Monica Øien
feelgood workout
  • HJEM
  • OM MEG
  • KATEGORIER
    • Biohacking
    • Spiritualitet
    • Kosthold
    • Trening
  • VIDEO
  • ONLINE
  • KONTAKT
  • English
Monthly Archives

januar 2017

SpiritualitetTrening

10 tips til å bli mer optimistisk

by Monica Øien 23. januar 2017
written by Monica Øien

I stedet for å lage en blogg kun med treningsøvelser ble jeg inspirert til å skrive litt om muligheter og optimisme på denne regnfylte dagen der avstemningen i huset var innevær! I meg klikker det inn en «ut på tur og lek»energi. Jeg er klar over at jeg har dette iboende, men likevel skal man gå foran å være læremester for barna må man likevel ta en aktiv beslutning. Ser du muligheter?

IMG_0971

Rainy days are also days

Jeg har funnet stor inspirasjon i Dr Martin E Seligman´s ABCDE: Learned Optimism: How to Change your Mind and your Life. Boken kan du bestille på Amazon om du vil lære mer.

Hvilken type er du? Er du en som stort sett svarer NEI, og og kanskje intuitivt ser utfordringer, oppoverbakker og negativitet når du skal løse en oppgave eller et problem?

Optimisme er en kompetanse som kan farge hele livet ditt, ditt forhold til deg selv, dine kjære, jobben din og helsen din.  Tenk bare på hvordan hode og hjertet åpner opp når du imøtekommer en oppgave med positivitet og undring snarere enn et nei. I de fleste tilfeller er man ikke sur og lei fordi man prøvde..

I går skinte solen og det var en dag for bare føtter og lette plagg. Jeg sto ute og koreograferte nye Bodysculptingklasser som om uke er klare på The Room i Oslo. Det føltes som en god ting å bruke tiden min på.

Her deler jeg et par øvelser -low-impact og toning, utfordring for fleksibilitet og utholdning. Og lengre nede under bildene kommer 10 strategier du kan øve på for å bli mer optimistisk.

Øvelse 1: Bridge Butt Dip, 20 reps.Føl deg fri til å strekke høyre ben hver gang du går opp!

IMG_0957IMG_0958

Øvelse 2: Sideplank Leg Kick – 20 reps – fot kommer til 90 gr og legges ned igjen:

IMG_0959 IMG_0960

Jeg ble ikke helt ferdig med klassen og laget en cardioøkt i høljevær ( 40 mm nedbør for å være ekstakt) med ullskjerf og ekstra ullgenser.

Øvelse 3: Diagonale lunges med armsving, 30-45 sekunder

IMG_0985

Øvelse 4: Plankehopp, veksle fra fot til fot og gi deg selv et lite hoppløft fra bakken-30-45 sekunder.

IMG_0984

Jeg har på ingen som helst måte bare slike dager der jeg ser muligheter. Men jeg forsøker aktivt å øve på 6 ting for å bli mer innovativ:

  1. være åpen for nye tanker og ideer
  2. se muligheter
  3. tørre
  4. oppfordre de rundt meg til å våge
  5. være eventyrlysten
  6. tro at jeg vil lykkes

Hva kjennetegner en optimist?

Han/hun er løsningsorientert, har ikke strenge krav om perfeksjonisme og tar små skritt om gangen. De bruker også forestillingsevnen sin til å se for seg at det man gjør blir en suksess. De mentaliserer resultatet som har en positiv avslutning. Litt som toppidrettsutøvere gjør det. Michael Jordan uttalte for eksempel at han aldri begynner å spille en kamp uten først å ha visualisert den.

Hvor kommer optimismen «vår» fra?

Er den lært eller er den medfødt? For noen er den en medfødt gave, for andre er det en holdning man kan innta, lære, ta eierskap i og praktisere. Her deler jeg noen strategier fra Dr Martin E Seligman´s bok som du kan øve på om du ønsker mer optimisme i din hverdag:

  1. Oppsøk positivt ladede mennesker i ditt miljø og hold deg unna de som alltid klager
  2. Dyrk din egen styrke og fokuser på det du gjør bra i stedet for å korrigere dine svakheter
  3. Vern om selvutvikling og spiritualitet – gjennom ord og opplevelser og takknemlighet
  4. Overse det du ikke kan forandre og fokuser mer på det som skjer inni deg
  5. Se ting fra en ny synsvinkel for eksempel der noe virker negativt se etter det positive
  6. Tilpass språket ditt når du for eks sier ja, men kan du si ja, og..
  7. Flytt fokus fra deg selv til inspirerende mennesker og prosjekter 
  8. Forvent suksess av de rundt deg med oppmuntring og positivitet
  9. Vær spontan og åpen for å finne på noe gøy og annerledes, kom deg ut av komfortsonen
  10. Tenk på helsefordelene fordi statistikker sier at optimistiske mennesker har bedre helse og immunforsvar

Det er med andre ord ganske kult å trene seg selv til mer JA og mer KAN FÅ TIL – holdning i livet. Jeg avslutter med å sitere Winston Churchill:

A pessimist sees the difficulty in every opportunity, an optimist sees the opportunity in every difficulty.

 

ønsker du 3 gode øvelser som gir deg bedre balanse i livet:

Øvelser for bedre selvfølelse

Med gode tanker om å øve på å se muligheter,

Monica

Kilde: Dr Martin E Seligman´s ABCDE: Learned Optimism: How to Change your Mind and your Life.

Klær på godværsbilder er fra Casall @casalltraining

23. januar 2017 0 comment
6 FacebookTwitterPinterestEmail
SpiritualitetTreningVideo

Optimaliser treningen din!

by Monica Øien 22. januar 2017
written by Monica Øien

Etter et 1/2 år med Chakra trening med Lani Reagan er det dags for å bli litt mer praktisk og inkludere noen øvelser inn i din spirituelle hverdag. Denne rutinen hjelper i hvertfall meg å kjenne en dypere indre fred og til og med mer glede i en travel hverdag! Jeg vet at dere er alle veldig travle så vi har laget videoene korte og effektive slik at de blir enkle å praktisere. Vil du jobbe frem mer harmoni og dypere kontakt med deg selv, med din familie, din omkrets og med verden?

IMG_0568 2

Hva er hensikten med denne sekvensen, Lani?

Alle deler av kroppen trenger tilgang til ren prana-chi, ikke bare der hovedchakraene befinner seg. Energi banene eller meridianene beveger seg gjennom kroppen, dette inkluderer også ledd, og de mer delikate områder som øyne, bihuler og passasjer til hjernen. Denne sekvensen hjelper deg  å fjerne overbelastet energi som forsinker strømmen av prana. Når denne strømmen er dårlig reduseres kroppens naturlige regenerative krefter. Når man fjerner denne energien åpner man opp plass for mer livskraft for å revitalisere disse områdene.

Hvor ofte bør man foreta denne rensingen?

For å få energien til å flyte gjennom hele kroppen kan du gjerne gjøre dette daglig. Men jeg anbefaler å gjøre det før en treningsøkt eller meditasjonen din. Sekvensen er også ideal for en liten booster midt på dagen med din favoritt feelgood låt. Den hjelper også mot lett hodepine, fordi i hodet og solar plexus lagres seg ofte endel negativ prana.

Dersom folk ikke kan kjenne energien i denne sekvensen,vil du si at det likevel hjelper, hvordan i såfall?

De fleste av oss er ikke oppmerksomme på  de usynlige naturkreftene. Like lite som vi med våre mobiltelefoner ikke kan gjenkjenne de teknologiske kreftene bak dem. Men dette stopper oss ikke fra å bruke dem og dra nytte av dem. Derfor om du ikke kan føle energien vil du bare ved å praktisere etterhvert få resultater om du er oppmerksom til hva som skjer mens du trener etterpå.Jeg har lang fartstid med dette arbeidet og erfaringen min er at selv om du ikke direkte kjenner arbeidet ditt vil det påvirke deg og hvordan du trener og beveger deg etterpå. Jeg anbefaler derfor å praktisere, eksperimentere for glede og være åpen og mottakelig.

Vil du lære mer om  Lani Reagan´s arbeid:

http://www.dynamichealingtherapies.com

Følg denne enkle sekvensen som forbereder deg til en enda dypere treningspraksis:

Jeg håper du finner glede og inspirasjon i denne øvelsen som vil forberede deg til en dypere trening,  uansett hva du gjør pilates, yoga eller kroppsarbeid.

Beste hilsen Monica

22. januar 2017 2 comments
7 FacebookTwitterPinterestEmail
Trening

megaformer pilates

by Monica Øien 20. januar 2017
written by Monica Øien

Jeg har de siste ukene testet ut Megaformer designet av Lagree Fitness  Metoden er patentert. Megaformer er innenfor «pilates verden» uten at det er helt pilates. Disse klassene er nok noe enklere for menn å følge da de slipper å tenke så mye på all på plashing og stabilisering og særlig bekkenet.  Maskinene er lengre enn reformeren og designet for kunne dytte og trekke for bygge styrke. Ettersomklassene kun varer i 40 minutter passer disse som en perfekt lunsjtreningspause. Og kanskje mentalt lettere å forplikte seg til fordi det føles mer som 1/2 time enn en hel.

Her kan du lese litt om reformeren:

https://monicaoien.no/2016/02/09/rod-loper-treningen/

Dette er total body workout, og selv om de fleste studio har sine egne tolkninger har de samme felles utgangspunkt:

  • cardiovascular
  • lav intensitet
  • muskel styrke
  • muskel utholdenhet
  • kroppssammensetning
  • fleksibilitet

Klassene konsentrere seg om core, ben, sete,  armer, balanse og cardiovascular utholdenhet.

Min opplevelse på senteret jeg har trent på The Fit Buddha er at de jobber ganske dypt og intensivt på en side, sliter musklene så mye du orker, så inkluderer de en lengre core runde og planker for så å jobbe på motsatt ben.

Her deler jeg noen av øvelsene fra dagens klasse. Jeg er sikker på at du vil gjenkjenne noen av dem fra reformer pilates:

  1. Stå med en fot på platform og den andre på reformer. Her brukte jeg ingen fjærer men du kan bruke 1 hel om du ønsker. Gjør en serie med strake ben mens du skyver sengen ut sideveis og trekker tilbake med innside lår i 45 seconds. Så squater du ned og blir her og gjør pulser i 45 sec.

IMG_0881

2.  Stående med et ben bøyd til 90 gr på plattformen, skyv og trekk inn bakerste fot i 5 sec. Så blir du stående statisk i en squat og gjør små bevegelser opp og ned i 45 sec. 1 eller 2 fjærer.

IMG_0875

3. Skulder og core. Jobb fra core, senk skuldre, begge henderpå stroppenen og vri til en side i 45 sec. Hold til slutt statisk i  30 sec. Senk skuldre. 4 fjærer.

IMG_0870

4. abs og armer. Reversert planke, trekk seng inn under deg slang du klarer med strake ben. 1 til 2 fjærer. Jobb i 45 sec.

IMG_0871

IMG_0873

5. Abs og obliques. Plasser begge ben under stroppen, hender i nakken. Løft brystet når du trekker sengen inn mot deg. Slipp ut igjen og jobb i 45 sec. 1 – 2  fjærer.

IMG_0884 IMG_0883

6. Fortsetter nå obliques, og alternerer fra side til side. Når du twister plasserer du en strak arm i gulvet, den motsatte er i nakken, kom til senter og bytt side.  45 sec.

IMG_0885

IMG_0886

NÅ er du klar for motsatt ben!!!

Beste hilsen Monica

Klær fra  @casalltraining

20. januar 2017 0 comment
6 FacebookTwitterPinterestEmail
Trening

Ugi Pilates & Bodysculpting

by Monica Øien 18. januar 2017
written by Monica Øien

Det å være «openminded» og nysgjerrig er så viktig dersom du skal klare å hold motivasjonen oppe. Og ikke minst føle eget ansvar for trening og helsen din! Denne uken fant jeg inspirasjon i denne fargerike Ugi ballen.  Den utfordrer både styrke og koordinasjon. Om du vil ha opp pulsen litt kan du legge til noen burpees så skal jeg love deg du kjenner vekten på ca 3 kg.

Det er en utfordrende, fargerik og stylish måte able funksjonelt sterk på.  Jeg brukte fitness ballen til å leke frem noen nye  Bodysculpting bevegelser.

Her er en mini sekvens. Jeg gjorde disse øvelsene mellom  30-50 reps på hver fot:

  1. Strak fot løftes (opp & ned) -støtt hånd på gulv og en på Ugi:
IMG_0827

Keep your hand on the Ugi to find balance

         2.  Fortsett med strak fot oppe i luften, med en arm opp gjør du små pulser der arm beveger seg mot fot.

IMG_0820

Hold the leg high and do pulses

Katalogen med masse spennende øvelser kommer med når du bestiller ballen:IMG_0548

Her kan du bestille Ugi:

https://www.amazon.com/Ugi-Fitness-at-Home-Kit/dp/B008YCKK38

 

Håper du fant Ugi-en inspirerende!

Beste hilsen Monica

 

Klær @casalltraining

18. januar 2017 0 comment
4 FacebookTwitterPinterestEmail
BiohackingKostholdSpiritualitet

Diett kontra intuitiv spising

by Monica Øien 16. januar 2017
written by Monica Øien

Vi er fremdeles i januar, snart halvveis for å være eksakt og jeg er sikker på at mange med meg har startet dette året med tanker om endring, fornyelse og kanskje en selvdefinert forbedring. Noen har startet dietter og kan allerede merke resultater. Andre har sprukket og sklidd tilbake til vanene. .Kanskje tilbake til startvekten. De fleste av oss trenger en naturlig flyt i livene våre, men med litt planlagt påvirkning som gir mer glede og energi kan dette gjøres ganske fritt. Så for å si sannheten; gjør du ekstreme endringer denne måneden er sjansen ganske stor for at du rykker tilbake til start i løpet utgangen på 2017. Jeg har det ihvertfall på denne måten og etter flere år der jeg både har telt kalorier, testet dietter, høy protein kurer osv har jeg skjønt at jeg blir bare stresset av det. Jeg ønsker å være fri, både i selskaper og hjemme.

Diett eller ei

Det ble gjort en undersøkelse i USA for noen år siden på to testgrupper av identiske tvillinger. Den ene gruppen gikk på diett, den andre gruppen levde vanlig uten å tenke på diett. Tvillingene som ikke gikk på diett var målt lettere enn de som forsøkte dietter.

Så spørsmålet er hvorfor dietter gjør oss tykkere?

Ekstreme dietter gjør oss tykkere fordi kroppen i det lange løp ikke håndterer å sulte. Den skrur på en overlevelsesknapp samtidig som metabolismen senkes. Det betyr i teorien at du kan spise enda ferre kalorier enn du gjorde før du startet på dietten din. En annen psykologisk faktor er at dersom du blir overfokusert på mat blir det enda vanskeligere å motstå fristelsen og vi ender opp med å småspise på rester og knaske inni mellom måltidene. Vi blir overfokusert på mat og mister målingen.

Derfor er også ekstreme juicekurer og lengre detoxkurer negative for kroppens vekt. Etter en 5 dager juicekur har du kanskje mistet noen kg og føler deg lettere, men du har senket metabolismen og sjansen for at du veier enda litt mer også her før detoxen startet er stor.

IMG_0742

Det å ta seg litt tid til å kjenne hva kroppen vil ha er en prosess.

Intuitiv spising

Å følge en diett kan være beintøft, men det kan også oppleves som en frihet fordi man slipper å forholde seg til noe annet enn det som står på planen. Man gjør det man får beskjed om. Inntil man eventuelt sprekker. Trenden innen slanking retter seg stadig mer mot bevissthet og tilstedeværelse når man spiser. Intuitiv eating, eller mindful eating som de sier i Amerika. Det betyr at du lytter til kroppens behov og justerer matinntaket etter det du føler. Praktisk betyr det at du spiser når du er sulten, ikke fordi klokken ringer til lunsj, og at du stopper å spise når du kjenner deg mett, ikke når tallerken er tom. Det innebærer å fokusere på å fylle kroppen din med matvarer og ingredienser som gir energi og overskudd. Dette er faktisk ganske vanskelig og mye mer krevende enn å følge en plan men i lengden mye sunnere for kropp og sjel. Sjansen er større for at du vil finne en vektbalanse som både er behagelig og stabil.

Intuitiv spising begrenser deg ikke fra sukker og alkohol fordi den trener deg på å nære kroppen med det den vil ha. Den trener kroppen på å opprettholde en indre balanse uavhengig av inntak. Nå tenker jeg at du som er vant til å telle kalorier får litt panikk fordi du ser for deg at vektpilen skyter fart oppover. Men etter endel år med refleksjoner rundt mat og vekt vet nok de fleste av oss hva som er en rimelig velproposjonert middagstallerken eller frokost.

Alt med måte

Jeg vokste opp med denne frasen og i kostholdet gjelder det samme.  Å bøtte ned på vin og sukker og usunn mat er ikke balansert og heller ikke det kroppen intuitivt ønsker. Om du går forsiktig frem og starter med å snakke med deg selv, lytte til kroppens behov så vil vekten stabilisere seg til en balansert vekt. Din matchvekt. Kan hende denne er noe høyere enn dine personlige forventninger om vekten din, men den forventes å bli mer stabil på sikt. Intuitiv spising trener deg på å moderere maten uten å måtte moderere livet ditt. Jeg tror vi alle vet hvor den naturlig vekten vår ligger. Og jeg tror de fleste av oss kan innrømme at vi ønsker den lavere enn det som er normalt for oss.

Å være ærlig med seg selv

Jeg kurser meg for tiden med Evelyne Tribole på Newport Beach. Hun skriver i boken sin «Intuitive Eating» (anbefales) som ble utgitt i 1995 (kjøpes på Amazon) at man skal slutte å måle og veie og kontrollere men heller ta måltidet tilbake til sin naturlige form og hensikt. Og det er at mat er næring for følelser. Mens dietter snakker om mat som energi og bensin. Som om mat ikke er nytelse men kun vektmål og muskelgevinst.

Og dette er vanskelig for oss å få tak på. Hvorfor spiser vi? Vi spiser fordi vi craver det, trenger det, blir glad av det og nyter det. Dersom maten kunne for deg oppleves som «self care» i stedet for «self-control» ville du nok lykkes lettere med målene dine. Og siden jeg nevner mål:

På engelsk heter det «Resolution» (forsett). Det betyr ganske enkelt igjen å løse det som kan oppleves som noe negativt, noe du vil forbedre. Det er slik at hele 92% til nå har sprukket i sine forsetter 3 uker inn i 2017, det betyr at kun 8% har klart å holde seg til planen for 2017. Hvorfor?

Jeg spør meg selv, hva er viktig når jeg skal foreta en endring? Det er for meg to svar på dette. Den ytre motivasjonen (slankere, sterkere, sunnere, mer energisk, sove bedre) er den mest åpenbare og målbare. Det er det som driver deg til å løse noe problematisk i deg selv. Men den viktigste er den indre motivasjonen. Det er visjonen din som drar deg fremover, en retning som er ny og frisk. Den kommer fra ditt indre ogden handler om meningen i livet. Det er verdiene dine, kanskje de er å leve med kjærlighet, tilgi og spre det gode. Så husk å stille disse spørsmålene til deg selv når du skal foreta en endring. Hva er viktig for meg? Hva er betydningsfull?

Her er noen tips til hvordan du kan komme i gang med intiutiv spising:

  1. Gjør maten til en viktig prioritet i livet ditt. Kanskje prioriteten før var å slanke deg. Men ved å akseptere at mat nå er å endelig kjenne på hva kroppen din ønsker for å kunne nyte det å spise. Husk du kan alltid gå tilbake til en fastlagt diett, disse finnes det utallige av. Men er du lei av å veksle opp og ned i vekt og ønsker mer frihet er dette noe for deg. Det å forstå sin egen kropp, hvor du kommer fra, dine gaver og din egen lidenskap som gjør at du er deg. Prioriter dette og ta eierskap i deg selv og akseptere din egen kropp slik den er.
  2. spis ny mat, ikke spis det du har vært vant til før, åpne opp horisonten for ny mat og mat du liker (sunn)
  3. bli fortrolig med at dette er nytt og vanskelig og uten kontroll – du legger en ny vane og det kan føles som en mental utfordring
  4. bli bevisst på hvorfor du spiser, er det fordi du kjeder deg, eller er du sulten? Det å utvikle en kroppskomeptanse om seg selv er en hel ny utdannelse. Dersom du er vant til å følge planer og krysse av i boken kan dette føles ganske utrygt og skummelt.
  5. Se på maten som står på bordet før du kaster den i deg og gi den et øyeblikk av din tilstedeværelse og takknemlighet.
  6. se på deg selv fra en annen synsvinkel og observer deg selv og hvordan du ter deg i nærheten av mat, dann deg et bilde og forsøk å lære litt av deg selv, den du ser deg selv være fra utsiden.

Ja, 3 uker inn i det nye året, jeg er spent på å høre fra deg om hvordan du har mestret dine nyttårsforsetter inntil nå.

IMG_0721

Lukt, føl, observer maten du vil ha!!

Ønsker du å lese mer om det å jobbe litt mer fra innsiden? Se her:

https://monicaoien.no/2016/04/22/er-du-ytrestyrt-eller-indrestyrt-i-treningen-din/

 

En stor varm klem fra meg,

Monica

 

16. januar 2017 0 comment
13 FacebookTwitterPinterestEmail
BiohackingTrening

Silvanys favoritt gravid øvelser

by Monica Øien 15. januar 2017
written by Monica Øien

Silvany Bricen er skjønnhetsjournalist i Costume, blogger, yogainstruktør og høygravid. Hun har lenge båret på en drøm om en dag å bli mamma. Men det skulle ta noen år før det faktisk ble en realitet og i dag er hun er såkalt godt voksen gravid. Silvany er en av mine nærmeste venninner og en av de første jeg ble kjent med i Oslo. Den gang var hun programleder på Topp 20 og jeg jobbet i TV3. Like før jeg dro til California fikk vi en koselig avskjedsfest, og herfra har jeg fått følge Silvany og hennes trening i gravid tilstand.

IMG_0683

Tre gode gamle venner fra 90-tallet. Silvany, Marit Aarø og meg

Selv kjenner jeg meg veldig godt igjen og fikk barn som 41-åring. Så lenge man har en god helse i bunn, mosjonerer regelmessig og er frisk er dette ikke problematisk. Men man føler på kroppen likevel at noen hensyn må tas. Jeg trente hele svangerskapet og utdannet meg i reformerpilates helt til fødselen. Silvany er intet unntak og har jobbet fokusert med trening hele tiden igjennom. Her deler hun sine 3 favoritt øvelser for sprett og energi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Silvany er utdannet yogainstruktør og vet å jobbe mykt og sunt med kroppen

Hvordan har treningsformen din vært gjennom svangerskapet så langt?

Nå som det går mot slutten, og jeg hører om alle plager jeg ikke har hatt, forstår jeg hvor fantastisk problemfritt svangerskapet mitt har vært! Da jeg ble gravid leste jeg meg opp om trening, og ”alle” eksperter anbefalte aktivitet. Under den første delen av svangerskapet var det fortsatt sommer, og siden jeg elsker å løpe i naturen, fortsatte jeg forsiktig med mine små joggeturer, men reduserte lengden og intensiteten. Jeg syns også det hjalp litt på den fysiske forandringen og kvalmen jeg følte i begynnelsen. Jeg gikk også på dansetimer, og fulgte små gravidevideoer på youtube. Utrolig enkel, og rolig trening, men det var deilig å være i bevegelse, og jeg ble svett!

Det skjer mange hormonelle forandringer, huden blir mer elastisk fordi man åpenbart blir litt større, apetitten og smaken endrer seg, hva er dine beste helseråd som gravid?

Alle svangerskap er forskjellige. Helserådet jeg gav meg selv, var å forsøke være i bevegelse så hormoner og alt som skjer ikke stagnerer. Jeg vet dette høres litt abstrakt ut, men det er viktig å lytte til kroppen, og ikke få dårlig samvittighet om man ønsker å være lat. Men jeg måtte ta meg sammen, og ikke bruke ”gravidekortet” som unnskyldning for latskap når jeg egentlig trenger å bevege meg. Jeg merket en veldig energiboost av å trene ti minutter på kvelden, selv om det var mest fristende å slite ut sofaen. Jo lenger ut i svangerskapet man kommer, jo tyngre blir kroppen, og da er det greit å være vant til å være mobil om det så betyr å rydde i skap, eller gjøre andre huslige sysler. Stabilisert, løft og beveg deg som du ville gjort i en treningstime så er det mer enn bra nok. På sammen måte som jeg trente meg glad, og mer energisk da jeg ikke var gravid, fungerte det samme under de første 7 månedene.

Hvilken type trening foretrekker du?

Før graviditeten jogget jeg, tok styrketimer, yoga og gikk på meditasjon. Under graviditeten har jeg fokusert mest på styrkeøvelser som trener bekkenbunnen, og ryggøvelser. Riktig kroppsholdning som å skyve bekkenet frem var kanskje det jeg tenkte mest på i frykt for å få bekkenløsning, men heldigvis slapp jeg det. Tidligere har jeg hatt plagsom muserarm, men en runde med slynge virker nesten mirakuløst bra for å få skuldrene på plass, og den snikende smerten forsvinner. I andre trimester begynte jeg å meditere ti minutter hver kveld ved hjelp av appen Headspace, og vil fortsette med det så lenge det lar seg gjøre.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mandelolje på magen hver dag er lurt

Hvilken type mat/drikke passer deg som gravid etter en workout?

Nok veske, sunt fett, og grovt korn var det jeg hadde lyst på. Avokado, sushi og spesielt lakse sahsimi. Jeg drakk nok i overkant mye eplejuice den første tiden for å dempe det lille jeg hadde av kvalme, men i frykt for å få svangerskapsdiabetes klarte jeg å gå over til iskaldt vann med en klunk eplemost, smakte like godt. Det ble også mer grovt brød på meg fordi det var så praktisk. En grov skive med masse avokado, litt krydder, eller gulost ble det mye av etter trening.

Som skjønnhetsekspert- hvilke produkter bruker du for tiden på kroppen?

Jeg har vært heldig, og ikke reagert på noen produkter under graviditeten. Mine rutiner nå er de samme som før graviditeten. Min strategi er å forebygge med milde produkter. Som liten reagerte jeg på sterke parfymer, så jeg selv om jeg jobber med å teste, sverger jeg til rene naturoljer på kroppen, og har alltid gjort det. Body lotions med syntetiskparfyme tilfører mindre til huden min, så for de store kroppsflatene, unngår jeg syntetiske ingredienser. Under svangerskapet har jeg smurt maven med en mandelolje min søster kjøpte til meg fra apoteket, og enn så lenge har jeg ingen synlige strekkmerker. Oljen har jeg brukt etter dusj, eller ved kløe når huden strekker seg. Funker som bare det!
Til ansiktet bruker jeg renseprodukter, og fuktgivendenattmasker. Kremer med mye fuktighet og antioksidanter, samt oljer et par ganger i uken på natten. Av deodoranter kjøper jeg kun deo uten aluminium som den fra Rudolph Care, Amazing Space, og Schmidt’s deodoranter. Dusjgelén med appelsinblomst fra norske C Heyerdahl er en ny favoritt!

deo

Deodorant fra Gimle Økologiske Parfymeri

dusj

Dusjgele fra Caroline Heyerdahl

Hvor ofte får du trent, og da inkluderer spørsmålet også spaserturer?

De siste to månende av svangerskapet har jeg vært i mye bevegelse, men ikke tatt timer, eller fulgt med på webtrening. Var i full jobb inntil ganske nylig, så ettermiddagene har gått til husarbeidet, og ryddig i skap og bygging av ”redet”. Dette har vært mer enn nok. Jeg har ironisk nok nesten ikke sittet stille så mye som tidligere i svangerskapet, men hadde jeg hatt på meg en skrittteller ville jeg nok kommet opp i mange kilometer hver dag. Har til tider blitt litt sliten av meg selv og alle prosjektene, men tiden har gått så altfor fort!

Her er Silvanys 3 favoritt øvelser som hun gjør hjemme på badet? På morgenen før hun rusler til jobb….

 

  1. Sittende med fotsålene inntil hverandre.

En klassisk yogastilling – Baddah Konasana, åpner hoftene og får blodet til å strømme i underlivet. Denne stillingen gir ro, og strekker lysken, lårene og knærne på en skånsom måte. Kan gjøres med ryggen inntil en vegg for å strekke overkroppen mer, og kjenne på pusten og hvordan kroppen føles.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Baddah Konasana

 

2. Stående warrior pose.

Denne stillingen bygger styrke i beina, og jeg får korrigert halebenet samtidig som jeg fokuserer på å få bakerste fot på gulvet så vekten fordeles likt mellom to ben, for så å strekke ut armene, og senke skuldrene samtidig som jeg trekker skulderbladene forsiktig sammen. Jeg liker denne stillingen fordi den ved å trekke leddene i to retninger gir meg fokus, og jeg kjenner den fysiske utfordringen som kommer selv om man tilsynelatende står veldig stille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En gravid «warrior»

3. Diagonal øvelse stående på alle fire

Stående på alle fire med motsatt arm som ben strukket frem. Å ta et par repetisjoner av denne når maven trekker ned, er en fin øvelse for å virkelig holde bekkenet på plass. Jeg liker også balanseutfordringen, og det faktum at jeg må bruke pusten aktivt når jeg strekker ut. Under graviditeten har jeg fokusert mye på å puste riktig, og holder ikke igjen stønnelyder, å puste er så viktig for lindre smerter og ”stå i det”. Å være gravid føles ut som en fysisk gave for min del, og jeg vil kose meg mest mulig med alle forandringene som har skjedd i kroppen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Diagonal er gansketung med baby i magen

Silvany og jeg har vært i samme mediabransje i mange år og titt og ofte møtes vi pressekonferanse. Sist her med Biotherm i Oslo.

IMG_0681

Elisa, Silje, meg, Biotherm, Silvany og Sophie

Jeg håper du fant Silvanys fine øvelser nyttige og blir inspirert til å begeve deg litt hver dag,også med en liten bolle i oven.

 

Beste hilsen Monica

Følg Silvany på instagram: @silvanybricen

Og snart er hun aktuell med BLOGG!!! Hurra, jeg gleder meg til å følge!!

The Beauty Edit by Silvany Bricen:
http://silvanybricen.no

Mine klær på siste bilde er fra Casall Norge

15. januar 2017 0 comment
4 FacebookTwitterPinterestEmail
KostholdSpiritualitetTrening

Regn, solnedganger&studieliv i California

by Monica Øien 13. januar 2017
written by Monica Øien

Jeg sitter foran peisen i strandskjørt, singlet og hjemmestrikka skjerf og skriver en blogg om været og annet. For tiden er jeg på en mellomstasjon i et hus rett på stranden og sanden og pendler til byen til kurs, trening og skole. Å bo så nært havet vekker mange følelser. Det er 20 skritt fra akkurat her jeg sitter til de gigantiske californiske surfebølgene som skyller inn i vannkanten.

IMG_0602

Havet synger utenfor vinduet her

Jeg har aldri bodd så nære havet før. Når jeg legger meg på kveldene sovner jeg til lyden av bølger og vind i palmetrær, et mildt sus som har beroligende effekt på meg. Noen ganger vekker havet meg og jeg er redd bølgene skal skylle inn i første etasje. Like utenfor huset er det sanddyner som beskytter for eventuelle små tsunamier.

De siste to ukene har vannfallet vært enormt. Jeg var ikke forberedt på det så det har gått i flipp flopp og regnjakke. I dag klarte vi å bli gjennomvåte på de får meterne fra hus til bil.

regn ny

gjennomvåt og veldig fornøyd med lunsjbox på vei til skolen

Regnet spiller en enormt viktig rolle her hvor jord og fjell lider av tørke og stor brannfare. Regn, lyn og torden, storm og små floder er hverdagen akkurat nå. Jeg elsker det, minnes studiedager i Bergen og kjenner meg om mulig enda mer hjemme.

Vel nu, nok om været. Jeg tenkte å dele litt hva jeg gjør her og hvordan det går. Jeg har nå vært her et lite halvår og jeg synes jeg kjenner tiden fly. Hver dag utnytter jeg til det fulleste. Jeg står opp relativt tidlig og starter dagen med frokost og kjøring til skoler. Deretter besøker jeg i gjennomsnittet 2 nye studio (fortrinnsvis yoga og pilates) i uken for inspirasjon og samle ideer. En dag i uken studerer jeg Chakra systemet og praktiserer healing. Dette inkluderer nesten en time daglig «loving kindness» meditasjon samt en healing session enten direkte eller som fjernhealing.

meditasjon ny

Ledet meditasjon

Noen ganger klarer jeg bare en kort meditasjon, og noen dager skulker jeg.

Videre bygger jeg på YTT som blir ferdig til våren. Jeg skriver blogg (og litt mer) og jobber med instagram gjennomsnittlig 2 timer per dag. En dag i uken jobber jeg med nye konsepter under kategorien «spiritual fitness» som jeg skal ta med hjem til Norge. Masse nyheter med intelligent innhold. I tillegg har jeg ukentlige strategimøter med mine kollegaer – daglig leder Celin Roppen og Rikke Schillinger i The Room. En dag i uken setter jeg av til Skype trening og coaching med noen av dere der hjemme. Jeg finner flotte instruktører som jeg filmer for webtrening for å gi dere der hjemme det siste nye herfra!

Det er nesten umulig å gjengi min entusiasme for alle de kunnskapsrike folkene jeg møter.

Oppsummert er jeg like travel her som hjemme, men fylt til det dypeste hellige av glede, kjærlighet og takknemlighet.

tre ny

er umulig å ikke bli begeistret over naturen..

I ettermiddag etter en lang dag med Chakra healing og yoga med læreren min Lani glimtet solen frem bak skyene. Jeg tipper jeg har sett rundt 150 solnedganger her nå, alle like vakre og skinnende i rosa, oransje og gull der de stråler og glitrer over hav og sand.

IMG_0591

Naturens skatter og en solnedgang uten filter

Mahatma Gandhi sa:

» When I admire the wonders of a sunset or the beauty of the moon, my soul expands in the worship of the creator.»

 

IMG_0586

Skjell på sanden

I ettermiddag oppdaget jeg for første gang «Giant Pismo Clams». De hentes under sanden akkurat på denne strekningen. Selv om vi ikke er på Pismo Beach:-)

IMG_0595

Lukten av livet under vann

Her står jeg med ansiktet vestover, i kveld var skyene et Rembrandt maleri og en liten dreining med hodet mot øst åpenbarte dette:

sky 1

The little surf town colored by the magic light from the sun

sky 2

Rembrandt clouds

Det er de små gledene i livet vi finner styrke. Ved å søke en ting hver eneste dag som berører deg der du utforsker kropp og sjel for å bli kjent med ditt indre vil du føle mer harmoni med deg selv og med omverden. Kanskje er det en solnedgang, kanskje er det en stille stund, duften av noe du liker, musikk eller kanskje er det simpelthen kontakten du føler med Moder Jord når du spaserer. La deg bli rørt, litt hver dag og dyrk din egen bevissthet. Slik healer du deg selv!

Vi rusler som regel helt til solen går ned, det er en hellig stund og Mikkel og Johan feirer med en takknemlig stjerne like før solen legger seg!

IMG_0601

Stjerne barn

 

Beste Hilsen Monica

13. januar 2017 0 comment
4 FacebookTwitterPinterestEmail
SpiritualitetTrening

The Yoga High med Maria

by Monica Øien 11. januar 2017
written by Monica Øien
Jeg har alltid hatt et elsk-hat forhold til YOGA!! Jeg startet min yoga praksis i 2001 hos Jon Otterbech på http://www.yogasenteret.com Jeg trengte det fordi jeg var en stresset og overarbeidet alenemor. Jeg jobbet mye og dagene mine ble fryktelig lange. På et tidspunkt da jeg jobbet i TV3 og TvNorge og i flere år kunne den se slik ut (hold pusten mens du leser):
Jeg sto opp klokken 07, gjorde morgenstell og frokost, syklet min sønn Max til barnehagen, syklet 40 minutter oppoverbakke til jobb, jobbet (åpenbart), syklet hjem igjen heldigvis nedoverbakke i 15 minutter, hentet i barnehage, laget middag, brakte til sport og fritidsaktiviteter, kom hjem, lese, kose og legge barn, barnevakt på plass, syklet tilbake til jobb for å redigere ferdig innslag, besvime i seng rundt midnatt og så på an igjen dagen etter.
Når du er i 20 -årene klare kroppen dette kjøret en ganske lang tid. Helt til den ikke vil mer. Dette reacet brakte meg til yoga hos Jon. Vi mediterte mye og gjorde klassiske ( sorry to say kjedelige) øvelser og tarmskylling. Jeg dedikerte så mye tid jeg kunne på å avstresse og avlære kroppen og sjelen min. Og det var bra for meg.
De siste årene har jeg indirekte jobbet med yoga, delvis fordi vi har yoga i mitt studio The Room i Oslo, og delvis av egen nysgjerrighet. I tillegg har jeg hatt gleden av å jobbe med Maria Furst. Hun har laget en rekke yoga filmer i Vinyasa stil på www.webtrening.no og jeg har trent med henne hjemme via nett i min egen stue. Parallelt bor jeg nå i California og lever ut en drøm jeg har hatt siden jeg var barn. Yoga i Amerika åpnet øynene mine på en ny måte og omsider kunne jeg føle at jeg faktisk trente og ble svett mens vi praktiserte. Her kan du lese om mitt yogamøte i California:
https://monicaoien.no/2016/11/21/happy-healthy-california-yoga/
Yoga ble plutselig noe helt annet og jeg skjønte ikke helt hvorfor. Derfor skaffet jeg meg Maria´s bok og kontaktet henne fordi jeg lurte på hvordan hun opplevde å lære yoga i USA. Maria Furst er utdannet medieviter og har to barn. Hun flyttet til San Francisco som 36-åring, hun kom over yoga, følte et gjennombrudd, tok teacher traning og er i dag lærer i Oslo. Her kan du lese min samtale med Maria der hun deler sin historie. Hun følte det på akkurat samme måte som meg, hun skadet kneet og «måtte» bare ty til yoga. Som terapi, og trodde at dette var langt unna det vi oppfatter som en reell treningsøkt. Men der tok hun feil.
mariayoga_07
Fortell meg om din treningsbakgrunn og hva som ledet deg til yogaens verden?

– I tjueårene gikk det mest i aerobic og spinning, helst så lange og tunge timer som mulig. Parallellt begynte jeg å jogge, etterhvert ganske mye. I perioder opptil én time hver dag. Jeg trengte å løpe for å ha det bra. Da vi flyttet til San Francisco i 2011 løp jeg opp og ned de bratte bakkene hver dag det første året, men så røk kneet mitt – og jeg måtte bite i det sure eplet og prøve yoga. Jeg var i utgangspunktet superskeptisk og syns det virket veeeldig kjedelig. Men heldigvis fant jeg en fantastisk yogalærer som underviste Bikram-yoga på en helt spesiell og sympatisk måte – og jeg var solgt etter første time. Jeg ble veldig overrasket over hvor tungt og fysisk krevende yoga var. Siden har jeg gjort en eller annen form for yoga så godt som hver eneste dag.

 

Hva betyr det å få et yogagjennombrudd?

– For meg betyr det å forstå hvordan alle delene av kroppen og pusten må spille på lag og samarbeide for at en yogaøvelse skal «gå opp». Ta Paradisfuglen (på bildet), for eksempel: Når du har åpnet opp alle kroppsdelene, bygget styrke, fokus, balanse og fleksibilitet nok til å binde hendene bak hofta, reise deg opp, strekke ut ryggen, løfte brystet, åpne fronten, sparke ut beinet og til slutt spre tærne på den løftede foten mens du hele tiden puster jevnt og rolig, oppleves dette som et gjennombrudd. Når det er sagt, en yogaøvelse går egentlig aldri opp. Du er hele tiden underveis, også inne i hvert enkelt enkelt stilling.

mariayoga_03Hvorfor blir folk hekta på yoga på en annerledes måte enn fitness og intensiv trening?

– Fordi en yogapraksis rommer mye mer enn den rent fysiske biten. Hvordan du føler deg etter en yogaøkt er helt spesiell. På engelsk kalles følelsen «The Yoga High», og det er denne du blir hekta på. En av hemmelighetene er at vi jobber med nervesystemet når vi holder på med de fysiske øvelsene, og at måten vi puster oss gjennom de vanskelige stillingene på matta hjelper oss til å håndtere utfordringer i livet generelt.

 

Når jeg leser din yogareise, bli kvitt engestelighet, stress og uro så tenker jeg at alle burde gjøre yoga.. det burde være på blå resept, hvordan påvirker yoga sjelslivet?

– Yoga på blå resept har jeg tenkt på mange ganger! Det hadde i hvert fall funket for min del. Men her må jeg presisere at jeg kun snakker ut fra egen erfaring: Jeg har i mange år hatt et noe komplisert forhold til kroppen min, samtidig som jeg har vært god til å stresse meg opp, redd for å dø i flystyrter, av skumle sykdommer og andre ukontrollerbare ting. Jeg har med andre ord hatt en del hverdagsnerver å stri med. Og jeg har gått til psykolog for å få hjelp til å takle disse nervene uten at det har funket særlig bra. Når jeg gjør yoga derimot, forsvinner grumset av seg selv. Det er som om de fysisk krevende øvelsene renser sinnet mitt. Yoga er blitt min naturlige lykkepille.

Du fant yogaen i California, det gjorde jeg også, hva er det vi mangler i yogaens språk hjemme i Norge?

– Yoga er ikke så alvorlig i USA, kanskje fordi den har hatt lenger tid til å «sette seg» der borte. Amerikanerne har nok vært flinke til å tilpasse yogaen, utvikle den til noe eget og mangesidig – heller enn å holde seg dogmatisk til én tradisjon eller én forklaringsmodell. Mitt inntrykk er at amerikanere er nysgjerrige, presise, ujålete, åpne og praktiske – noe som speiler måten mange av de yogalærerne jeg har vært borti kommuniserer på. Jeg vet ikke om du er enig?

I hvilken grad tror du vår fraværenhet fra et åndsliv i Vesten har å gjøre med folks interesse for yoga, mange lever sin yogapraksis som om det var en religion? 

– For meg er åndelighet et vanskelig ord med mange negative konnotasjoner. Men jeg tror på at vi alle har en indre kjerne, et autentisk jeg, som skygges over av ego, begjær, frykt, uvitenhet og avhengighet – og at det i bunn og grunn er disse følelsene som skaper konflikter. Og jeg tror på tanken om at dersom vi alle jobber med å skrelle vekk disse lagene for å finne tilbake til vår innerste «jeg» og begynner å behandle hverandre med nestekjærlighet og forståelse isteden, vil verden bli et bedre sted å leve. Og hvis ikke jordkloden skal gå rett i dass, tror jeg det er viktig at vi alle begynner å grave i oss selv for å hente frem en følelse av forbindelse – til hverandre og til naturen vi lever i. You can say I’m a dreamer. But I’m not the only one.

For hvem er denne boken?

– Den er ment for alle, både yogaskeptikere, yogafrelste og de midt imellom: Folk som har lyst til å prøve yoga – og folk som allerede driver med yoga. Men de 10 vinyasasekvensene mine passer nok aller best for folk som liker dynamisk yoga, altså fysisk krevende yoga der man koordinerer pust og beveglse i lange, flytende sekvenser. For deg som vil stresse ned har jeg tatt med 8 restorative øvelser på slutten av boka. Restorative yoga er avlapning satt i system.

teknisk_134Du har selv vært en usikker nybegynner og det er mange der ute som ønsker å finne trening og bevegelse med mening, hvordan anbefaler du å starte opp?

– Ikke ta det så alvorlig. Yoga er ikke skummelt, mystisk og farlig. Begynn med et innføringskurs ved et yogastudio heller enn å gå rett på gruppetimer der det antas at du kan øvelsene fra før av. Også jeg anbefaler selvfølgelig nybegynnere å lese boka mi også;)

Hvor ofte bør en praktisere for å merke progresjon?

– Brannfakkel: Hver dag. Men det trenger ikke være lenge! Jeg har laget et program som heter «Morgenrutine: Min lille lykkepille». Det tar 20 minutter, og med dette før du dusjer og ordner deg om morgenen, er mye gjort. Dette funker dog kanskje bare i min drømmeverden. Jeg har studenter som kommer til meg 1 gang i uka, og de merker stor progresjon i løpet av en sesong. Men hvis du virkelig vil videre og dypere inn i kroppen og din egen praksis, ville jeg nok gått for 3-4 ganger i uka.

Det er mange som sliter med kne og håndledd, hva anbefaler du for å motvirke skader?

– Jeg er veldig opptatt av det som på engelsk heter alignment. Dette betyr at man hele tiden jobber med finjusteringer og anatomiske linjer for å forebygge skade. Det spiller en rolle hvor kneet er plassert i forhold til foten og hvordan du bærer vekt på hendene. Jeg er superpirkete på mine egne studenter, noe de setter pris på. Det er en del skader i yoga, og mange av disse skyldes upresise eller overdrevne bevegelser. I USA, der yoga virkelig har tatt av de siste 20 årene, er lærerne selvfølgelig veldig opptatt av skadeforebygging, også fordi de er redde for å bli saksøkt…

Forfengelighet, SoMe flasher glansbilder og for mange umulige stillinger å nå, det foksueres mye på skjønnhet og tynne kropper, tenker du noen gang at yogaen mister litt fotfeste, de grunnleggende verdiene?

– Som sagt; jeg gjør yoga for å holde meg mentalt i vater og de fysisk synlige resultatene er underordnet. Selv hadde jeg et anstrengt forhold til mat før jeg begynte med yoga, men nå er jeg bare opptatt av å behandle kroppen min pent og gi den nok næring slik at den fungerer optimalt. Dette er jo en av de flotte tingene med yoga: Man bruker fysikken og pusten til å få det bra i hodet. Samtidig lærer man å akseptere seg selv og sine begrensninger og man blir takknemlig for den kroppen man er så heldig å ha fått. Jeg teller aldri kalorier, har sluttet å veie meg og aner ikke hva pulsen min ligger på gjennom en yogaøkt. Jeg er bare utrolig glad for at kroppen min virker og gjør meg i stand til å jobbe med og leve av min store lidenskap.

 

Hvordan ser du for deg yogaens utvikling trendmessig innen 10 år?

– I en verden som bare blir mer og mer stressende og fragmentert, kan jeg ikke annet enn å både håpe og tro at yoga vil stå sterkere og sterkere i årene som kommer. Yoga dekker behovet for å koble ut, men det er også et redskap som stresser deg ned samtidig som det gir god fysisk trening og øker smidigheten din. Kan det bli bedre?  En undersøkelse viser at 36 millioner amerikanere praktiserte yoga jevnlig i 2016. Det er sinnsykt mange! Vinyasa er den mest populære yogaformen i USA. Tipper derfor Vinyasa kommer til å vokse seg større også i Norge.

teknisk_010Her deler Maria en herlig liten mini Vinyasa for oss, håper den vil falle i smak:

I yogaformen Vinyasa synkroniseres pust og bevegelse til lange flytende sekvenser,  gjerne bygget opp med utgangspunkt i solhilsener. Grunnstillingen er Hunden som ser ned, eller Downward Facing Dog. Sekvensene bindes sammen av en fast overgangsrutine som populært kalles for «en vinyasa».

En vinyasa består av Planken på en innpust, Lav planke (Chaturanga) på en utpust, Hunden som ser opp (Urdhva Mukha Svanasana) på en innpust og Hunden som ser ned (Adho Mukha Svanasana) på en utpust. Du kan tilpasse alle de fire stillingene mens du bygger styrke og fleksibilitet til å holde originalformene etterhvert.

Planken

teknisk_007

Fra Hunden som ser ned, pust inn og trekk overkoppen fremover. Stopp når skulderleddene er på linje med håndleddene. Skyv hendene ned i gulvet og sjekk at fingrene er spredte med vekt helt ut i fungertuppene. Justér eventuelt lengden på planken ved å gå føttene litt bakover. Hold føttene i hoftebreddes avstand, og hoftene i linje med resten av kroppen. Dytt gulvet unna for å få følelsen av å plugge armene inn i skulderleddene. Trekk magen litt opp mot korsryggen. Send halebeinet litt bakover mot hælene. Hold hælene bak tærne og skyv ut av dem uten at skuldrene flytter på seg. Prøv å gjøre deg så lang og rett du kan fra hæler til toppen av hodet. Trekk kneskålene opp mot lårene for å aktivere forside lår. Bruk indre lårmuskler og kjernemuskulatur til å holde beina strake.

teknisk

Lav planke

Fra planken, på en utpust, hold blikket forbi matten og skyv brystkassen litt fremover mens du senker kroppen i en rett linje ned mot til gulvet. Bøy albuene og pek dem bakover til du kjenner overarmene såvidt berører utsiden av brystkassen. Stopp halvveis nede, når skuldre og albuer er på linje. Trekk skuldrene litt vekk fra ørene og dra skulderbladene litt sammen og nedover ryggen for å holde brystet åpent. Løft navlen litt opp mot korsryggen.

teknisk_009

Hunden som ser opp

Fra Lav planke, pust inn mens du trekker brystet frem og løfter brystbeinet opp. Skyv hendene ned i matten for å strekke ut albuene. Trekk toppen av hodet opp mot taket. Se litt opp, gjerne mer enn jeg gjør på bildet, men prøv å ikke «knekke» nakken likevel. Det er brystet som skal åpnes. Rull skuldrene litt bakover og trekk skulderbladene sammen nedover ryggen. Skyv ned i gulvet med tær og forsiden av foten. Bruk skyvet ned i hender og føtter til å løfte kroppen høyere opp. Bruk muskulaturen rundt mage, sete, bakside lår og legger til å løfte hofter og bein opp fra gulvet. Trekk magen litt inn for å beskytte korsryggen i denne dype bakoverbøyen. På en utpust, rull tilbake på tærne og bruk magen til å løfte hoftene oppover mot taket og bakover i rommet. Skyv brystkassen i retning av knærne og gå føttene et skritt innover mot hendene dine, slik at du lander i Hunden som ser ned.

teknisk_010

Hunden som ser ned

Skyv ned under fingertupper, knokler og spesielt roten av tommelfingeren. Lim hele pekefingeren i gulvet. Tenk at det er en tung elefant under matten din som du dytter vekk med hendene, da retter du automatisk ut armene. Trekk skuldrene vekk fra ørene og sjekk at du kan snu nakken frem og tilbake. Skyv brystkassen mot knærne og trekk magen innover mot korsryggen for å gjøre overkroppen så lang som mulig opp mot toppen. Det skal gå en rett linje via ryggen din fra hender til halebein. Skyv lår og legger mot veggen bak deg etterhvert som hælene synker ned mot matten. Trekk kneskålene opp mot lårene og løft forsiden av lårene opp mot hoftene. Bli her i 5 pusterunder.

teknisk_082

Hunden som ser ned med bøyde knær

Tilpasning: Hvis du har stive skuldre, hofter og/eller hamstrings, evt trenger å utvikle armstyrke og kjernemuskulatur til å gjøre originalformene i det som kalles «en vinyasa», bruk følgende tilpasninger først. Da bygger du styrke og freksibilitet til å jobbe deg mot originalformene etterhvert. De aller fleste får mye ut av å begynne på denne måten.

1. Planken med knærne i gulvet og kloss foran matten
2. Lav planke med knærne i gulvet og kloss foran matten
3. Babykobra
4. Hunden som ser ned med bøyde knær
teknisk_175teknisk_008
teknisk_014teknisk_082

TRE BRA YOGAFILMER (fra Maria´s bok)

Kumaré, Vikram Ghandi (2011)

Ram Dass: Fierce Grace, Mikey Lemle (2001)

Yoga Unveiled, Gita Desai (2004)

………

Vel, om du ikke helt fikk følelsen av «The Yoga High» enda så kan jeg love deg at det er helt normalt. Det tar tid å kjenne at man blir ordentlig hekta på noe – men det er mulig, i yoga og i flere treningsformer (garuda, pilates, tai chi) der man jobber med nervesystemet parallelt med fysisk fostring. Om du ikke ser for deg et liv med daglig yogapraksis er også dette helt OK. Jeg har lært her i California at yoga ikke handler om perfeksjon og nødvendigvis daglig praksis men å overgi seg til kroppen, lytte til den, akseptere og spille på lag med den. Gi blanke i om du føler deg litt klønete og stiv og tenker at du ser helt «yoga – feil» ut. Det spiller liten rolle. Jeg er glad for å ha tatt med meg denne lærdommen fra Amerika og er glad for at Maria inspirerer den videre til oss.

PS Ønsker du å kjøpe boken på nett kan du sjekke her:

https://www.haugenbok.no/Generell-litteratur/Fritid/Yoga/I9788272016356

bok

Beste hilsen & Namaste,

Monica

Foto: Oda Berby

Følg Maria på Instagram: @mariafurstyoga

11. januar 2017 0 comment
7 FacebookTwitterPinterestEmail
Kosthold

Glow Beauty Juice

by Monica Øien 10. januar 2017
written by Monica Øien

Jeg forsøker så ofte jeg kan å fylle på med grønnsaker, gjerne i form av juice. Jeg synes de er dyre å kjøpe og har derfor eksperimentert meg frem til noen egne favoritter. Denne liker jeg godt og fungerer som et lite mellommåltid. Jeg har også tilsatt litt hvitløk for å gi den mer smak og opplevelse.

Alle disse ingrediensene er kalorifattige, proppet fulle med vitaminer, mineraler og fiber og er superbra for huden din, så her er da bare å skylle ned med juice så mye du orker!!

img_0517

Juicen består av 6 ingredienser:

Selleri: Stangselleri er  kalorifattig, men full av kostfiber og en kilde til både B-vitaminet folat, vitamin C og kalium.

Eple: Inneholder Vitamin C, E og B6 og mineralet kalium og magnesium. Mye av kostfibrene sitter i skallet så bruk også det.

Ingefær: Ingefær er full av fiber og en kilde til mineralet kalium.

Hvitløk: Hvitløk er rik på mineralet kalium og en kilde til vitamin B6, vitamin C og fosfor.

Sitron: Sitron er også kalorifattig og rik på kostfiber og full av vitamin C.

Hvetegress: Store mengder Vitamin A, E og B12, mineralet kalsium og magnesium, selen og jern.

Dersom du ønsker å gi juicen din en ekstra kraft for å boost hudens glød kan du strø 1 ss med Baobab over. (min nye favoritt: Vitamin C, Calcium, Kalium, antioksidanter og Fiber)

img_0514

Using this your skin will GLOW

img_0243

Da er det bare å teste ut og variere mengde på grønnsakene alt etter ditt ønske. Håper juicen faller i smak!

 

Beste hilsen Monica

 

10. januar 2017 0 comment
3 FacebookTwitterPinterestEmail
KostholdTrening

Hvorfor trener du?

by Monica Øien 6. januar 2017
written by Monica Øien

Min drøm er med denne bloggen er å kunne inspirere deg til å ha en litt bedre hverdag med litt mer bevegelse som gir deg litt mer glede og litt mer overskudd. Jeg stiller meg disse tre spørsmålene når jeg lurer på hvorfor jeg trener.

img_0338

Hvorfor gjør jeg det jeg gjør?

  1. Hva skjer med meg etter at jeg har gitt meg selv en treningsøkt? Hva er konsekvensene?
  2. Hvordan føler jeg meg etterpå?
  3. Hvordan kjennes kroppen dagen etter?

Jeg prøver virkelig å kjenne etter om det er en merkbar og positiv forandring hos meg. Jeg merker at jeg sover litt bedre fordi kroppen har fått en fysisk utfordring. Dette påvirker selvsagt humøret og ikke minst energinivået. Så konsekvensene er fornuftige. Altså et positivt svar på spørsmål 1.

Så til følelsen. Treningen trigger også følesene mine fordi jeg kjenner meg mer levende og til stede. Jeg merker meg selv i alt jeg gjør og det minner meg på at jeg er takknemlig. Takknemlig for å ha en kropp som samarbeider. Jeg er glad for det jeg føler og er mer fornøyd med meg selv. Det betyr ikke at det er noen synlige endringen på selve kroppen, jeg er verken blitt tynnere eller mer muskuløs, men jeg er glad for å føle musklene mine. Jeg er fornøyd ordi jeg har fullført en plan jeg hadde lagt og jeg er glad for å mestre. Altså positivt svar på spørsmål 2.

Videre kjenner jeg en lett stølhet, men også en styrke som brer seg fra tær til topp. Jeg merker at jeg er mer bevisst holdningen min fordi jeg føler kroppen  min sterkere. Jeg kjenner armbevegelsene, og dersom jeg har jobbet med core kan jeg kjenne forbindelser i mage ved vridninger og når jeg strekker meg etter noe. Jeg er også mer bevisst på holdningen min, det kjennes godt å senke skuldrene ned i ryggen, det kjennes fint å løfte brystet og forlenge nakken. Jeg på mine 160 centimeter kjenner meg lengre og sterkere. Jeg bekrefter positivitet også på punkt 3.

img_0290-3

JAAA, det virker

Jeg vil utfordre deg til å legge en plan. Personlig har jeg en ukeplan. (nå vet jeg at det kan virke lettere for meg siden treningen er endel av mitt arbeide – men om du halverte tiden og jobbet hjemme skulle nok du også få dette til).

Trening og riktig kosthold er nøkkelen til vårt velvære. Det kan hende du til nå har tvilt på deg selv, at du ikke klarer det, eller at du tror du ikke vil merke noen effekt av treningen. Men sannheten er at trening eller bevegelse som jeg liker å kalle det er selve LIVSBLODET DITT!! Putter du junkfood inn i kroppen din vil den ikke jobbe så godt for deg. Om du er i startgropen på å begynne å trene så må du ikke forvente å bli Frøken Fitness over natten. Det er langt fra målet. Jeg anbefaler deg å starte med små endringer.

img_8647

Dette bildet tok min 5 åring Mikkel her forleden da vi beach hiket og jeg gjorde en plankeutfordring på tid….

Til inspirasjon kan du se hvordan min uke er neste uke på bevegelsesfronten, jeg planlegger den uken før, da er sjansen for at jeg fullfører mye større:

Mandag: Løpe på stranden 30 minutter og hjemmetrening Bodysculpting 30 minutter

Tirsdag: Spine Corrector klasse ( Pilates rygg korreksjon)

Onsdag: Pilates Reformer klasse 40 minutter

Torsdag: Trappetrening 30 minutter og Yoga 60 minutter

Fredag: Avansert Pilates Matte

Lørdag: Hjemmetrening 30 minutter Bodysculpting

Søndag: Yoga 60 minutter

I løpet av en uke er det 168 timer. Sover du 7 timer hver natt har du igjen 119 timer der du er våken. Jobber du 8 timer hver dag 5 dager i uken har du igjen 79 timer. Disse 79 timene går med til familie, handling, henting av barn, matlaging, vasking osv… Føler du min plan vil du sette av 7 timer av de våkne 79 der du ikke jobber – til din helt egensnekrede «metime». Din tid. Din luksustid. Din investering i helse og glede.

Jeg vil gjerne høre din historie og jeg vil gjerne høre om din treningsuke. Både fordi jeg er nysgjerrig og fordi jeg er interessert i å bli inspirert av deg. Jeg ønsker å lære om hva andre enn meg selv gjør for å finne det store WHY? Hvorfor gjør vi det vi gjør?

Min drøm er å inspirere deg, noen ganger klarer jeg det kanskje, og andre ganger ikke. 

Klem fra Monica

6. januar 2017 0 comment
11 FacebookTwitterPinterestEmail
Newer Posts
Older Posts

To me every hour of the day is filled with magic moments, its up to me to catch them

Life is a journey through your past, present and future, you just need to be aware of the three stations while you are in the now

Consistency is a key word to stay in your best you

Core Balance

ONLINE TRENING

Core Balance

CORE BALANCE

age

ECO LIFESTYLE

Archives

  • mai 2021
  • mars 2021
  • desember 2020
  • oktober 2020
  • august 2020
  • april 2020
  • mars 2020
  • februar 2020
  • januar 2020
  • juli 2019
  • juni 2019
  • mai 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • mai 2018
  • april 2018
  • mars 2018
  • februar 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • november 2017
  • oktober 2017
  • september 2017
  • august 2017
  • juli 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • april 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • juni 2016
  • mai 2016
  • april 2016
  • mars 2016
  • februar 2016

Siste artikler

  • Vegetabilske oljer & sykdom

    14. mai 2021
  • Carnivore & T-bone til frokost

    6. mai 2021
  • Hva er Biohacking?

    6. mars 2021
  • dobbel miniband challenge

    17. desember 2020
  • Pumkin dessert 100 kcal

    31. oktober 2020

Categories

  • Biohacking
  • Eco
  • I gymbaggen
  • Kosthold
  • Spiritualitet
  • Trening
  • Video
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Denne bloggen er personlige ytringer fra utgivere av bloggen. Alle bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
@2020 - Monica Øien. All Right Reserved. Designed and Developed by PageLook.no.


Back To Top
Monica Øien
  • HJEM
  • OM MEG
  • KATEGORIER
    • Biohacking
    • Spiritualitet
    • Kosthold
    • Trening
  • VIDEO
  • ONLINE
  • KONTAKT
  • English