Carnivore & T-bone til frokost

by Monica Øien

Jeg trodde aldri jeg skulle teste ut dette? Carnivore dietten er en kontroversiell øvelse, det er den ultimate elimineringsdietten der du spiser det som har flydd, svømt eller gått – altså bare dyr, ingen planter. For meg er dette like ekstremt som det den gang var å teste vegan, altså det helt motsatte der man ikke spiser noe animalsk mat.

Slik gjorde jeg det:

En hel måned gikk utrolig fort. Heldigvis hadde jeg med meg kollega Alette Sophie Aubert på denne reisen. Vi er Biohacking Girls og jobber oss gjennom store og til tider krevende helsespørsmål. Vi handlet inn kjøtt – og da oksekjøtt i alle varianter fra gressforet kveg, vi googlet og handlet bærekraftig og benyttet oss av små bønder. Vi fylte fryser med matvarer, villfisk og egg fra frittgående høns. I forkant hadde vi kokt masse kraft og fylt fryseren med det også. det viktigste for oss begge var å ha nok mat i hus om vi skulle greie dette. Et tips ert å handle så mye du kan av varer som er øko, men akkurat gått ut på dato og fryse ned. Organmat er også billig, faktisk.

Vi gikk i gang og en typisk da ser slik ut:

Frokost: kaffe med fløte

Lunsj: T Bone steak stekt i smør med salt på, og 2-3 baconskiver og gjerne ost

Middag, 2 speilegg og grillet kylling med skinn, en stykke villfisk, og en ekstra smørklatt på

Kveldsmat: 1 stor kopp oksekraft

Det er viktig å spise organmat, så her var det bare å teste lever, rogn og hjerter… jeg må innrømme at det fremdeles er ørlite vanskelig, så jeg tyr ofte til Supplement, kjøpt et fra www.ancestralsupplements.com som heter Grasfed Beef Organs, og inneholder alle næringsrike organer.

Økologiske stekte kyllinghjerter fra Holte G

Det har jo gått bra, vi klarte dette i godt over en måned, all cravings ga seg, blodsukker superstabilt og jeg må si jeg var full av energi, og fikk glødende hud. Jeg sov godt også, men så lirket jeg inn grønnsaker igjen. Det var sykt godt, men det som skjedde var at magen kom tilbake til sitt gamle og var mer oppblåst..

Det er mange helsefordeler, jeg kjemte personlig at huden ble supermyk og glatt, jeg hadde ferre craving og blodsukkeret var helt stabilt. jeg har hatt en utslett som ble bort og Alette som har pollenallergi har enda ikke trengt medisiner, det er nesten for godt til å være sant.

Ulempen er at det er ganske usosialt og vanskelig å spise sammen med andre, man må på en måte sørge for at man får nok mat selv.

Etter 4 uker introduserte vi skrellet squash og agurk oliven og avokado og hvitløk. Disse grønnsakene gir en mild overgang og inneholder ikke lectiner, og vil ikke trigge inflammasjon.

Om du tror dette er noe for deg anbefaler jeg deg å høre Podcasten først og snakke med legen din. Du bør ta blodprøver, kalsium, og kolesterol, både før og etter. Vi skal holde et keto diett kurs, det anbefales å komme fra et ketogent kosthold når man skal på Carnivore, fordi du må innom der å bli fatburner uansett..

Anbefaler dere også høre episoden med Dr Bill Schindler, han har konseptet Eat Like a Human, og jobber for å bruke hele dyret, all organmat og tenker bærekraft og helse hele veien. Digger den fyren

Her er link til Podcastene:

Biohacking girls

God lytt og god dag videre i solen, og sjekk under Podcasten i shownotes kule rabattkoder till supplementer:-)

Monica

 

Du kan også like...

Leave a Comment