Gjesteinnlegg: Gaver med omtanke

by @sassa

This post is also available in: English (Engelsk)

Det finnes mange måter å opptre bærekraftig på i julen. En av dem er å være bevisst når det gjelder innkjøp av julegaver til dine nærmeste. Ved å finne gaver som utfyller ett behov hos mottakeren tilfører du menignsfulle gaver på et mer personlig plan. I dette innlegget har jeg samlet noen gaveideer som kan gjøre juletiden ukomplisert. På denne måten får du mer tid til deg selv og de du er glad i.

 

Interiørartikler med fokus på håndverk og gode materialer

Når du skal kjøpe interiør i julen, ta deg tid til å finne de gode alternativene som finnes der ute. For eksempel i naturmaterialer som har lang levetid. Ull, natursten, metall og solid tre vil bare bli finere med tiden og kan brukes i mange år fremover. Fokuser på godt håndverk, bærekraft og flere bruksområder som å kunne være dekorative og samtidig ha en funksjon.

01. Lysestake for veggen, Menu  02. Print, Atelier CPH  03. Teppe laget av resirkulert materiale, Layered 04. Lampe i papir, Akari 05. Sengesett i økologisk bomull, Midnatt

 

Velvære og skjønnhetsprodukter for den miljøbevisste

Det finnes mange gode økologiske produkter på markedet i ulike prisklasser, og antallet blir stadig større. Ved å støtte merkevarene som velger naturlige og økologiske ingredienser med hensyn til etiske retningslinjer, vil du støtte en mindre forurensende industri som er hensiktsmessig for både deg selv og planeten.

En mulighet er å lage sine egne skjønnhets- og velværeprodukter. På den måten sikrer du at ingen unødvendige og skadelige stoffer havner i produktet, samtidig som at det er en enkel, økonomisk og miljøvennlig måte å lage julegaver på. På Core Balance holder vi miljøvennlig juleverksted søndag 9. Desember hvor du vil kunne lage dine egne produkter i ekte CB ånd. Påmelding her.

06. Resurfacing Maske, Tata Harper  07. Leppepomade, Kjær Weiss 08. Active Botanical Serum, Vintner’s Daughter  09. Tropical Blossom kroppsskrubb, Evolve 10. Aluminiumsfri deodorant, Rudolph Care 11. Øyekrem, Nuori

 

Gaver som inspirerer og ønske om gode intensjoner

Praktiske gaver blir som oftest godt mottatt, men kan noen ganger føles uinspirerende og til tider upersonlige. Ved å ha en god forståelse for hva personens ønsker og behov er, vil det være lettere å finne en gave som mottakeren får glede av. En god kokebok, håndlaget keramikk eller gjenbruksartikler som kan ersatte produktene i plastikk på kjøkkenet eller badet vil kunne inspirere til mer kreativtenking og nye miljøvennlige mønstre i hverdagen.

  12. Drivhus,  Design House Stockholm 13. Take-out kopp i teak, S’well 14. Kjøkkenhåndkle i 100% lin, Karin Carlander 15. Økologisk olivenolje og balsamico, Olivenlunden 1830 16. Bok: The Modern Cook’s Year, Anna Jones 17. Håndlaget keramikk, Another Country 

 

Med ønske om mer kvalitetstid for seg selv og sammen med andre

I en verden hvor alt har blitt digitalisert og vi får stadig mindre tid, kan de beste gavene noen ganger være de som fremmer god helse, velvære og mer tid til oss selv. Et gavekort til et spaopphold eller en yogatime, kan gjøre den lille forskjellen som skal til etter en intensiv arbeidsuke for å kunne gi ro og tid for seg selv. Hvis du ønsker å gi den samme opplevelsen for noen der hjemme, kan et soyalys med eteriske oljer eller en diffusor være med på å lage en behagelig stemning som vil virke avslappende og gjøre søvnen bedre. 

18. Gavekort på spa, The Well 19.  Keramikk diffuser, Vitruvi  20. Glowing Skin Food, The Nue Company 21. Soyalys, Munio 22. Bærekraftig treningstøy, Casall 23. Cashmere leggings, Core Balance

 

Skribent: Celine Stene Syverud

Celine Stene Syverud har en PBA fra KEA i København i Bærekraftig mote. I 2015 jobbet hun som design-praktikant for Holzweiler, og har senere vært Elin Kling’s personlige moteassistent under klesmerket Totême. Hun har tidligere skrevet for CFW, trendtablet.com og Radically Broccoli som freelancer. 

Følg: @celinedoubles

Du kan også like...

6 comments

Monica Øien 7. desember 2018 - 22:13

Takk Celine for supre tips og inspirasjon!

Reply
Sassa Rostad Braathen 7. desember 2018 - 23:11

Kjempe fin artikkel!

Reply
Cecilie 8. desember 2018 - 00:22

Så utrolig fin og viktig lesning ?✨ Takk ble inspirert!

Reply
Monica Øien 8. desember 2018 - 13:47

Takk Cecilie!

Reply
Moster 9. desember 2018 - 10:02

Takk for gode tips

Reply
Moster 9. desember 2018 - 10:03

Takk for gode tips

Reply

Leave a Comment