Spicy Gresskarkjerner på 15 minutter

by Monica Øien

Gresskar er for oss nordmenn fremdeles noe litt nytt. De siste årene har jeg kjøpt et gresskar og skjært ut skummelt ansikt og satt lys i. Jeg har kun en gang tidligere renset kjernene og ristet dem. Men siden jeg er midt i sentrum av Halloween har jeg tenkt å bake dem igjen, med litt inspirasjon fra Jamie Oliver som mener kjernene har et stort potensiale fordi de kan brukes til alt. Som snack, som strø på supper, i salater osv. De tar noen minutter å rense kjøttet fra kjernen, men så er det superlett å lage verdens beste snack.

 

Så lett kan det gjøres.

  • Skjær av toppen og skrap ut kjernene med en skje

img_7667– rens kjernene rene fra kjøttet

img_7727– Spre ut på stekebrettet

img_7731– Finn frem dine favoritt urter

img_7733– hell over litt olje – jeg bruker en mix av olivenolje og sesamolje

img_7734– Miks inn urter

img_7742– Stek i 10 minutter på 180 grader

img_7751 img_7753

  • Avkjøl

img_7754

  • sett i krukke

img_7761

Og nå til ernæringen i disse lekre kjernene per 100 gram:

De er relativt høye i kalorier, rundt 550 per 100 gram. men til gjengjeld er de proppet fulle med vitaminer (bl.a B-kompleks), mineraler, antioksidanter og fiber. De inneholder fettsyrer (oleic acid) som hjelper å senke det dårlige kolestrolet og øke det gode. De har mye proteiner, hele 30 gr per 100 gram. de inneholder aminosyrene glutamate og tryptophan (konverteres til serotonin og niacin).

Jeg lager ofte et avokadosmør mikset med avokado/zucchini, hummus, oljer og urter og topper Essekiel brødskive med ristete gresskarkjerner. Må bare prøves:-)

img_7766

 

Okey håper det smaker,

Happy National Pumpkin Day

 

Klem fra Monica

Du kan også like...

Leave a Comment