3 øvelser for ro og styrke

by Monica Øien

Hva er egentlig en god helse for deg? Er det bevegelighet? Er det styrke? Kondisjon kanskje? God nattesøvn? Glede? Eller hva med opplagthet? Indre fred?

For meg handler det om å finne en balanse mellom indre fred, fysisk styrke og avspenning. Når jeg klarer å finne en forbindelse der jeg kanskje manglet den og når jeg mestrer å koble på hode, hjerte og kropp i det jeg gjør. Og når jeg finner øvelser som hjelper meg å løsne opp i muskelspenninger der stresset setter seg. Og når jeg forstår hvor jeg er sterk og svak, hvor jeg er stram og hvor jeg er fleksibel.

Det fine med denne serien er at du som alt jeg (smil) foreslår kan gjøre den hvor enn du vil – ute eller inne, du trenger ikke å tilhøre en skole, et senter, en treninggenre eller for den saks skyld en yogastil! Denne lille strekkserien vil utfordre deg mentalt, fysisk og følelsesmessig!

Husk at for å få best utbytte av en strekk serie bør kroppen din være varm, så jeg vil enten anbefale deg å gjøre den etter en endt treningsøkt eller om du lager en liten oppvarming for deg selv først.

Jeg håper disse tre enkle øvelsene vil utfordrer deg, gi deg en liten pause og egentid. Og jeg er sikker på at du vil føle deg ganske «Zen» etter at du har utført programmet.

Øvelse 1.

Jeg er ganske stiv i midtryggen. Derfor er denne øvelsen utrolig utfordrende for meg og jeg er langt fra en yogi når jeg utfører den. Men den stress reduserende effekten den har på meg er unik. Jeg lirker meg ned i stillingen og når jeg er på plass bruker jeg pusten og affirmasjoner for å kvitte meg med uhensiktsmessig stress. Her kan du gjerne lukke øynene og samtidig som du står i strekken tenke på at magemusklene trekker seg inn mot midten.

Jeg blir her i 5 lange puster. Puster inn med nesen mens jeg ekspanderer ribber og knytter magen sammen. I det jeg puster ut slipper jeg ut en tanke eller en følelse jeg ikke trenger, en som jeg ikke har godt av å bære på.

dsc_3075

Øvelse 2:

Jeg bruker denne øvelsen for å strekke Psoas. Det er en kraftig muskel forbundet til korsryggen og som er festet på øvre del av lårbenet. Muskelen hjelper oss å bøye hofteleddet. Når jeg sitter i denne øvelsen gjør jeg som på den over – bruker pusten og affirmasjoner. Puster inn for å hente kraft og slipper ut tanker og følelser jeg ikke trenger. Akkurat i denne stillingen blir jeg ofte mer følelsesladet og jeg føler en lettelse etter selve strekken. Det er nok fordi det sitter mye følelser i psoasmuskelen. Forsøk å slippe hoften med det strake benet ned,løft brystet og gjør 5 puster på den ene siden, kom tilbake i childspose og gjør deretter 5 puster på den andre siden. Men ta deg god tid.

dsc_3089

Øvelse 3:

Dette er også en utfordrer av en favoritt. Fordi jeg trener mye Bodysculpting og bruker gluteusmusklene så og si daglig er denne øvelsen som medisin for hofter, midje,lår, sete og lats. Du starter ganske enkelt med parallelle føtter i gulvet, rumpe ned og hender strake bak deg – blikket frem og så løfter deg litt oppover. Någår du dypere i strekken ved å løfte hoftene enda litt høyere. Videre løfter du den ene armen og strekker litt opp og bakover. Foluser på å strekke fra lillefingeren slik at du får tak i lattisimus dorsi (latsen). Fokuser på å knytte mage samme slik at du beskytter korsyggen din. Her blir du også i 5 puster, ut med stress og inn med glede og ny energi. Ta en liten pause før du bytter side.

dsc_3102

Kanskje du setter på litt stemingsmusikk og demper belysningen? Gjør det som oppleves godt og befriende for deg!

dsc_3105

BreathGood, ReleaseGood & feelGood

Klem fra Monica

 

Klær er fra Casall

Foto: @maxbvisuals

 

 

Du kan også like...

Leave a Comment