Perfekt påfyll

by Monica Øien
Man kan bli litt matlei og gå tom for ideer på raske og sunne retter. Derfor trekker jeg frem Miso suppen her mens vi vender oss mot hverdag og rutiner igjen. En enkel rett å lage som alltid passer. Jeg tar meg en miso i utide, og den funker etter trening, som middag eller kveldssnacks, det avhenger bare av hva du fyller den med.
Her er en enkel Miso variant til 2 personer!
– Kok 300 ml vann sammen med to grønnsaker du liker, her har jeg brukt 2 små gulrøtter i terninger og 3 stk shitakesopp i ca 3 minutter.
– skru av varmen
– tilsett 1 ss lys brun miso (jeg benyttet den fra Clearspring)
– tilsett 2 ss brun ris miso (også Clearspring)
– misoen skal ikke koke men røres inn i det varme vannet ca 1 minutt til det løsner opp
– tilsett 1/2 ss wakame (alger) – (disse hjelper å forbrenne magefett)
– fordel over i 2 skåler
– Pynt med for eksempel frisk urter, gressløk, tofu og vårløk
PS – jeg kjøpte disse miso-pastene på Røtter – du kan bruke en eller to forskjellige i din suppe, varier deg frem til din perfekte smak og ta gjerne litt mindre i starten til du finner din balanse! Miso lages av rug, soyabønner, bygg og ris.
Suppen er full av næring og passer utmerket som et påfyll av mineraler og næring fra havet. Miso er rått og har vært gjenneom en fermenteringsprosess. Og her er det de gode bakteriene oppstår, de som hjelper magen å ta opp næring slik at immunforsvaret vårt blir sterkere.
Lykke til,
Hilsen Monica

Du kan også like...

Leave a Comment