2 minutter på morgenen

by Monica Øien

Det har vært en særdeles travel oppstart, for min del mest i back office da det har vært mye å organisere i det siste. Jeg har ikke engang kommet i gang med å undervise og jeg kjenner at jeg savner det. Kroppen min savner det, fordi selvom om tilsynetalende kan være selvdreven og gjøre øvelser hjemme gir det en ekstra energi å dra på klasser. Jeg elsker atmosfæren på Core Balance, og jeg har verdens beste kollegaer.

Her deler jeg en liten planke øvelse jeg for tiden gjør på morgenen. MEN – denne gjør jeg etter min daglige TM praksis på 20 minutter. Det skal jeg skrive litt mer om siden, men nå er det trening. (Husk bare om du mediterer så er det lurt å gjøre før treningen din, helst på tom mage, så kaffen blir heller en belønning etterpå)

Start i en planke med strake armer. Jeg bruker en lett ball her, men du kan gjerne holde på en bok eller en liten vekt, ikke mer enn 1 kg. Tenk at du trekker den aktive skulderen nedover mot hoften og plasserer den godt inn i leddet sitt, pust inn og hold stabilt! Trekk navle opp mot korsrygg og legg merke til om du har vekt jevnt fordelt på de tre labbene som møter jorden. Nakken er avslappet.

Så på en utpust begynner du sakte å svinge armen bakover i retning hoften. Her vil du nå snu håndleddet ditt slik at palmen på hånden peker oppover, det skjer altså en rotasjon også inni skulderleddet. Når du er kommet til over hoftehøyde blir du der og gjør en dyp innpust, før du igjen svinger armen tilbake til start!

Sett klokken på like under deg slik at du kan følge med på at det er gått et minutt. Så bytter du side og gjentar øvelsen på motsatt side. Blir det fortungt kan du starte i kneplanke.

Kjør denne serien hver dag i to uker!!

God klem fra Monica

Klær og ball er fra Casall #sponset

 

Du kan også like...

Leave a Comment