Clean and Lean

by Monica Øien

En til to ganger i året ønsker man kanskje å rense kroppen for gift og avfallsstoffer som har samlet seg opp. Gjerne etter en lang sommerferie med litt for mye mat og vin. Her gir jeg deg en enkel oppskrift og selverfarte råd på hvordan du naturlig kan gripe fatt på renselsen din uten ekstremdietter.

Når man spiser en del mat som har rensende effekt på kroppen fjernes urenhetene fra blodet i leveren. Det er i lever, nyre, lymfer og tarm at giftstoffene samler seg for å brytes ned. Ved å spise en del matvarer kan man fremskynde denne prosessen.

Alikevel er det å gå på en tøff og lang juicekur også belastende for kroppen så jeg anbefaler heller å spise mat som påvirker organene. Like viktig er det å eliminere endel mat og drikke fra kostholdet ditt. Deretter å tilsette noen ingredienser og trene daglig minst en time. Ønsker du å fremskynde prosessen kan du ta deg en dag med vannkur i løpet av perioden, men ikke over 24 timer. Spis nok mat I løpet av denne perioden og prøv så godt du kan å unngå å gå rundt sulten.

Slik anbefaler jeg deg å starte:Clean and lean

Planlegg en startdato og forplikt deg til å fullføre for eksempel et opplegg på 7-10 dager.

 1. Bruk de første 2-3 dagene til gradvis å eliminere kaffe, hvitt raffinert sukker, alkohol, nikotin, mettet fett, bakevarer/hvetemel, og kumelksprodukter fra kostholdet ditt. Alt dette hindrer kroppen å rense seg selv
 2. Deretter bør du forsøke å senke stressnivået ellers i livet ditt i denne perioden også. Mindfulness øvelser og trening vil hjelpe deg å senke kortisolnivået som gir deg mye adrenalin og stresser organene. Daglig pilates og yoga er ypperlig å innføre i renselsestiden.
 3. Tren noen tøffere økter med trx core og Hollywood bodysculpting for å svette ordentlig og for å sette systemet skikkelig i gang.
 4. Spis rensende mat, og mindre porsjoner enn du er vant til og gjerne opptil 6 måltid om dagen.
 5. Spis mye Fiber for Ex fra brun og rød ris, eple og grønnsaker. Spis så mye organisk du kan. Røbet, grønnkål, persille, hvitløk, Brokkoli, bær, reddik og artisjokk har rensende effekt. Sitron i vannet ditt, usaltede cashewnøtter, nøttemelk litt avokado, kokos fett er bra detox mat. Du kan også spise litt lettkokt hvit fisk. Mat med sterke farger inneholder antioksidanter.
 6. Spis spirulina og chlorella hver dag for hjelpe kroppen å kvitte seg med avfall og tungmetaller. En kvikksølv test kan også gi deg indikasjoner på hvor forgiftet du er. Har du mye kvikksølv kan du ta zeolite dråper. www.zeolite.no
 7. C- vitamin hjelper leveren med å fjerne giftstoffer.
 8. Sett frem en halvliter vann på nattbordet ditt. Drikk hele den flasken med vann før du står opp og skyll igjennom systemet ditt.
 9. Få nok søvn.

 

Slik kan en dag se ut:

 • Frokost: organisk havregrøt med kanel og nøtter og en skje kokosfett
 • Mellommåltid: råkost salat med dressing av penøttsmør – glutenfri soyasaus og sitron.
 • Lunsj: grønn salat. Avokado. Rød ris og hjemmelaget hummus.
 • Snacks: fersk presset juicekur eks av blåbær, banan, eple og fettredusert nøttemelk.
 • Middag: grønnkål. Quinoa eller brune linser og hvit fisk. Sitron og hvitløk og olivenolje.
 • Snacks: spirer og rå grønnsaker. Litt nøtter.

IMG_7649 (1)IMG_7680IMG_9156

Du kan også like...

Leave a Comment