Er du ytrestyrt eller indrestyrt i treningen din?

by Monica Øien

Har du noen gang reflektert over om du er en indrestyrt eller en ytrestyrt person? Er du en som legger merke til alt som plager og irriterer deg på veien, eller er du en som vandrer rundt med positiv innstilling til det du ser rundt deg?

Man kan nok til en viss grad være begge deler, men jeg opplever at folk er litt mer det ene eller det andre.

En liten test:

Tenk deg at du rusler på en vei en vårdag i mai der det bråker fra maskiner og gateboring. På denne samme vei står det et gigantisk nydelig kirsebærtre i full blomst.  Er du da den som legger merke til støyen og hører og ser kun bråk fra arbeiderne, eller ser du det blomstrende treet?

Kanskje er du litt begge deler, men jeg tror at med litt øvelse så kan bevisstgjøringen rundt hvordan man agerer og reagerer hjelpe oss til å se mer muligheter og kreative løsninger enn problemer. Fordi om du er en indrestyrt person som ser det vakre mens det bråker rundt deg – altså kirsebærtreet mener jeg at du er en bedre kandidat for å forplikte deg til en livslang reise med daglig trening. Fordi dette henger sammen.

En ytrestyrt person higer etter ytre resultater. Man tyr kanskje litt for ofte til «quick fixes», dietter og ekstremtreninger for kjappe resultater. Man er utålmodig og man vil til målet fort.

En indrestyrt person er med på veien, og personlig mener jeg at dersom du er indrestyrt vil du lettere kunne forplikte deg til et sunt treningsliv som varer livet ut og til en intuitiv tilnærming til maten du spiser. Fordi du ser det gode og sunne i opplevelsen med det du gjør. Og du er der du er mens du er der!

Når man slutter å tenke at første målet er å bli tynn og «deffa» så er sjansen større for å lykkes. Når man slutter å tenke at treningen må jeg bare få unnagjort har man større potensiale for å ikke falle fra rutinene.

Så hva karakteriserer en indrestyrt treningsperson, og hvordan blir treningsresulatetene?

Det er et ord. «me time». Min egen tid. Min egen opplevelse av kroppslig kontakt og velvære. Dette ordet kan bli ditt mantra. Jeg vil hjelpe og motivere deg til det!

Me time inmotion

Trening er «me time». Det er den tiden jeg selv investerer i meg selv, kroppslig, spirituelt og mentalt for å få god helse og overskudd. For å forbrenne på en naturlig måte, for å sove bedre på natten og for å slakke ned på den hormonelle aldringen som kryper på oss med årene.

Når treningen blir en selvvalgt egentid, en time med luksus fremfor noe du bare skal gjøre unna vil du også være takknemlig for hvert spanderte minutt på deg selv. Det er en vinn – vinn.

Her ligger det utfordringer og spennende resulater. Utfordingene går på at dine treningsmål kan ta litt lengre tid, kanskje 6 måneder fremfor noen uker. De spennende resultatene går på varighet og forpliktelse. Du vil få ferre «drop outs». Det er mange som kommer i gang med treningen og jobber iherdig på, og når det har gått noen uker og man begynner å kjenne seg sterkere og slankere så lurer hjernen oss til å hvile igjen. Fordi nå har jeg jo nådd målet mitt. Nå kan jeg slappe av. Men om du tenker anerledes på treningen, at dette er din lille luksustid for deg selv der ingen kan kreve noe av deg, det er du som bestemmer og dette er din viktigste investering i helsen og gleden din, ja da vil lettere følge din rutine konsekvent.

Jeg har laget et «me time» armbånd og jeg skal dele ut 10 stk.

Me time silver bracelet grey

Dette armbåndet kan du kjøpe ved å trykke på bildet

Dette lille armbåndet i sølv skal minne deg på at trening er din egen tid, litt hver dag – 7 dager i uken. Det du må gjøre er å dele et bilde på instagram der du gir deg selv din «metime» og tagger #metimeinmotion – jeg trekker 10 vinnere.

Sender deg masse styrke og glade tanker og håper du er overbevist.

Her kan du lese litt mer om smart trening:

https://monicaoien.no/2017/02/04/intuitiv-smart-trening/

 

IMG_1117

Ønsker du å lese litt om Intuitiv Spising kan du sjekke denne linken:

https://monicaoien.no/2017/01/16/diett-kontra-intuitiv-spising/

ConfirmGood, WorkGood & FeelGood

Monica

Du kan også like...

5 comments

Kirsten Halle 23. april 2016 - 19:23

Me like??

Reply
Kirsten Halle 23. april 2016 - 19:24

Me like?

Reply
Carly 7. mai 2016 - 16:59

kjempekul bok 🙂 tror ikke at jeg har sett slike før!fint det har blitt her inne hos deg!ha en flott dag :)&otmkqule;

Reply
Monica Øien 9. mai 2016 - 22:24

Takk Carly:-)))

Reply
Monica Øien 9. mai 2016 - 22:24

Takk Kirsten:-)

Reply

Leave a Comment