Silje Pedersen- i gymbaggen

by Monica Øien
Rosa tight, parfyme og lipgloss, det er helt klart feminin inspirasjon jeg får når jeg ber fashionblogger, journalist og foredragsholder Silje Pedersen Jordell åpne gymbaggen sin. Silje startet for flere år siden «minMote» og ble etterhvert headhuntet av Gjyri Helen Werp til våre største kvinne og -moteblader KK og HENNE. Silje har bodd mange år i California og med balletdanserbakgrunn og dans skjønner vi at det oser en hel del glam rundt hennes treninghverdag som er hellig.
silje-3

Silje Pedersen alias Motesilje skapte i sin tid minMote

Når ble du for alvor interessert i trening?
– Min interesse for dans startet veldig tidlig. Mamma har fortalt at jeg danset rundt til musikk fra rett etter at jeg kunne gå.
Favoritt trening i barneårene?
– Da jeg var tre år startet jeg på ballett og det var kjærlighet ved første dans. Først var det kun for moro skyld, men så ble det mer og mer seriøst med dans i mange år på fulltid. Dessverre så satte en ryggskade streken for en videre karriere, men det har ikke gjort lidenskapen for dansen mindre.
 Treningsform eller vane som virkelig fikk kroppen på plass?
– Ballet og dans gjør noe helt eget med kroppen, og jeg har ikke vært borte i noen annen form for trening som har helt samme effekt. Men nå i voksen alder så er det både Body Sculpting og Barre som gir meg best resultat og effekt. Klasser må både være morsomme og utfordrende for at jeg skal trives. Jeg elsker også Tracy Andersons klasser der du danser kombinasjoner til kul musikk. Da bare flyr tiden og treningen føles aldri som et ork!
Favoritt trening i dag?
– Under studietiden bodde jeg i LA i flere år og er nok veldig påvirket av California-lifestyle på mange måter. Både når det gjelder mat, trening, mindset og innstilling. Jeg tror aldri noe er umulig og har høye ambisjoner både for meg selv og andre.
Barre er en slik trening som kombinerer mye av det jeg tror på. Det må være utfordrende, fengende og tøft. Dessverre er det ikke så mange steder i Norge som har samme type timer som du får i LA.
Når på døgnet passer det deg best å trene og hvorfor?
– Jeg elsker å trene på morgenen, men det er ikke alltid det passer med barnehagelevering og jobb. Men siden jeg er selvstendig næringsdrivende og kan bestemme en del av dagene selv, så prøver jeg på å legge inn 1-2 økter på morgenen i uken. Når jeg gjør det, så vet jeg at dagene blir så mye bedre. Jeg får mye energi og sterkere selvfølelse, og det varer gjennom hele dagen!
Om det ikke går med morgentrening, så blir det når datteren min er i seng. Ofte så gjør jeg da Body Sculpting på nett, dans eller barre hjemme i stua med bra musikk på øret. Totalt så prøver jeg å trene 3-4 ganger i uken. For meg er også trening powerwalk, gjerne opp til Sognsvann og en runde rundt i naturen. Da zoomer jeg helt ut. Noen ganger hører jeg på musikk, andre ganger slår jeg av alt. Det er en veldig fin måte å stresse ned på, lade energien på og koble ut fra den hektiske hverdagen. Har jeg hatt en tøff dag, så «går» jeg av meg alle problemene. Fungerer hver eneste gang!
5 ting som du alltid må ha med deg i gymbaggen?
– Jeg må innrømme at jeg er litt forfengelig, så har alltid med meg litt småtteri i gymbagen. Lipgloss, maskara og en liten duftprøve får alltid plass. Da kan jeg dusje og føle meg fresh etterpå hvis man skal møte noen til en kaffe eller smoothie.
silje-2

Blant Siljes favoritter er gloss , litt duft og maskara

Vil du lese om Gjyri Helen Werps treningsverden kan du klikke her:

Gjyri Helén Werp – i gymbaggen

Hva er din favoritt drikke under trening? 

– Vann! Jeg drikker mye vann og har alltid gjort det. Det smører kroppen. Jeg går jo lei, men bruker alltid sitron, blåbær eller mynte for å få litt smak på vannet.
Favoritt treningstøy og merke?
– Jeg har ingen spesiell favoritt, ser jeg noe jeg liker så kjøper jeg det. Men det er enkelte som er flinkere enn andre på design. Jeg digger Nike og Adidas på sko, Casall og Röhnisch for tights og H&M for topper. Jeg elsker farger, det gir meg energi både i hverdagen og på trening. Rosa er min favoritt og jeg har masse treningstøy i den fargen. Denne høsten kombinerer jeg rosa med burgunder, svart og grått. For meg betyr det mye å ha på fint tøy, det hjelper så ekstremt på motivasjonen!
 Hva spiser/drikker eller lader med etter trening?
– Jeg har veldig lavt blodsukker og blir kjapt en svært dårlig utgave av Cruella de Ville om jeg ikke får mat, så jeg må hele tiden passe på å få i meg nok. Siden jeg ofte er ute å reiser og har glutenallergi, så har jeg alltid med meg sunn snacks i vesken. Nøtter, bar eller frukt er ofte kjappe løsninger. Etter trening spiser jeg nesten alltid en sunn og mettende salat med mye bønner og grønnsaker.
Har du noe favoritt musikk til trening?
– Når jeg trener så må jeg ha kul musikk! Jeg har et par spillelister på Spotify som går på rundgang.
 En fitness/treningperson som inspirerer deg?
– Jeg blir inspirerert av sterke og positive kvinner. Damer som både tar vare på seg selv og som er uredde i veien de velger enten det er trening eller karrierevalg. Når det gjelder trening er det superguru Tracy Anderson, Cassey Ho fra Blogilates, Mary Helen Bowers som har grunnlagt Ballet Beautiful!
 En kropp som inspirerer deg?
– Jeg har ingen spesielle idealer, men synes en trent kropp er vakker. Jeg prøver ikke å sammenligne meg for mye med andre, det er en farlig sirkel.
Hvilken del på kroppen din liker du best? 
– Ryggen min og jeg har vært på mange reiser og ikke alle like hyggelige. Å ha en sterk rygg som takler hverdagen med en liten jente som har veldig mye energi, er første prioritet for meg. Jeg er stolt av at kroppen min er i så god form. Det tok meg lang tid å komme tilbake i form etter graviditeten, men det tror jeg mange kvinner føler på. Ellers er jeg ganske fornøyd med rompa som forøvrig er favorittdelen til mannen min…
Hestehale, fletter eller løst hår når du trener?
– Hestehale eller fletter er supert når man skal trene. Også en tutt funker!
  Hva gjør du for en rask trening når du ikke rekker å gå på klasse?
– Har jeg lite tid, så tenker jeg at 30 minutter er bedre enn ingenting. Du må ikke dra på treningssenteret for å trene. Jeg velger onlinetrening som du lett gjør hjemme i stua. Jeg tror mange setter seg altfor høye mål. Sett deg mål per uke og prøv å gjennomfør disse. Jeg vet mange vil ha «fri» i helgene, men for meg funker det veldig bra å trene på en dag man har mye overskudd.
Hvordan slapper du av? 
Vi har høy sofaføring hjemme og en veldig avslappet stil. Hele min hverdag handler om mote og inspirasjon, så da må man ha noen frisoner. Vi slapper gjerne av med et glass vin og favorittserier på TV. My guilty pleasure er «Million Dollar listing NY». Jeg elsker å se en av mine favorittbyer gjennom øynene til de underholdene megler-guttene. På mange måter minner det meg mye om motebransjen, like mye drama og intriger. Men mannen min hater det, så den ser jeg oftest på alene!
Har du et treningsmantra?
– Trening er gøy! Finn noe du synes er moro og utfordrende, så går tiden så mye fortere!
silje-4

Silje er tidligere balletdanser og studerte mange år i Los Angeles og har tatt med seg litt «California vibe» hjem til Norge

Du kan følge Silje på instagram @motesilje og på snap Silje Pedersen

og selvsagt kan du lese hennes inspirerende blogg:

http://motesilje.com

Beste hilsen Monica


Du kan også like...

Leave a Comment