Øvelser for bedre selvfølelse

by Monica Øien

God morgen – livet er faktisk herlig! Og om du ikke akkurat følte det da du begynte å lese her så skal jeg garantere at disse 10 øvelsene gjør noe godt med humøret og selvfølelsen din! Les nøye beskrivelsene under slik at forstår øvelsene før du går i gang.  Nyt øyeblikket og når du har lært rekkefølgen skal du kjenne at det gjør deg bare bedre og bedre for hver gang du praktiserer!

 

CAN_0061Øvelse 1:

Legg deg ned på matten din, lukk øynene og gjør noen dype pust. Pust inn med nesen og utvid ribbene, pust ut med munnen og samle og forkort magen. Repeter dette et par ganger mens du tenker » i dag ser jeg optimisisk på alt som møter meg, jeg tenker mer ja enn nei» (tenk på en episode, eller en vane/uvane du har for å si nei, gjør den til et ja..)

Øvelse 2:

Trekk ben mot deg mens du holder begge hendene på hoftene, forsøk nå og skli begge knær ned langs ørene. Er du myk nok slipper du strake føtter i gulvet over hode.  Si til deg selv: «jeg strekker meg mot et mål, hva er målet mitt, har jeg satt meg et mål?» (vil du lære noe nytt, en reise, trene, treffe noen …)

Øvelse 3:

Gå tilbake til skulderstående der begge ben peker rett opp mot taket mens du fremdeles holder en hånd på hver hofte. Hodet ligger rett- alstå med rett nakke i gulvet. Fokuser på følgende: «jeg strekker meg for å finne min egen styrke» (finn din kraft, hva er din styrke, din positive aura..)

Øvelse 4:

Universalstrekken. Bøy det ene benet i 90 graders vinkel over det andre som ligger rett i gulvet. Hold motsatt hånd på kne og press forsiktig kne ned i gulv. Motsatt arm kan du strekker rett ut fra skulder liggende på gulvet. Minn deg på å: «slippe fri negative tanker, og be om styrke til å akspetere» (det var ikke så ille likevel, gammelt mønster, uvane..)

Øvelse 5:

Bøy så begge knærne til 90 graders vinkel og roter dem samlet fra side til siden ca et minutt. Nå: «jeg skal være ærlig med meg selv, integrert og si det som det er fordi jeg tror på meg selv» (slipp flink pike mønsteret ditt, vær ærlig, akepeter hvem du er..)

Øvelse 6:

Legg deg så over på mage med en hånd på hver side av brystet og løft opp i en halv eller hel cobra. Reflekter over noe som skaper støy i deg: » jeg er lei meg fordi..» ( er det noe som plager deg, hva er det, si det til deg selv, det er ok..)

Øvelse 7:

Gå på alle fire og gjør katteposisjonen. Pust inn lateralt med nesen og i det du puster ut med munnen løfter du fra halebenet og skyter rygg, blir der på en innpust og gå tilbake igjen også fra halebenet. Gjenta bevegelsen tre – fire ganger.

Øvelse 8:

Tilbake igjen på mage legger du deg langstrak og gjør diagonale løft, motsatt arm og fot løftes lett fra matten, ca 1 minutt. Reflekter for deg selv: «jeg finner styrke, energi og kraft når jeg møter…» (hvem gir deg energi, hvem fyller deg opp, tenk på denne personen nå)

Øvelse 9:

Legg nå pannen oppå armene dine som du krysser foran deg på matten. Løft begge bena fra matten til 90 graders vinkel og gjør små spark mens du bestemmer deg for at: » i dag skal jeg tilgi…(venn, familie, kjæreste, kollega) … bli her og repeter til du virkelig kjenner i hjertet ditt at noe er i ferd med å løsne og skje.

Øvelse 10:

Legg deg på ryggen – armene langs midjen, lukk øynene og ta dype pust. Avslutt hele lveslen med å minne deg på følgende:  «jeg sender og sprer glede ut i dagen…» (ta med deg varmen og kraften din og møt dine medmennesker med et smil)

 

IMG_4473

RelaxGood, SmileGood & FeelGood

Monica

Du kan også like...

1 comment

Du kan ikke trene og lage mat samtidig | Monica Øien 29. mai 2016 - 13:15

[…] 10 øvelser for skjønnhet og selvbevissthet […]

Reply

Leave a Comment