megaformer pilates

by Monica Øien

This post is also available in: English (Engelsk)

Jeg har de siste ukene testet ut Megaformer designet av Lagree Fitness  Metoden er patentert. Megaformer er innenfor «pilates verden» uten at det er helt pilates. Disse klassene er nok noe enklere for menn å følge da de slipper å tenke så mye på all på plashing og stabilisering og særlig bekkenet.  Maskinene er lengre enn reformeren og designet for kunne dytte og trekke for bygge styrke. Ettersomklassene kun varer i 40 minutter passer disse som en perfekt lunsjtreningspause. Og kanskje mentalt lettere å forplikte seg til fordi det føles mer som 1/2 time enn en hel.

Her kan du lese litt om reformeren:

https://monicaoien.no/2016/02/09/rod-loper-treningen/

Dette er total body workout, og selv om de fleste studio har sine egne tolkninger har de samme felles utgangspunkt:

  • cardiovascular
  • lav intensitet
  • muskel styrke
  • muskel utholdenhet
  • kroppssammensetning
  • fleksibilitet

Klassene konsentrere seg om core, ben, sete,  armer, balanse og cardiovascular utholdenhet.

Min opplevelse på senteret jeg har trent på The Fit Buddha er at de jobber ganske dypt og intensivt på en side, sliter musklene så mye du orker, så inkluderer de en lengre core runde og planker for så å jobbe på motsatt ben.

Her deler jeg noen av øvelsene fra dagens klasse. Jeg er sikker på at du vil gjenkjenne noen av dem fra reformer pilates:

  1. Stå med en fot på platform og den andre på reformer. Her brukte jeg ingen fjærer men du kan bruke 1 hel om du ønsker. Gjør en serie med strake ben mens du skyver sengen ut sideveis og trekker tilbake med innside lår i 45 seconds. Så squater du ned og blir her og gjør pulser i 45 sec.

IMG_0881

2.  Stående med et ben bøyd til 90 gr på plattformen, skyv og trekk inn bakerste fot i 5 sec. Så blir du stående statisk i en squat og gjør små bevegelser opp og ned i 45 sec. 1 eller 2 fjærer.

IMG_0875

3. Skulder og core. Jobb fra core, senk skuldre, begge henderpå stroppenen og vri til en side i 45 sec. Hold til slutt statisk i  30 sec. Senk skuldre. 4 fjærer.

IMG_0870

4. abs og armer. Reversert planke, trekk seng inn under deg slang du klarer med strake ben. 1 til 2 fjærer. Jobb i 45 sec.

IMG_0871

IMG_0873

5. Abs og obliques. Plasser begge ben under stroppen, hender i nakken. Løft brystet når du trekker sengen inn mot deg. Slipp ut igjen og jobb i 45 sec. 1 – 2  fjærer.

IMG_0884 IMG_0883

6. Fortsetter nå obliques, og alternerer fra side til side. Når du twister plasserer du en strak arm i gulvet, den motsatte er i nakken, kom til senter og bytt side.  45 sec.

IMG_0885

IMG_0886

NÅ er du klar for motsatt ben!!!

Beste hilsen Monica

Klær fra  @casalltraining

Du kan også like...

Leave a Comment