Hvorfor trener du?

by Monica Øien

Min drøm er med denne bloggen er å kunne inspirere deg til å ha en litt bedre hverdag med litt mer bevegelse som gir deg litt mer glede og litt mer overskudd. Jeg stiller meg disse tre spørsmålene når jeg lurer på hvorfor jeg trener.

img_0338

Hvorfor gjør jeg det jeg gjør?

  1. Hva skjer med meg etter at jeg har gitt meg selv en treningsøkt? Hva er konsekvensene?
  2. Hvordan føler jeg meg etterpå?
  3. Hvordan kjennes kroppen dagen etter?

Jeg prøver virkelig å kjenne etter om det er en merkbar og positiv forandring hos meg. Jeg merker at jeg sover litt bedre fordi kroppen har fått en fysisk utfordring. Dette påvirker selvsagt humøret og ikke minst energinivået. Så konsekvensene er fornuftige. Altså et positivt svar på spørsmål 1.

Så til følelsen. Treningen trigger også følesene mine fordi jeg kjenner meg mer levende og til stede. Jeg merker meg selv i alt jeg gjør og det minner meg på at jeg er takknemlig. Takknemlig for å ha en kropp som samarbeider. Jeg er glad for det jeg føler og er mer fornøyd med meg selv. Det betyr ikke at det er noen synlige endringen på selve kroppen, jeg er verken blitt tynnere eller mer muskuløs, men jeg er glad for å føle musklene mine. Jeg er fornøyd ordi jeg har fullført en plan jeg hadde lagt og jeg er glad for å mestre. Altså positivt svar på spørsmål 2.

Videre kjenner jeg en lett stølhet, men også en styrke som brer seg fra tær til topp. Jeg merker at jeg er mer bevisst holdningen min fordi jeg føler kroppen  min sterkere. Jeg kjenner armbevegelsene, og dersom jeg har jobbet med core kan jeg kjenne forbindelser i mage ved vridninger og når jeg strekker meg etter noe. Jeg er også mer bevisst på holdningen min, det kjennes godt å senke skuldrene ned i ryggen, det kjennes fint å løfte brystet og forlenge nakken. Jeg på mine 160 centimeter kjenner meg lengre og sterkere. Jeg bekrefter positivitet også på punkt 3.

img_0290-3

JAAA, det virker

Jeg vil utfordre deg til å legge en plan. Personlig har jeg en ukeplan. (nå vet jeg at det kan virke lettere for meg siden treningen er endel av mitt arbeide – men om du halverte tiden og jobbet hjemme skulle nok du også få dette til).

Trening og riktig kosthold er nøkkelen til vårt velvære. Det kan hende du til nå har tvilt på deg selv, at du ikke klarer det, eller at du tror du ikke vil merke noen effekt av treningen. Men sannheten er at trening eller bevegelse som jeg liker å kalle det er selve LIVSBLODET DITT!! Putter du junkfood inn i kroppen din vil den ikke jobbe så godt for deg. Om du er i startgropen på å begynne å trene så må du ikke forvente å bli Frøken Fitness over natten. Det er langt fra målet. Jeg anbefaler deg å starte med små endringer.

img_8647

Dette bildet tok min 5 åring Mikkel her forleden da vi beach hiket og jeg gjorde en plankeutfordring på tid….

Til inspirasjon kan du se hvordan min uke er neste uke på bevegelsesfronten, jeg planlegger den uken før, da er sjansen for at jeg fullfører mye større:

Mandag: Løpe på stranden 30 minutter og hjemmetrening Bodysculpting 30 minutter

Tirsdag: Spine Corrector klasse ( Pilates rygg korreksjon)

Onsdag: Pilates Reformer klasse 40 minutter

Torsdag: Trappetrening 30 minutter og Yoga 60 minutter

Fredag: Avansert Pilates Matte

Lørdag: Hjemmetrening 30 minutter Bodysculpting

Søndag: Yoga 60 minutter

I løpet av en uke er det 168 timer. Sover du 7 timer hver natt har du igjen 119 timer der du er våken. Jobber du 8 timer hver dag 5 dager i uken har du igjen 79 timer. Disse 79 timene går med til familie, handling, henting av barn, matlaging, vasking osv… Føler du min plan vil du sette av 7 timer av de våkne 79 der du ikke jobber – til din helt egensnekrede «metime». Din tid. Din luksustid. Din investering i helse og glede.

Jeg vil gjerne høre din historie og jeg vil gjerne høre om din treningsuke. Både fordi jeg er nysgjerrig og fordi jeg er interessert i å bli inspirert av deg. Jeg ønsker å lære om hva andre enn meg selv gjør for å finne det store WHY? Hvorfor gjør vi det vi gjør?

Min drøm er å inspirere deg, noen ganger klarer jeg det kanskje, og andre ganger ikke. 

Klem fra Monica

Du kan også like...

Leave a Comment