Beach workout – Don`t be shy

by Monica Øien

Når ferien kommer blir jeg alltid litt stresset fordi jeg vet det blir mer mat og vin, sene kvelder og dårligere rutiner på treningen. Jeg vil absolutt innrømme at jeg er dedikert i min bevegelseshverdag, men jeg vil påstå at jeg ikke er fanatisk. Jeg ser muligheter til jeg blir flau av meg selv. Men etter å ha tålt rare blikk i de merkeligste situasjoner ser jeg dem ikke lengre. Heldigvis. Faktum er at jeg selv føler meg bedre, mindre stiv i ryggen, strammere og gladere når jeg får dette til. Her forleden var jeg på reise i Karibien, vi var en gjeng, barna lekte så fint og det var 15 minutter der vi rakk en liten økt på solsengen. Jeg håper du tar dette som inspirasjon til at det er mulig å få til treningen din, senke kravene på at det MÅ være en time, og blåse i lange blikk. Jeg hadde ikke treningstøy og det var 30 grader, så jeg endte opp slik. Belønningen var en forfriskende dukkert i havet etterpå. Men først litt svømmings på solsengen.

IMG_0887

Øvelse 1: svømmetur i diagonal bevegelse. Kjør denne øvelsen minst et minutt, trekk navlen opp mot korsyggen, la blikket vende ned i sanden slik at nakken er en forlengelse av korsryggen din.

 

IMG_0881

Øvelse 2: Kjør så en plankeserie, først stående frontalt med hender i sanden og tærne på tuppen av solsengen i ca 90 sekunder. Deretter tar du en sideplanke – da kan du gjerne hvile albu i sanden like under skulderen din. Bli her opp mot et minutt og gjør gjerne noen hoftedips mens du likevel står her.

IMG_0874

Øvelse 3: Teaseren er en fantastisk og dyp coreøvelse. Det er godt å ha et litt mykt underlag som denne solsengen slik at setet fordeler seg jevnt. Men om du ikke mestrer å løfte begge ben, lar du bare den ene foten stå ned i sengen. Husk å løfte fra brystet å se skrått oppover. Her kan du enten bli en stund eller senke føtter ned og løfte opp igjen.

IMG_0877

Øvelse 4: rygg og lårstrekk. Ligg med rett rygg og nakke, skyv føtter rett opp mot himmelen og slipp dem sakte ned til rygglenet. Her kan du bli i en god strekk eller løfte parallelle ben opp mot himmel og senke ned igjen.

 

Hele runden tar 7 minutter, repeter den gjerne 2-3 ganger. Husk solfaktor, et smil og før du vet ordet av det er dette blitt en vane i dine ferier også!!

PlayGood, SmileGood & FeelGood

 

Monica

 

Du kan også like...

Leave a Comment