Kortere intervaller er mer effektivt

by Monica Øien

Visste du at den mest effektive måten å trene kroppen på er å isolerere hver musklegruppe med intenst arbeid i opptil 90 sekunder. Slik toner du kroppens muskler mest optimalt. Denne måten å trene på er den store trenden i USA om dagen, og Lagree Fitness eier Sebastien Lagree sa nylig i en mail til meg at han satser mer og mer på kortere intense treningsklasser, og oppfordrer heller folk til å trene 2 ganger daglig enn lange økter annenhver dag:

«All the strengthening (testosterone and Growth Hormone stimulation) happens within the 1st 20 minutes of a workout, all the rest is just burning more calories.
As a matter of fact, you will have more benefit in doing 2 workouts of 20 minutes each vs 1 single workout of 40 minutes»
På vårt studio i Oslo Core Balance underviser vi i metoden og våre Megaformer klasser er intense men varer kun i 40 minutter. Vi er kanskje ikke helt modne for å korte ned klassene ytterlige enda, men når du trener hjemme kan du definitivt VITE at superkorte økter toner kroppen din faktisk bedre enn de lange øktene.
Ifølge den intergerte helselegen Dr Zack Bush kan blodet kun lagre nitrogenoksid i opptil 90 sekunder. «Nitric oxide is a molecule made by the human body that feeds your muscles. When you start to exercise and run out of oxygen (you feel your muscles ache), nitric oxide is released. As it moves downstream, blood vessels dilate allowing more oxygen and nutrient delivery for muscle growth.”
Så skal vi stole på treningsguru Sebastien Lagree og superlege Zack Bush er det bare å åpne opp sinnet og tenke nytt. Kanskje du er så heldig å merke de resultatene du svetter deg timevis igjennom for å oppnå, litt kjappere..
Her kommer noen øvelser du kan jobbe med etter denne teorien men sørg for at du kjører deg til maks level:
1. Raske ben squats med eller uten håndvekter – øvelsen kjører du maks med høy intensitet 20 repetisjoner
Hvordan: stå med  lik vekt fordelt på parallelle ben. Sett deg nå ned som om du skulle sette deg på en stol mens armene svinger frem og går ned når du løfter deg. Fokuser på quadriceps og jobb med god intensitet.

Husk tempo

2. Armsving – skuldre, deltoid og triceps, veksler fra side til side, 20 doble
Hvordan: hender møtes mens du strekker armer rett foran brystet, herfra skal du åpne begge armene til en V til en side og deretter bytte til den andre siden, hele tidne mens du engasjerer core.
 
3. Stående brystsvømming, kjør øvelsen 20 ganger hver vei
Hvordan: Start med hender i en Namaste foran brystet og skyt strake hender over hodet – ut til siden og ned langs lårene, bøy og kom opp igjen til Namaste.
4. Stjerneposisjon – lats, trapesius, deltoid og rotatormuskler, 20 reps her også
Hvordan: Plasser albu inntil midjen mens hender peker utover, herfra strekker du armene opp til en V med strake armer, armene peker litt ut og bort fra ørene slik at de danner en V.
Når du er ferdig med en runde av denne serien kjører du igjennom hele serien 2 ganger til. Ettereffekten varer i ca 2 timer mens musklene toner seg, repeter hele sekvensen to ganger til i løpet av dagen slik at du er oppe i 3 hele økter.
Og skal jeg stole på Sebastien Lagree så er akkurat dette hans visjon: «I definitely recommend  the shorter and more intense format. You will get better results that from a longer workout»
God trening,
Klem fra Monica

Du kan også like...

Leave a Comment