Mental trening

by Monica Øien

«The man that works for others, without any selfish motive, does good to himself» – Sri Ramakrishna.

img_6100

Gjennom historien har India  hatt mange guruer og læremestere. En av de største er Ramakrishna Ramakrishna (1836-1886). Hans intense spiritualitet skapte stor interesse og han fikk en haug med unge disipler som i ettertiden etablerte Ramakrishnas orden av India. En av de unge munkene, Swami Vivekanada kom til Amerika som representant for hinduismen og begeistringen var så stor at han ble invitert til å bo i 3 år. Slik startet Vedanta bevegelsen i USA og i dag finnes det 17 sentre her, og 160 verden over.

img_6107

Hva er Vedanta?

Det er en filosofi som bygger på vedaene, den lærer oss at at mennesker er guddommelige av natur. Religion er derfor en lengsel etter selvforståelse, en leter etter det guddommelige i oss selv.

img_6110

20 minutters kjøretur opp i fjellene fra kysten og temperaturen stiger umiddelbart med 10 grader. Det er varmt. Og stille. Et nydelig sted å trekke til når det maser og jager i deg og du trenger litt egentid.

img_6122

Mange søker fred i sjelen

Man skrur umiddelbart på viskestemme og omgivelsene vekker følelser. Tempelet i seg selv er relativt enkelt og lite og har seter til ca 30 mennesker. Her kommer folk for å sitte og meditere i stillhet, enten utenfor i skyggen under de hundrevis av år gamle eucalyptus trærne, eller inne i tempelet.

img_6102

Man får respekt for stedet og for stillheten. Det er så godt når man finner et sted der man kan skru av og lade batteriet. Og California har mange kroker å by på. Området her kryr av kjendiser som har valgt å trekke seg unna storbyen nettopp for å få sjelefred.

img_6126

img_6108

Utsikten til havet

Det finnes også en herlig liten «bookshop»  og koselige benker under trærne der man kan sitte og lese eller slappe av. Enten for å meditere, be, bare være eller kanskje kommer nærere sin egen spirituelle stemme…

img_6114

Rekreasjon under trærne i skyggen

Vedanta Society of Southern California har flere steder, de mest kjente er det i Hollywood og dette i fjellene overfor Ventura.

img_6109

Gamle kraftfulle, velduftende Eucalyptus trær

img_6112

Rekreasjon og stillhet blant stubber og trær

Kanskje finner du ditt eget stillested i nærheten av der du bor? I Oslo har jeg mitt eget tre ute på Bygdøy.. og her er jeg i ferd med å finne tilhørighet og ro på flere nye steder og dette er et av dem.

SilenceGood, BeGood & FeelGood

 

Klem Monica

 

 

Du kan også like...

Leave a Comment