Rød løper treningen

by Monica Øien

Jeg elsker reformeren, og på mitt studio i Oslo gjør vi som Hollywood stjernene! Vi gjør akkurat den treningen som er mer trendy enn alt annet blant «rød løper» kjendisene og den gjør deg sterk, smidig og vakker på reformeren.

Det er hot. Det er effektivt. Det gir toppform. Reformtrening har eksistert siden 1920-tallet som en del av pilatestreningen.
Dette er treningen for deg som ønsker en feminin kropp med sterke og smidige muskler. Maskinen har eksistert i nesten 100 år og er den dag i dag et like intelligent redskap til effektiv og skånsom trening!

Apparattreningen er funksjonell og intelligent og du trener styrke, koordinasjon, stabilitet og smidighet på samme tid. Du får en dypere kontakt med din egen kropp og bevegelsesmønster. Dette vil prege holdningen din, men også hjelpe deg i daglige gjøremål og aktiviteter. Ved å bygge kjernestyrken på reformer vil du ha bedre kontroll og fokus når du bærer tungt, løper i trapper, gjør husarbeid.

Reformeren ble utviklet av Joseph Pilates rundt første verdenskrig. Med utgangspunkt i sykehussenger og fjærene i sengen designet han dette verktøyet. Joseph Pilates kalte treningsmetoden for ‘contrology’ nettopp fordi den utfordrer din egen kontroll og stabilitet. De siste 2 årene har bruken av reformenen eksplodert både brukt i klasser på pilatesstudio verden rundt, men også av terapeuter og fysikalske institutter for individuell trening.

Teknikken:

På apparatet bruker man fjærer som motstand i stedet for vekter – noe som utfordrer coremuskulaturen dvs mage, midje og rygg. Din instruktør hjelper deg til å stille inn apparatet slik at du får den riktige motstanden som passer for deg. Du vil se resultater i form av en veltrent kropp, flatere mage og lange, slanke muskler kommer allerede etter 3-4 ganger.
Her kan du utfordre deg selv til du kjenner melkesyren brenne og svetten dryppe samtidig som du trener hele kroppen fra topp til tå.

I noen klasser benytter vi også et jumpboard for enda mer eksplosiv trening, og dessuten- det er gøy og timen flyr avsted.

Klem fra Monica

Her kan du se hvor morsomt det er å hoppe på trampoline på reformeren:

 

IMG_3027 IMG_2109IMG_3038

Du kan også like...

2 comments

Hege Aasland 24. februar 2016 - 14:52

Ser ut så en superkjekk treningsform, har virkelig lyst til å få testet det ut en gang 🙂

Reply
Monica Øien 24. februar 2016 - 15:04

Ja det er noe av det morsomste jeg har gjort, og jeg vurderer veldig å kjøpe meg et par!!! :-)))

Reply

Leave a Comment