Faceyoga: Anti-aging treningen

by Monica Øien

Vi er vant til å trene kroppen vår, og de senere årene har vi blitt mer bevisste på å koble sjel og hjerte til treningen. Vi kaller det “body and mind workout” og det er mer trendy enn noensinne. Særlig i Hollywood. På samme måte som man i yoga og pilates kobler hodet og hjertet på for å bevisstgjøre hva man skal trene og forstå hvordan de ulike musklene er forbundet sammen. Ved å fokusere intensivt på det man gjør i treningen øker man kvaliteten på treningen samtidig som man kobler stress og all “gjøren” ut en stund. Det er en vinn – vinn situasjon fordi stresshormonene får en pause. Noe som igjen er bra for en antiaging effekt. Selvom vi er blitt flinkere til å trene med bevissthet er det et område vi stadig glemmer og det er ansiktet vårt. Og sannheten er at ansiktet også trenger trening. Så da er faceyoga vidunderlig og effektivt fordi du trener og avspenner musklene i ansiktet ditt.

Se fra side til side

Se fra side til side

Kyssemunn

Kyssemunn

 

 

 

 

 

 

 

 

Under ansiktet finnes det masse muskler som vi bruker for å lage forskjellige uttrykk, alt fra sinne, til glede, til overraskelse osv. Når vi i livet uttrykker forskjellige følelser skaper vi også en signatur i ansiktet vårt. Dette er dine unike uttrykk som møter verden hver eneste dag. Ved å gjøre ansiktsyoga (trening og avspenning) stimulerer du muskler og sirkulasjon som igjen bidrar til å bevare de uttrykkene du har skapt, men på en softere og mer avspent måte.

 

Faceyoga øvelser tar oftest bare noen få minutter og du kan praktisere dette hvor som helst og når som helst. Lag deg gjerne et lite rituale på morgenen for eksmepel på badet. Eller om du vil kan du øve på trikken, på kontoret, hjemme, på sengekanten. Men jeg anbfealer deg å legge inn 4-5 økter I løpet av uken. Kanskje rekker du bare en liten øvelse i dag, men så kan du velge deg en annen imorgen.

 

Her har jeg satt sammen et lite ansiktyoga program til deg som du kan gjøre hjemme:

  1. Svelge tungen, tuppen av tungen krøller du bak i halsen, pust gjennom nesen, får hjertet til å slå litt fortere og det aktiverer muskler i hals.
  2.   Mys med øynene samtidig som du presser øynene vid åpne. Aktiverer muskulatur rundt øynene.
  3. For halsen. Bøy hodet lett bakover som om du skulle se opp på himmelen, hold munnen lukket. Nå kjenner du en strekk på halsen, lag så en kyssemunn og hold ca 10 sekunder før du kysser opp i luften og slipper opp. Kan gjerne gjenta denne øvelsen 1-3 ganger.
  4. Se fra side til side uten å bevege hodet. Det er en organisk bevegelse. Se rett frem –flytt blikket så langt du kan fra venstre til høyre, gjenta øvelsen 5-8 ganger. Gjør deretter det samme ved å se opp og ned, hele veien uten å bevege hodet. Til slutt sirkler du øye eplet i ring, tre ganger hver vei.
  5. Bihule redningen. Hold hendene foran ansiktet med fingrene opp mot taket, håndflaten innover. Bruk fingertuppene og tapp små bevegelser i bihuleområde under øynene i en båtsirkle frem og tilbake. Deretter drar du fingrene over kinnbenet ved nesen og opp til tinningen, 4-5 ganger. Bruk så tommeltottene og gi deg selv et lett trykk der øyebrynene starter ved nesen, hold presset til du kjenner at trykket roer seg.
  6. Åpne munnen og masser deg selv med hendene i kjevebenet, lag små sirkler med fingrene. Etter ca 10 sekunder strekker du ut tungen og fortsetter å massere.
  7. Løfte øyevipper, se opp i taket og løft bryn, hold her oppe og lukk øynene samtidig som du holder dette løftet slik at du oppnår en god strekk i øyelokkene. Hold her ca 10-15 sekunder og slipp sakte opp både bryn og vipper
  8. Ansiktstretch. Fyll hele innsiden av munnen (kinn) med luft ved å presse lepper sammen og blåse ut. Hold statisk i 10-20 sekunder og slipp.

 

Så en liten morsom sneakpeak inn i alderdommen din:

Som en deilig avslutning på yogatreningen for ansiktet kan du øve deg på å spenne av og slippe ”kontrollen” i ansiktet. Fokuser da på alle delene av ansiktet, pannen, tinningen, nesen, luften som strømmer ut og inn av nese, munn, kjeven, kinn og haken.. Nå vil du være helt avspent og ansiktet ditt – ja det vil falle litt og alt oppleves å henge. Nå kan du se hvordan du vil eldes i ansiktet. Ta det med et smil:-)

 

Du kan også like...

Leave a Comment