Meditasjons apper – i farta

by Monica Øien

Mange ganger når jeg sitter og skriver tar jeg meg selv i å foreslå og inspirere til en endring som jeg vet mange ikke rekker i sine travle liv. Det er derfor jeg ofte snakker om korte hjemmetreningsøkter, online trening som for eksempel webtrening og forsøker å sette sammen litt kortere, enklere måter å finne egentid på. Tanken er slett ikke å slurve eller gjøre ting halvveis snarere å faktisk få noe gjort. Den gode vanen kan gjerne starte med noen minutter og etterhvert vil kroppen selv styre deg i retning av mer. Mer egentid. Mer bevegelse. Mer mindfullness. Mer meditasjon. Vi søker balanse og når man fører regnskap på innholdet i en dag er det fort gjort at egentiden som gir deg energi fra innsiden ligger på minussiden. Til tross for at denne er det viktigste kompasset man har i å leve et integrert liv – uten å bli spist opp av alt annet som stjeler fra oss..

img_5981

Vel  nu; jeg elsker instagram og bruker ca 1 time hver dag på å jobbe der. Og noen ganger får jeg faktisk en Zen -Aha opplevelse nettopp gjennom emoji og instagram. Jeg mener det går fint an å kombinere den teknologiske verden via blant annet apper med meditasjon og tilstedeværelse. Men ikke alle tenker som meg.

Om du ikke er interessert i apper, men vil lære en enkel meditasjonsteknikk kan du klikke her:

velvære&sinnsro

 

Ny Apple Watch:

Apple har ihvertfall skjønt at dette er en genial måte å treffe brukerne sine på når de snart lanserer sin nyeste Apple Watch som inneholder en mindfulness app som heter Breathe.

apple-watch-breathe

Men det finnes enklere måter å få tilgang til seg selv og sin indre ro – via apper for eksempel. Jeg har sjekket ut mange, og dele3r noen av dem med dere her:

Buddhify koster 55 kr

img_5975

Appen er veldig annerledes fra tidligere apper jeg har testet fordi den hjelper deg å bygge en bro melleom kropp og sjel i helt uventede settinger. Her kan du sitter foran Mac-en å lære å surfe på en dypere og mer bevisst måte. Den trener deg i ulike settinger, hjemme, på jobben, på reise, på tur. Den har meditasjoner når du er syk, føler deg stresset eller er søvnløs. I tillegg til variasjoner av generelle meditasjoner og kroppscanninger.

Vurdering: variabel, innholdsrik, lærerik – terningkast 6

Calm gratis

calm-meditation-app-for-iphone

 

Dette er en stress reduserende app som snakker til forskjellige sinnstemninger vi har.Den åpner med å ta oss med på noen lange inn – og utpuster med fuglekvitter i bakgrunnen. Du kan velge program over dager eller uker og følge disse. Eller du kan navigere etter følelser som glede, takknemlighet, selvfølelse, søvn. Du kan fremkalle din favorittplass, om det er lyden av en peis eller havsus og forsterke følelsen du er på jakt etter mens du lytter til meditasjonen.

Vurdering: alt som er gratis koster alltid noe likevel og oppleves mer irriterende å navigere i, men søker du en enklere variant og er nybegynner har den en grei startpakke og fin stemning- terningkast 4

Insight Time gratis

insighttimer

Dersom du har erfaring med meditasjon er denne super fordi den er lett å navigere i og har et variert tilbud med stemningsreiser. Noen av dem er guidede med affirmasjoner og har god kvalitet og noen er musikkbaserte. Her finner du også korte meditasjoner for barn. Personlig synes alltid jeg det er en ulempe å måtte registrere meg med mailadresser, men når det er gjort er du i gang. Liker du å være endel av et nettverk kan du meditere «sammen» med folk utifra behov eller steder. Her velger du eget personlig bilder, intervalltid, stemninglyd og sluttlyd.

Vurdering: Den er for godt trente, enkel og variert og meditasjonsveiledningene er av høy kvalitet – terningkast 5

Whil gratis

whil

Denne appen krever at du registrere deg og så velger hva du vil fokusere på – for eks body eller mind. Deretter velger du hva du vil jobbe med, alt fra stress, nakkeproblemer, finne balanse, vektreduksjon, forbrenning osv.. Den starter med en kort meditasjon og så en bodyscann som du må igjennom før du får tilgang på biblioteket. Så har appen valgt ut en serie meditasjoner basert på din smak.Her finner du alt fra detoxmeditasjoner til stående kontorsessions. om du liker å kombinere både yoga, trening og meditasjon er dette appen for deg. Den er utviklet av Lululemon grunnleggerne.

Vurdering: perfekt for deg som ønsker å kombienere trening og meditasjon og har spesifikke ting du ønsker å jobbe med som går på både kropp og sjel. – terningkast 5

img_5982

Til slutt vil jeg si at det å velge en app er en ganske personlig erfaring. Jeg har prøvd å hjelpe deg ved å foksuere på hva de inneholder og gitt min vurdering basert på der jeg befinner meg. Jeg anbefaler dge å teste en og bygge litt erfaring før du eventuelt går videre til en mer avansert app.

Her har jeg skrevet litt om mindfulness og andre apper tidligere om du er interessert i lære mer:

Mindfulnessapper mot stress og fedme

 

BreatheGood, PauseGood & FeelkGood

 

Klem fra Monica

Kilder: wikipedia, appstore og apple.com

 

Du kan også like...

Leave a Comment