Face Yoga trenden

by Monica Øien

De siste ukene har det vært flere som har kontaktet meg for å gjøre Face Yoga. Jeg vet ikke hvorfor den plutselige interessen omsider er slått ned i Norge..og jeg er ingen ekspert, men har funnet en velvære glede i å lage morsomme lyder og grimaser med ansiktet de siste årene. Jeg har ingen forskning bak meg som sier at rynkene blir borte. Men det er som med all trening av kroppens muskler, de får spenst, liv og styrke ved bruk. Så hvorfor ikke prøve?

Hva er Face Yoga:

Jo, det er en rekke øvelser (mer enn 70 faktisk) som lover å gjøre det samme for ansiktet ditt som yoga gjør for kroppen din. Øvelsene avspenner og styrker musklene. Et sett med rare ansiktsbevegelser skal altså ta rotta på de skarpeste rynkene og redusere heng i hud.

Jeg ble invitert av Lorea`l for å inspirere med en runde. Mitt program består av 40% ansiktmassasje og resten Face Yoga. Det blir alltid endel latter, fordi vi ser rare ut. Jeg setter sammen et lite program til deg under så kan prøve selv.

Jeg har jobbet mye de siste årene med å lage meg gode rutiner. Derfor inngår en eller to av disse øvelsene mine i morgenrituale. Jeg starter oppe med 3 gode innhaleringer med eterisk  olje jeg liker og deretter et par morsomme Face Yoga uttrykk.

For meg er det logisk at ansiktsmuskler så vel som kroppsmuskler trenger aktivitet. Om du skal føle resultateter bør dette praktiseres daglig. Når man skaper tension i musklene, i pannen og kjeven jobber mot tyngekraften og skaper energi i fjeset. Disse musklene kan jo ikke gjøre Core Sculpt eller Pilates men det holder altså med tension og lett trykk med fingertuppene.

Her er et par favoritter, du kan jo prøve selv, test ut noen uker før du bedømmer, men bare ikke bedøm bildene, her fremheves alt vi ikke liker…. (smil)

Lion:

Hender på skuldre. Pust dypt inn gjennom munnen, slipp hodet litt frem og slipp pust ut mens du slipper tungen og lager lyd fra hals. Gir detox effekt og våkner ansiktet (perfekt på morgen)

Mini Facelift:

Strekk en arm 45 grader til siden, motsatt arm på hodet og len hode sideveis. Pust dypt inn gjennom munnen, slipp tunge ut og ned mens du lager lyd. hold øyne åpne.

Monkey:

For å fylle og stramme kinn. Pust dypt inn gjennom munnen, lukk og fyll kinnben med luft, slipp sakte ut.

Styrker kinn muskler og gir litt plump

Ivo Caprino:

Lang nakke, se til en side uten å bevege hodet. Dette er en organisk bevegelse som trener øyemuskler. Så til venstre – 3 ganger hver vei. Så gjør du det samme opp 3-5 ganger og så ned 3-5 ganger. Til slutter ruller du øyne i sirkler helt ut i ytterkantene av øyet helt rundt, 3 runder hver vei.

Musklene under huden vil bli sterkere, og du vil føle mer aktivitet. Det er funnet at når muskler blir jobbet med så øker produksjonen av kollagen og elastin, dette er fibre som bidrar til mer fleksibilitet i huden.

Beste hilsen

Monica

Du kan også like...

Leave a Comment