Corona Virus og Hjemmetrening

by Monica Øien

Tenk at denne Virus tiden nå skal lære oss å rense opp og gjøre ting man egentlig hadde definert som utenkelige. Det sier så mye om oss, menneskeheten, vanene våre, valgene vi råder over, og til tider grådigheten vi er blindet for. Nå skal ikke jeg mase så mye om dette. Men det er en tid for alt, og akkurat nå er det tid for hjemmetrening. Jeg har jobbet med og heiet på hjemmetrening i mer enn et 10 år. Med andre utgangspunkt enn Corona virus selvsagt.

Her i denne bloggen trenger jeg ikke å overbevise deg om at dette er lurt, slik jeg alltid har gjort før. Nå skal jeg bare dele med deg hvordan du praktisk gjennomfører det!

5 ting å huske på

1. Ta på deg treningstøy: Det første du gjør når du er klar for dagen er å tre inn i treningsklær. Da er sjansen så mye større for at du får gjennomført! Det trenger ikke å være fancy og dyrt, men viktig uansett om du trener 5 eller 30 minutter for å tre inn i et treningsmodus, dette er din tid og du skal trene!

2. Lag ditt treningssted: dette kan være i gangen foran et speil, på badet, ved sengen, altså et sted du kan være i fred. Det er mange som mener de ikke har plass, men jeg vet at du finner plass, du kan flytte bort et bord, eller finne et sted utendørs, bare ta på ekstra klær.

3. Ha et treningsopplegg: Nå anbefaler jeg selvsagt Online fordi det er det jeg har skapt, men om du lager din egen plan, sørg for å ha skrevet dette ned, antall repetisjoner og varighet. Jeg har en egen utprintbar oversikt som jeg anbefaler å henge på kjøleskapet og krysse av for gjennomført økt!

4. Bestem tid: Velg ut et passende tidspunkt og prøv å gjøre treningen på samme tid hver gang, målet er 5 eller mer ganger i uken. Resultatene blir bedre dersom du trener oftere og heller gjør kortere økter.

5. Forplikt deg: Sett deg et helt konkret mål, enten på antall dager for eksempel 100 dager, eller 3 måneder, eller 6 uker der du gjennomfører et opplegg. Dette skal du avslutte før du begynner på et nytt. Kryss gjerne av i en kalender for hver gjennomførte økt. Forplikt deg til deg selv og din helse. Dine resultater kommer deretter.

Utstyr – hva trenger du egentlig?

Dette avhenger av både plass og økonomi. Mitt utstyr er ganske enkelt, jeg bruker vektmansjetter på 1 og 1,5 kg. Nå gikk det hull på den ene i dag (etter 8 år) så da veksler jeg med en på føttene, og bruker de andre til håndvekter. Men ideelt sett er det bra med:

  • matte
  • vektmansjetter 1 eller 1,5 kg
  • håndvekter eller flasker 1 kg
  • slides eller kluter

Lykke til med din nye hverdag! Og spør gjerne om du trenger noen råd.

Her er link til påmelding om du vil teste en måned gratis:

Core Balance Online Studio

Instagram: @monicaoien og @corebalance.no

Klem fra Monica

Du kan også like...

Leave a Comment