Halloween dessert – 100 kcal

by Monica Øien

This post is also available in: English (Engelsk)

Okey, jeg innrømmer det. Nå har jeg overgitt meg til Halloween. For å si det sånn, det er ikke så veldig enkelt å la være når man bor i Amerika. Jeg kom til California 2 september og allerede da var butikkene fylt med oransje Halloween stash. Det er religion. Det planlegges kostymer og gatefester og dekorasjoner. Det fine er at Høsttakkefesten er like etter så man får vel valuta for pengene da dekorasjonene holder gjennom denne festen også.

img_7656

Pumpkin Patch

I helgen var vi på nok en «Pumpkin Patch» – det er tilrettelagt for barn og åpner opp for en familiedag. Man finner sin egen kjerre for å plukke ut favoritt gresskar og pynt, man plukker bær og det er selvsagt vinsmaking for de voksne.

img_7531

Gjør mitt beste for å dekorere

Så da snakket jeg med gresskarbonden og spurte om jeg kunne kjøpe noe som også kunne spises, ikke bare skjæres i skumle skulpturer. Han svarte at hans kone brukte små «sugarpumkins» som dessert, ga meg en oppskrift i farten og her er resultatet. For min del er dette «happy news» siden jeg  vet at gresskaret er full av vitaminer og mineraler OG har lite kalorier.

Dette trenger du til 4 personer:

4 sugar pumpkins på ca 200 gram

4 ts brunt sukker eller kokosblomssukker

2 ts kanel

4 ts kokosfett

img_7666

en sugar pumpkin per person

 

img_7667

Skjær av topplokket og skrap ut frøene

 

img_7669

Miks brunt sukker, kanel og kokosfett i en skål

img_7668

Fordel søtblandingen jevnt over i hver lille gresskar

 

img_7670

Sett så lokkene tilbake på hver frukt

 

img_7671

Desserten settes inn i ovnen på ca 180 grader i 30 minutter

img_7672

ferdigstekt ser den slik ut

img_7673

Du kommer ikke nærmere pumpkinpie enn dette, bare med ferre kalorier

Stekes i 30 minutter på 180 grade! VOILA!

Det ble en deilig dessert og den har følgende næringshold:

99 kalorier

12 gr karbohydrater

5 gr fett

1 gr protein

img_7674

This is my 100 kcal dessert serving tonight

img_7680

Hold your horses, I am on my way with this sweetest thing..

Helsefakta om gresskar:

Rik på fiber, antioksidanter, mineraler (kobber, kalsium, potassium og fosfor) og vitaminer A-E og C) og betakaroten. Grønnsaken er anbefalt om du skal passe vekten eller diabetiker. Den tilhører Cucurbita familien sammen med bl.a squash, agurk og cantalupe.

SurrenderGood, EatGood & feelGood

 

Klem fra Monica

Du kan også like...

Leave a Comment