Positivt selvsnakk med krystaller

by Monica Øien

Tenk om vi var litt flinkere til å snakke med oss selv litt oftere. På en positiv og forsterkende måte. En sånn «klapp på skulderen» prat!

Da jeg var barn gikk jeg på «smykkeskole» og lagde smykker av krystaller og steiner. Min mormor tok meg med. Siden har nostalgien til steiner fulgt meg og i mange år brukte jeg steinene i intervjuer for God Kveld Norge, både som inspirasjon men også som spesielle gave til den «kjendisen» jeg skulle intervjue.

I studiene jeg gjør her med Lani Reagan er krystallkunnskap en del av arbeidet med healingen. Fordi når man kombinerer en stein med en av chakraene får man en super effekt. Og dersom man på toppen legger til en affirmasjon, en «selv – oppsnakk» så blir det mer stimuli. Ikke bare til oss selv, men også til de rundt oss som vi speiler daglig.

Grunnen for at jeg skriver denne bloggen er at jeg ønsker å bryte et mønster der jeg fyrer opp om negative ting om meg selv og heller erstatte dem med postivt ladede ord som gir meg bedre selvfølelse.

Jeg er kjærlighet, elsket og elskbar

Igjen har jeg tatt en prat med min kloke lærer Lani. Først for å forstå prosessene våre og senere gir vi deg noen positive affirmasjoner knyttet ti krystaller.

img_9234

Om du benytter krystaller bør de renses jevnt

What happens when we fuel negative words to ourselves, like I am too fat, I  am not good enough…? 

«Fuel» is a great way to describe how powerful our words can be. When a phrase is repeated over and over again it serves as «fuel» for our general mindset. Phrases and words out of alignment with our True Nature (LOVE) such as «I am too fat» or «I am not good enough» are like poison to the natural joyful state we are meant to connect to. Those thoughts keeps us in disconnection.

In what way can Crystal healing reduce stress? 

Crystals can be used to cleanse the chakras and auras of stress-energy, then to energize the chakras with Love-energy, leaving a client with a deeper sense of inner peace and confidence in their future.

How will positive affrimations work?

Positive affirmations are also a «mental fuel» . These are simply words that align us with the natural joy, love and intelligence that resides in each of us. If we tend to become disconnected from feeling the Love we are inside, it usually happens from being stuck in negative thinking patterns. The key is to build new thought patterns.

How can we self–heal by changing words or talks to ourselves?

Self-healing is a job I consider to be multi-faceted. Since our minds are always working awash with thoughts and judgements, self-healing through the correct use of speech requires listening carefully to the quality our self talk. When we catch the inner voice saying another negative thing about our Selves, we can instantly say, «Cancel, delete, erase», and then immediately voice a positive thought in opposition to that which we cancelled. This is the process of demolishing old patterns and building new ones that create more space for happiness, joy and understanding.

I guess people will feel weird in the beginning and the words seems fake, how can these affirmations help and feel natural to say?

If you choose words (or phrases) too outside of your comfort zone you can’t relate to (meaning the words «seem fake») then it’s a sign of inner resistance somewhere in your subconscious. Choosing another thought you can relate better to is like using baby steps to re-build new thought patterns and as well, it’s respectful of where your psyche is at. If your thought pattern says, «I am too fat», saying, «I am thin and sexy» will be received differently in your psyche than «I am in process with sculpting my body» or «I love my body into it’s natural beauty» or even better, «I accept my inner beauty that shapes my outer beauty». There is an art to crafting effective affirmations and I help my clients with customizing theirs for maximum growth and progress.

Lani deler her en øvelse du selv kan trene på hjemme for å jobbe bevisst med positive energier:

Find below a short exercise to use the healing energy of Love to re-align yourself with your conscious intentions.

Pink light is love-energy and it is my belief that love heals all things. Rose quartz and morganite are stones that radiate pink prana (energy) and work to activate the heart chakra causing the stress energy in the solar plexus chakras to be expelled.

Wearing a rose quartz or a morganite stone around the neck or on the finger creates a pink energetic tint on the aura of the wearer. You may also hold the crystal in your hand while affirming the positive statements. To tune into the energy of the stone, simply say, «I am one with the Love energy radiating from this crystal. I am not these stressful thoughts or emotions. I am a being of Divine Light, Love and Power. I am one with the Divine Spark within me. I am one with the Love within my Self and all beings. I am that I am.» Practicing rhythmic breathing while saying this short affirmation will create a place of spaciousness within, where joy and peace can be accessed.

img_9235

Velg en rosa krystall

Her er noen affirmasjoner du kan meditere med!

Some other affirmations to meditate on are:

  • I am love, loved and loving/ Jeg er kjærlighet, elsket og elskbar
  • Kindness becomes me and precedes me /Godhet er i meg og venter meg
  • I am generous and prosperous. lovingkindness rules my consciousness/Jeg er generøs og fremgangsrik. Kjærlighet og godhet styrer min bevissthet

Rens krystallene:

Du må rense krystallene før du bruker dem, og jevnt mens du bruker dem. La krystallen din hvile i et saltbad (1/2 kopp havsalt) i ca 6 timer. Så henvender du deg til krystallen og sier følgende: Krystall, Slipp alle skitne og sperrede energier inni saltbollen nå helt til du er klar. La deretter krystallen tørke og hvile i et par timer før bruk.

 You must clean your crystal before using and periodically To clean the crystal soak in in a bowl of water with a half a cup or more of salt water for 6 hours or more. <instruct the crystal when in the salt bowl by saying to it <crystal, expel all dirty congested energies into the salt bowl now, until you are finished. Then leave the crystal for some hours and rinse and dry off for your use.

 

Ønsker du mer informasjon rundt Lani Reagan´s arbeid kan diu kontakte henne på hennes hjemmeside/For more information on energy healing and self-healing techniques by Lani Reagan visit www.dynamichealingtherapies.com or email her at:  lani@dynamichealingtherapies.com

Les også:

https://monicaoien.no/2016/11/19/takknemlighetstrening/

Håper dette var forståelig selvom noe av teksten er på engelsk. Det som er viktig er å minne deg på er at det finnes veldig mange kommersielle stener på markedet og at når du kjøper en sten sørg for at du gjør det hos en riktig forhandler. De finnes i hele Norge, jeg handler ofte hos Pachamama på Majorstuen.

Jeg er generøs og fremgangsrik. Kjærlighet og godhet styrer min bevissthet

Til slutt håper jeg at du fikk noen nyttige tips til bedre selvsnakk og ikke minst en påminnelse om å gi deg selv en klapp på skulderen. Du er bra nok!!

 

Klem fra Monica

Du kan også like...

2 comments

Marianne Behn 10. desember 2016 - 18:20

Takk for fin text Monica ..
Slik er det ..
De vakre krystallene og affirmasjonene » links us up with who we really are..»
krystallene er et verktøy som:
Hjelper deg til å kvitte deg med det som tærer – og hjelper til å fylle deg med det som nærer ..
Love and support fra Marianne.

Reply
Monica Øien 13. desember 2016 - 17:11

Gleder meg til å lære mer fra deg marianne!!

Reply

Leave a Comment