Regn, solnedganger&studieliv i California

by Monica Øien

This post is also available in: English (Engelsk)

Jeg sitter foran peisen i strandskjørt, singlet og hjemmestrikka skjerf og skriver en blogg om været og annet. For tiden er jeg på en mellomstasjon i et hus rett på stranden og sanden og pendler til byen til kurs, trening og skole. Å bo så nært havet vekker mange følelser. Det er 20 skritt fra akkurat her jeg sitter til de gigantiske californiske surfebølgene som skyller inn i vannkanten.

IMG_0602

Havet synger utenfor vinduet her

Jeg har aldri bodd så nære havet før. Når jeg legger meg på kveldene sovner jeg til lyden av bølger og vind i palmetrær, et mildt sus som har beroligende effekt på meg. Noen ganger vekker havet meg og jeg er redd bølgene skal skylle inn i første etasje. Like utenfor huset er det sanddyner som beskytter for eventuelle små tsunamier.

De siste to ukene har vannfallet vært enormt. Jeg var ikke forberedt på det så det har gått i flipp flopp og regnjakke. I dag klarte vi å bli gjennomvåte på de får meterne fra hus til bil.

regn ny

gjennomvåt og veldig fornøyd med lunsjbox på vei til skolen

Regnet spiller en enormt viktig rolle her hvor jord og fjell lider av tørke og stor brannfare. Regn, lyn og torden, storm og små floder er hverdagen akkurat nå. Jeg elsker det, minnes studiedager i Bergen og kjenner meg om mulig enda mer hjemme.

Vel nu, nok om været. Jeg tenkte å dele litt hva jeg gjør her og hvordan det går. Jeg har nå vært her et lite halvår og jeg synes jeg kjenner tiden fly. Hver dag utnytter jeg til det fulleste. Jeg står opp relativt tidlig og starter dagen med frokost og kjøring til skoler. Deretter besøker jeg i gjennomsnittet 2 nye studio (fortrinnsvis yoga og pilates) i uken for inspirasjon og samle ideer. En dag i uken studerer jeg Chakra systemet og praktiserer healing. Dette inkluderer nesten en time daglig «loving kindness» meditasjon samt en healing session enten direkte eller som fjernhealing.

meditasjon ny

Ledet meditasjon

Noen ganger klarer jeg bare en kort meditasjon, og noen dager skulker jeg.

Videre bygger jeg på YTT som blir ferdig til våren. Jeg skriver blogg (og litt mer) og jobber med instagram gjennomsnittlig 2 timer per dag. En dag i uken jobber jeg med nye konsepter under kategorien «spiritual fitness» som jeg skal ta med hjem til Norge. Masse nyheter med intelligent innhold. I tillegg har jeg ukentlige strategimøter med mine kollegaer – daglig leder Celin Roppen og Rikke Schillinger i The Room. En dag i uken setter jeg av til Skype trening og coaching med noen av dere der hjemme. Jeg finner flotte instruktører som jeg filmer for webtrening for å gi dere der hjemme det siste nye herfra!

Det er nesten umulig å gjengi min entusiasme for alle de kunnskapsrike folkene jeg møter.

Oppsummert er jeg like travel her som hjemme, men fylt til det dypeste hellige av glede, kjærlighet og takknemlighet.

tre ny

er umulig å ikke bli begeistret over naturen..

I ettermiddag etter en lang dag med Chakra healing og yoga med læreren min Lani glimtet solen frem bak skyene. Jeg tipper jeg har sett rundt 150 solnedganger her nå, alle like vakre og skinnende i rosa, oransje og gull der de stråler og glitrer over hav og sand.

IMG_0591

Naturens skatter og en solnedgang uten filter

Mahatma Gandhi sa:

» When I admire the wonders of a sunset or the beauty of the moon, my soul expands in the worship of the creator.»

 

IMG_0586

Skjell på sanden

I ettermiddag oppdaget jeg for første gang «Giant Pismo Clams». De hentes under sanden akkurat på denne strekningen. Selv om vi ikke er på Pismo Beach:-)

IMG_0595

Lukten av livet under vann

Her står jeg med ansiktet vestover, i kveld var skyene et Rembrandt maleri og en liten dreining med hodet mot øst åpenbarte dette:

sky 1

The little surf town colored by the magic light from the sun

sky 2

Rembrandt clouds

Det er de små gledene i livet vi finner styrke. Ved å søke en ting hver eneste dag som berører deg der du utforsker kropp og sjel for å bli kjent med ditt indre vil du føle mer harmoni med deg selv og med omverden. Kanskje er det en solnedgang, kanskje er det en stille stund, duften av noe du liker, musikk eller kanskje er det simpelthen kontakten du føler med Moder Jord når du spaserer. La deg bli rørt, litt hver dag og dyrk din egen bevissthet. Slik healer du deg selv!

Vi rusler som regel helt til solen går ned, det er en hellig stund og Mikkel og Johan feirer med en takknemlig stjerne like før solen legger seg!

IMG_0601

Stjerne barn

 

Beste Hilsen Monica

Du kan også like...

Leave a Comment