Min antioksidant hummus

by Monica Øien

Jeg bruker belgfrukter så og si hver dag i en eller annen form. Kikerter er en absolutt favoritt og hummus er superdeilig både som pålegg, lunsj og middagstilbehør. Jeg har laget min egen vri og den er proppfull av essensielle næringsstoffer og proteiner.

IMG_2823

Kikertene bløtlegges over natten og kokes minst 1 time uten salt. Avkjøl ertene. Videre trenger du:

8 søte små tomater

1 fedd fersk hvitløk

1 ss tahin

Saften av 1/2 sitron

1 ss extra virgin olivenolje

1/2 ss sesamolje

1/2 ss soyasaus

Litt vann

Ristede sesamfrø

Alt dette sammen med kikertene kjører du med stavmikseren. Jeg tilsetter litt vann dersom den blir for tørr på slutten for å unngå å bruke altfor mye olje.

 

IMG_2828

søte tomater og sitron

ferske urter fra hagen

Når hummusen er ferdig pynter jeg den med friske urter og strør over ristede sesamfrø.

Den holder fint i kjøleskapet i 5-6 dager. Jeg bruker den på mine bokhvetekjeks eller som tilbeør til middag.

Bon apetit!!

IMG_2826

Hvorfor det er lurt å spise kikerter:

Inneholder essensielle næringsstoffer som folat, kobber, fosfor, jern, magnesium, molybden og mangan.

IMG_1170

Min venn, inspirasjon og coach Fedon.

Min gode venn og lege Dr. Fedon Lindberg kan fortelle at kikerter også:

  • senker kolestrol på grunn av høyt folatinnhold, forebygger derfor hjertesykdommer.
  • stabiliserer blodsukkeret og forebygger diabetes og påvirker humøret
  • gir sunnere tarmflora fordi det høye innholdet av vannløselig fiber virker prebiotisk
  • har mye jern, bra for kvinner som menstruerer (når du bruker C vitamin/sitron oppnås enda bedre effekt)
  • mangan er viktig for kroppens eget antioksidantsystem
  • magnesium er viktig for hjertet og for mer enn 200 viktige enzymreaksjoner i kroppen

Vil du les mer fra Fedons inspirerende blogg finner du den her:

http://fedon.no/blogg/

 

EatGood, LiveGood & FeelGood

Monica

Du kan også like...

Leave a Comment