Zucchini&Oats = Zoats – frokost

by Monica Øien

Ikke alle digger å spise før morgentreningen, da er det lurt å planlegge noe som er enkelt og smakfullt og sunt å pakke med seg. Men er du  typen som liker frokost men går litt lei av det vanlige så anbefaler jeg deg å prøve denne varianten. Jeg har spist Zoats i mange år og blir aldri lei, kanskje fordi jeg stadig eksperimenterer med basen. Du kan tilsette det du vi av urter og krydder, og lage disse salte og søte varianter. Restene holder seg fint innpakket som en liten «pick me up» i løpet av travle dager. Jeg er typen som spiser 6 måltider daglig, det er rett og slett fordi jeg ikke er så stor og godt isolert, jeg blir altså noe fortere mett og likeledes fortere sulten. Zoast gir en følelse av et godt måltid og du kan toppe med den med skinke, tunfisk, avokado, cottage cheese eller ost – men også med peanøttsmør eller hjemmelagede syltetøy.

Denne lekre og overraskende saftige og smakfulle retten kan bli din sommerfavoritt til frokost!!

FullSizeRender_11

Slik ser næringsinnholdet ut i 6 stk Zoats som er en fin frokost til 1 person:

180 kalorier

4 gram fett

20 gram karbohydrater

8 gram protein

Og slik går du frem.

Zucchini: rasp en halv squash

FullSizeRender_6

squash er smakfullt

Klekk ut 3 eggehviter, men dersom du ønsker litt mer fett bruker du også eggeplommene.

FullSizeRender

Om du ønsker litt ekstra fett kan du bruke eggeplommen

Finn frem 30 gram havregyn

FullSizeRender_7

Glutenfrie havregryn

Nå balnder du sammen squash, havregryn og eggehviter og tilsetter littegrann havsalt.

Jeg bruker stekeolje når jeg steker

FullSizeRender_12

Stekeolje

Porsjoner massen i 4-6 små «lapper» på stekepannen og stek til deg er lysebrune. Press gjerne litt med stekespaden for å tømme litt veske ut av lappene.

FullSizeRender_2

4 lapper er perfekt frokost for en person

Lappene steker seg klare på noen få minutter

FullSizeRender_8

Da er lappene ferdige på 1,2, 3….

Sm nevnt varierer jeg gjerne grunnbasen og noen ganger ønsker jeg dem søtere. Prøv gjerne 1 ss kanel, litt havsalt og en pakke med mushroom Hota Cacao mix. Da får du ekstra næring med reishi.

To varianter! Den mørke med mushroom cacao mix og den lyse med basilikum, koriander og litt gressløk.

 

 

EatGood, Livegood & FeelGood

Monica

Du kan også like...

Leave a Comment