3 minutter express body

by Monica Øien

Din 3 minutter express body på morgenkvisten! En øvelse som trigger armer, midje og ben!!

Jeg tror at det lille ofte utgjør den store forskjellen.

Det er helt klart at ved å gjøre kun en øvelse som tar tre minutter får du ikke endret kroppen din med ekstremt. Dette er ikke rocket science. Men jeg tror at ved å innføre nye rutiner i livet endrer vi oss på sikt mer enn det vi egentlig kan forestille oss. Jeg vil teste dette med deg. Her skal du få en øvelse som tar deg et par minutter. Vil du bli med meg å gjøre dette hver dag i en uke? Tanken min er at du skal endre morgenvanene dine fra å stå opp og hoppe i dusjen til å legge inn en liten morgen feelgood workout før du tar fatt på dagen. Du kan da prøve. En uke så ser vi hva du synes?

Å endre vaner tar ca 6 uker. Det betyr at når du innfører nyheter i ditt liv skal disse repeteres i minst 6 uker slik at hjernen oppfatter dette som dagligdags og ‘må gjøre’!
Bra, ikke sant? Så da kan vi begynne med en øvelse som tar noen minutter til videre å lure deg til at denne rutinen etterhvert varer 10 minutter og vips før du vet ordet av det – vil du ønske både 20 og 30 minutter med daglige treningsrutiner i heimen!!

Dette skal du gjøre:

1. Våkne som vanlig og drikke et stort glass vann
2. Ha vekter eller flasker + håndkle/ matte tilgjengelig
3. Utføre øvelsen med et smil
4. Være stolt av deg selv og ta fatt på dagen

Øvelsen:

Start i en sideplanke enten rett slik jeg gjør det her eller med nederste kne i gulvet. Om du vil kan du sette øverste fot på innsiden av ståbenet (litt tøffere). Den ene hånden er i gulv like under skulder. Den andre hviler inntil midjen med en vekt eller vannflaske i hånden. Stå slik i 20 sekunder mens du hele tiden tenker at den nederste midjen presser oppover.

Så… Løfter du øverste arm først med en bøy i albu og videre strekker den opp mot taket.

Gjenta dette ca 10 ganger. Gjør hele armbevegelsen fra hofte til bøyd og til strak arm rolig før du fører ned igjen. Bytt side!

Tips:
Prøv å tenke at kroppen din, hodet ditt og hjertet ditt er med på bevegelsen. Fokuser på muskelen du jobber med og si til deg selv at det du gjør er en gave til hele deg!! Vær glad for det du gjør uten å skynde deg igjennom. Dette er din lille innsnekne ‘metime’.

Klem fra Monica

Du kan også like...

Leave a Comment