Hva er Biohacking?

by Monica Øien

Vi bør stille oss dette spørsmålet; Hvorfor blir så mange syke med livsstilssykdommer? Hva er det vi spiser som gjør at så mange mennesker sliter med helsen sin, med overvekt, søvnproblemer, hormonelle problemer, angst..

Jeg tar blodprøver hver måned (hos fastlegen) – sjekker elektrolytter, vitamin, mineral og kolesterol

Det er nøyaktig 2 måneder siden vi – min kollega Alette Sophie Aubert og jeg lanserte vår IGTV kanal som heter Biohacking Girls på instagram. 15 april 2021 kommer vår Podcast. Vi Biohacker helse. Jeg vil nok innrømme at jeg alltid har vært en biohacker, lenge før jeg ble kjent med begrepet (for ca 8-9 år siden).

Vi er et godt team, Alette og jeg – og har hverandre i å forske og eksperimentere, men vi bruker måleapparat, Biohacking er ikke basert på synsing

Hva er Biohacking?

En biohacker leter etter veier til å optimalisere helsen sin. Ønsket er å manipulere det menneskelige DNA. Du er født med et sett gener, men det betyr ikke at du er definert for resten av livet. Det handler om å lytte til sin egen kropp, hvordan påvirker maten du spiser – DEG? Ingen er like, så selv om det finnes mat trender der ute og mange som lokker med slankhet og overskudd så er dette ikke dermed sagt at det gagner deg. Still deg følgende spørsmål: Hvorfor spiser du…? Du er unik og du responderer unikt på ulike matvarer, påvirkning, miljø og trening. Når du Biohacker trenger du å kunne måle endringer og resultater. Vi måler med blodprøver, glukose og ketoner, er rekke gadgets, Oura ring, Whoop armbånd for å nevne noen. Man trenger ikke å bli skremt og overveldet, man kan begynne med noen små hacks som ikke koster noe. Tilbake til spørsmålet om hvorfor vi spiser vil vi som biohackere si: Vi spiser fordi vi ønsker energi og god helse, ikke for å bli mett. Vi spiser for å gi næring til kroppen og som kroppen responderer helsemessig bra på.

Søvn er den mest fundamentale hacksen, her har Alette nesering for bedre opptak av oksygen. Vi tracket HRV, RHR, body temperature, Respiratory rate, dyp-lett og rem søvn, glukose osv osv

Grunnen for at vi startet med dette er at i løpet av Covid 19 og nedstenging på Core Balance har Alette og jeg jobbet enda mer tett på hverandre med Online og Zoom – og ja vært på alle slags måter kreative. Dette åpnet også opp samtalene og vi delte mer enn vi egentlig har gjort i løpet av de 7 årene vi har jobbet sammen. Å biohacke er litt sært, og jeg har ikke delt dette med hvem som helst fordi mange er å fort ute med å dømme.

Jeg får stadig høre; Nå må du begynne å spise normalt, dette kan ikke være sunt, herlighet ta deg et kakestykke da.., drikker du ikke alkohol?  du trenger vell ikke supplementer, spis normalt….– jeg føler ofte jeg står svar skyldig, skaper dårlig samvittighet hos andre, er sær, avler misunnelse eller skyver folk vekk. Men sannheten er at jeg har vokst med rare remedier, drukket persillevann i stedet for vanlig vann, spist kull, ikledd meg kamfer, fått plantemedisin og hatt behandlinger med nåler og soneterapi og pustetrening i skolealder ( dette vet mine venninner som jeg vokste opp med i Stavanger). Jeg vet jeg er annerledes. Alette og jeg begynte å dele litt av våre sære vaner og behov, og det var en åpenbarig lykke og kunne snakke dette språket med en som forsto og som var på samme reise. Som ikke dømte.

Vi er ikke perfekte, våre biohacks er en personlig reise, vi anbefaler deg å snakke med din helseveileder og ha en sunn innstilling til dine helsevalg

Vi ønsker ikke å få folk til å føle seg underdanige selvom vi synes disse biohacksene er naturlige og givende. Men om vi kan åpne opp luken noe til å tenke litt utenfor boksen, til å ikke spise samme maten som nødvendigvis legen din spiser, men kanskje heller se litt tilbake på forfedre og ha et åpent sinn, til å ikke tro at det er en mattrend som passer alle så er vi happy. Et annet moment er å bringe en feminin tone inn i biohacking miljøet. Det er endel testosteron og mye menn som biohacker, vi ønsker å snakke til kvinner også (i tillegg til menn) – det er nemlig forskjeller på en Biohackers approach for kvinner og menn.

D3 ekseprimentet vårt i 6 uker ble skikkelig vellykket, det er det mest ekstreme vi har gjort, legene ville ikke bistå, så da tok vi saken i egen hender, resultatet var overveldende..

Vi har også tatt høye doser med Omega 3, vi bruker Easy Choice og her har vi hatt lege og grunder Leiv Bjørndal til å veilede oss, sjekk IGTV for spennende story

For Omega 3, sjekk her (og DM oss på @biohacking.girls om du vil ha vår rabattkode)

www.easychoice.no

Hva gjør vi?

Jo – på IGTV kanalen vår deler vi LIVE sendinger hver uke, her har vi allerede laget over 20 episoder og snakket om mental helse, søvn, faste, vi har gjort et ekstremt D3 eksperiment, vi snakker om supplementer og mineraler som er smarte, Omega 3, nootropics, ulike mattrender, morgenrutiner, kald eksponering, munntape, blue lights blockers, oilpulling og hvordan leve i balanse mellom det sympatiske og det parasympatiske nervesystemet- for å nevne noe.

Da vi gjorde D3 eksperimentet vårt måtte vi supllere med støttevitaminer, og der er Magnesium er «no-brainer» – men det må være et Magnesium som er potent og flerspektret, vi bruker Superstate sitt

Om du vil teste Magnesium ((opp mot 80% av befolkninger mangler MG) så kan du sjekke denne siden (send oss en dm for rabattkode til @biohacking.girls her også):

www.superstate.no

Målet er å inspirere deg til å bli din egen BIOHACKER, vi deler shownotes og masse informasjon som du kan bruke og la deg inspirere av.

Shownotes og masse informasjon, vi deler dette fordi vi ønsker å lære bort det vi kan

 

Er du interessert i ta helsen din på alvor og bevege deg inn i et nytt felt der du forstår mer av det som er bra for deg selv? Ja da er denne kanalen og Podcasten noe for deg. @biohacking.girls

 

Beste hilsen Monica, og Alette hilser masse også. Vår slogan:

«If you cant  track it, you can`t hack it»

 

Du kan også like...

Leave a Comment