Oprah Winfrey – skru opp volumet i ditt liv

by Monica Øien

Jeg har akkurat vært i Los Angeles på en hel dag med inspirerende forelesninger som Oprah Winfrey arrangerte via sitt sosiale nettverk OWN. Det var en utrolig å oppleve denne kvinnen LIVE, hun er akkurat slik vi har sett henne i årevis på TV, jordet, tilstede, morsom og klok. Hun snakker der oppe fra platået men MED oss i salen som om vi var nære venninner. Hun prater med gjestene sine og stiller akkurat de spørsmålene vi som sitter i salen på UCLA lurer på, og det oppleves nært og personlig. Jeg føler nesten jeg har hatt en dag med Oprah, selv om jeg satt på 17 rad.

Inspirerende dag med Oprah

Oprah er opptatt av spiritualitet, og at vi skal kjenne igjen AHA- følelsen. Ikke som noe vi må ut å finne og lete etter, men som en følelse vi allerede bærer i oss og har. Hun inspirerer oss til å ha mer harmoni i livet ved å bli mer av den personen du føler du egentlig er. Hennes hovedbudskap var at vi etter denne dagen med Soul Series skulle dra hjem og føle at vi hadde MER. «Leave with a sense of MORE». Skru opp volumet i livet vårt. MER.

Hun spør oss:  Hva vil du ha mer av? Hva ønsker du å høre? Så gir hun oss noen minutter hvor hun ber oss lukke øynene, være i stillhet og sette en intensjon for dagens opplevelse:

Hva vil du ha mer av i livet ditt? Hva trenger du? Hvordan kan du gå hjem etter denne dagen og føle at du er mer av den du egentlig skal være? Hvordan kan du spille din egen tromme, din egen lyd, din egen stemme, din egen stillhet?

MY REAL TIME

Hovedtema gjennom dagen (som jeg skal skrive mer om senere) er å erstatte frykt med kjærlighet. Vi hadde mange spennende forelesninger rundt dette temaet…

Mobilen er vår tyv

Vi lever ien tid der vi stirrer mer på telefonene våre enn på våre medmennesker. Folk er på telefonen konstant. Vi krysser traffikerte gater mens vi tekster en venn, vi betaler noe i butikken mens vi snapper, vi sitter på middag mens vi deler noe på instagram. Vi gjør ikke så mye lengre av det vi lærte som barn. Vi ser ikke opp og på hverandre. 

Intensjonen for meg denne dagen var å se mer, se på de ved siden av meg, se opp, lytte og lære. Mer «Real Time». Det er livet. Jeg som er en ivrig instagram bruker (og jeg elsker instagram) følte meg truffet, jeg er truffet av bølgen. Og min intensjon denne dagen ble mer REALTIME!!! 

Første gjest på Soul Serie var Doug Manuel som trommet oss gjennom en nydelig tilstedeværelse.

Han sa: « Her i Vesten har vi klokker. I Afrika har man tid. Her har vi teknologi som vi stirrer på. I Afrika har man en menneskelig teknologi. De kommuniserer også med sin teknologi. Når de starter å spille på sine trommer.»

 

I dag hos Oprah fikk trommene være min første leksjon i mer REAL time, det var fantastisk å spille, lage lyd og skape et fellesskap i salen på UCLA. Og legge mobilen bort, og være med på den menneskelige teknologien.

 

Klem fra Monica

Du kan også like...

Leave a Comment