Smarte tips for å holde vekten i desember

by Monica Øien

Litt sånn; fillerina nå er vi i gang igjen. Vi må ta valg. Skal jeg drikke et glass vin eller prøve desserten? For mye kos straffer seg – alltid. Så vi må være litt smarte når det lines opp med sosiale sammenkomster og hygge. Dette utfordrer vår vilje og kraft til å si nei, til å motstå endel av fristelsene. For er du ikke enig med meg, at så snart du er i HØYtidsgang så begynner du straks å lengte etter hverdagen? Men du kan få det til. Men noe smarte tips kan du fint holde vekten gjennom julen!

Jeg anbefaler (og dette gjelder i alle ferier) to ting å gjøre når man har mer fri:

 1. Beveg deg hver dag selvom du har på ferie
 2. Følg noen kloke matråd

Her kommer noen tips på hvordan kommer igjennom julen med ribbe, saus og poteter, mange kaloriholdige drinker, og litt for mye stillesitting.

 1. Snacks sammensetning:

Smart regel å følge når du har cravings på snacks!!! Sett sammen følgende komponenter – Frukt eller grønnsak sammen med en protein = mer smakfullt, regulerer blodsukkeret og gir langsiktig energi. Noen eksempler på snacks er:

 • 1 ss peanøttsmør/mandelsmør med stangselleri eller agurkstaver.
 • 10-15 cashewnøtter og dine favorittbær
 • 3 skiver mager skinke på siquori salat eller rullet i ruccula
 • kokt egg med salat
 • grillet squash og kyllingbryst

 1. Drikk masse H2O 

Jeg drikker et stort krus med varmt vann om morgenen før jeg inntar noe som helst. det varme vannet mykgjør tarmene og passer godt i vinterhalvåret. Det er lurt fordi vi i løpet av natten har hatt en naturlig faste, vi er dehydrerte noe som fører til at metabolismen senkes og at kroppen ikke brenner fett så lett. Derfor drikk vann før du starter med kaffekosen eller juicen – eller hva du nå enn craver på når du våkner.

 1. Spis flere måltid – med gode faster mellom

Dette er for å unngå å spise på tull og tøys og på impuls fordi blodsukker ditt blir for lavt. Legg derfor inn to ekstra mellommåltid i løpet av dagen men sørg for å ikke småspise mellom disse. La magen få hvile minst 3 timer. (sjekk fra snacklisten over).

 1. Velg en koseutskeielse og ikke tre

Julemiddagene består kanskje av litt ekstra, saus, poteter, dessert og gjerne en drink før maten og vin til maten. Alle disse kategoriene gjør at vekten lett peker oppover, så velg deg en for kvelden. Drikker du vin, dropper du for eksempel poteter og dessert.

rod

5. Dropp et glass vin her og der mens du lager mat

Dette er virkelig en kalorifelle som også skaper mer alkoholavhengighet. Når du er sulten ber hjernen om næring og du lærer den å be om mer av det du gir den. Drikker du alkohol eller snackser på tom mage skaper det avhengighet. Så styr unna alkohol og sukker mens du lager mat.

 1. Beveg deg

Ferien din vil garantert føles mye bedre. Du må ikke løpe en mil eller slite deg ut på helsestudio. Lag deg en juletreningsplan der du setter deg som mål å fullføre et program hver dag.

Å trene kan være så enkelt som dette:

 1. 100 dype Squat
 2. Stå i planke 60-90 sekunder og øk på etterhvert som du blir sterkere
 3. 100 situps av en eller annen variant
 4. 50 step ups på en stol (25 på hver fot)
 5. 50 pushups fra knærne
 6. 50 tricepsdips på en trapp eller benk

Håper disse tipsene vil være til nytte for deg i måneden som kommer

Klem Monica

Du kan også like...

Leave a Comment