Ikke stopp å trene i ferien

by Monica Øien

Husk å ta med deg de gode rutinene du har brukt tid og ressurser på når du nå går inn i feriemodus!

Du er neppe alene når du tar en pause etter en superbra treningsperiode. Hodet ditt lurer deg fordi du har oppnådd gode resultater, men de er ikke der for alltid, de må vedlikeholdes, sorry to say. Slik er det med alt i livet, plantene skal ha vann, bilen bensin og vask og du skal ha pleie.

Det å lage treningsrutiner, mobilisere lyst og både gjennomføre og forplikte seg til trening er ikke enkelt- og særlig ikke når ferien nærmer seg. Vi trenger å slappe av litt, skru av, ikke være så fordømt flinke…Men sannheten er at du får det bedre med deg selv når du forplikter deg til en daglig treningsrutiner inklusive i ferien. Gjør heller tominutter med jumping jacks hver dag enn en lang joggetur i uken.  Det er lurt å ta med seg en liten treningsplan på ferien din.

Slik klarer du å gjennomføre treningen når du ikke går på studio!!

Ferietrening!!!

1. Finn din lille plass: Kanskje du finner inspirasjon under palmene, på beachen eller bryggen, kanskje du er inne, på badet eller ved sengen, men et sted der du kan være i fred, og som er stort nok til at du kan både ligge langstrak, stå på alle fire og i beste fall hoppe litt.( I sommerhalvåret er det perfekt å trene utendørs i en park, hage el.l.)

Jeg er ikke så redd for å ta meg en økt på beachen

2. Ta på deg treningstøy: dette er superviktig og trenger ikke å være fancy eller dyrt, men det hjelper deg å ta tiden din på alvor og å tre inn i et treningsmodus, dette er din tid og du skal trene!

3. Bestem deg for et treningsopplegg: Du kan lete på blogger som her, google, finne klasser på youtube eller spørre din intruktør der du ellers trene om å hjelpe deg..

4. Fast tidspunkt: Velg ut et passende tidspunkt og prøv å gjøre treningen på samme tid hver gang, målet er 3-5 ganger i uken. Resultatene blir bedre dersom du trener oftere og heller gjør kortere økter.

5. Forplikt deg: Sett deg et helt konkret mål, enten på antall dager for eksempel 30 dager, eller 1 måned, eller 3 uker der du gjennomfører et opplegg. Dette skal du avslutte før du begynner på et nytt. Kryss gjerne av i en kalender som du henger opp på kjøleskapet for hver gjennomførte økt. Forplikt deg til deg selv og din helse. Dine resultater kommer deretter.

Husk at litt hver dag er bra! Du kan faktisk «trene» en hel time uten egentlig å ha gjort noe kvalitetsmessig bra, tilsvarende kan du trene fokusert og økonomisk i 10 minutter og gjort en effektiv innsats. Det handler om å trene intelligent slik at du gjør øvelsene riktig, med tilstedeværelse og glede.

Det er kontinuitet i treningen som gir resultater, så ikke tro at ferie er ferie fra kroppslig bevegelse. La bevegelse være endel av din hverdag!! Også i ferien!!

Klem Monica

Du kan også like...

Leave a Comment