Gjyri Helén Werp – i gymbaggen

by Monica Øien

Gjyri Helén Werp tar pusten av enhver;  «alt hun tar i blir til gull».  Den allsidige businesskvinnen har skapt vekst i samtlige blader hun har ledet, både når det gjelder magasiner, eventer og reiser. Hun har høstet priser for årets magasin og nyskapninger, og kåret til Årets Redaktør i kategorien Årets Nyskaper. De siste to årene har hun bygget opp Aller Medias digitale kvinnesatsning. Hun er på alle måter en travel kvinne ansvarlig for en rekke nisjenettsteder (KK, Lommelegen, Mammanett, Toppgirl…) noe som krever både god form og helse. Hun lader batteriet ved en løpetur i skogen (eller gjerne med en episode av «Keeping Up With The Kardashians»). Gjyri Helén setter trening høyt på TO DO -listen sin.  Vi har fått titte i hennes private «gymbag». Lær hvordan hun allerede som liten pike kriblet etter å bevege seg og hvordan hun i voksen alder falt for både styrketrening og løping, og om hvordan treningen får både tanker, hode og kropp på plass i en hektisk hverdag som trebarnsmamma og karrierekvinne.

 

gyr-3

Finner balanse gjennom treningen

 

–          Når ble du for alvor interessert i trening?

Faren min har fortalt at fra jeg var bitteliten klarte jeg aldri å GÅ over gårdsplassen, men måtte løpe. Og den følelsen sitter liksom i meg; jeg har løpt så lenge jeg kan huske. Da jeg var 11, tok læreren kontakt med foreldrene mine og sa at de måtte få meg inn i friidretten, som ble min sport. Men det er først etter at jeg fikk barn at jeg VIRKELIG har speedet opp både løping og styrketrening.

–          Favoritt trening i barneårene?

Løp, lengde og svømming.

gyr-2

Trener til KK – mila

–          Treningsform eller vane som virkelig fikk kroppen på plass?

For meg handler trening like mye om å få hodet og tankene på plass, som kroppen. Jeg har mye ansvar på jobb og hjemme, så trening har blitt min egentid hvor jeg kvitter meg med stress og får ladet batteriene. Men igjen; det er løping og styrke i kombo som har gitt meg både fysisk utholdenhet og mental balanse. I tillegg er jeg superfascinert av hva riktig kosthold gjør med både energinivå, humør og generelt velvære.

–          Favoritt trening i dag?

Dette kan høres ut som #reklame – det er det altså ikke – men jeg er nærmest besatt av det amerikanske konseptet Barry’s Bootcamp om dagen. De kombinerer akkurat treningsformene jeg trenger mest – raske intervall-løp med basic styrke – på en hardcore måte.

–          Når på døgnet passer det deg best å trene og hvorfor?

I den lyse årstiden, elsker jeg å trene tidlig, i mørketiden foretrekker jeg å trene etter jobb, for å holde energien oppe gjennom kvelden.

–          5 ting som du alltid må ha med deg i gymbaggen?

Vannflaske, løpesko, toalettsaker, klær og penger til smoothie…

–          Favoritt treningstøy og merke

Det blir mye Barry’s, som du skjønner, og jeg må nok innrømme at jeg kles-kolleksjonene deres er noe av det kuleste som finnes. Alt er fint, liksom – og superdigg å trene i når vi svetter så mye som vi gjør der. Ellers har 2xU gode løpetights for uteløping. New Balance og Adidas er blant favorittene skofronten.

–          Hva er din favoritt drikke under trening?

Vann!

–          Hva spiser/drikker eller lader med etter trening?

Raske karbohydrater og proteiner i form av en eller annen shake-variant. Så et fullverdig måltid innen en time eller to.

–          Har du noe favoritt musikk til trening?

Når jeg løper ute, har jeg aldri musikk. Elsker stillheten og bare kjenne at tankene og fantasien surrer fritt…

–          En fitness/treningsperson som inspirerer deg?

Hehe… jeg var ihuga Jane Fonda-fan på 80-tallet, men det var definitivt Yngvar Andersen som for noen år siden inspirerte meg til å drive klassisk styrketrening i tillegg til løping. Han er gudbenådet med et stort motivasjonstalent, som dro meg i gang. Jeg var virkelig på «cero» når det gjaldt muskelmasse, og trodde aldri det skulle være mulig å ta en eneste armheving. Men han og Mykje Meir-gjengen hans pisket meg gjennom, og resultatene kom relativt fort.

–          En kropp som inspirerer deg?

Oj…. når jeg tenker meg om, er jeg ikke så opptatt av andres kropper, egentlig. Kan ikke påstå at det er andres kropper som inspirerer til min egen trening. For meg kommer det så sterkt innenfra som et behov som må stilles. Innrømmer glatt at jeg er stolt av kroppen min, og takknemlig for hva den får til. Det er det som inspirerer meg til videre trening.

          Hvilken del på kroppen din liker du best?

Høyden min.

–          Hestehale, fletter eller løst hår når du trener?

Altså; etter å ha fjernet alle hair extensions er det ikke mye å skryte av på toppen av hodet. Her er det ikke snakk om å boltre seg i hårfrisyrer, for å si det sånn. Vi snakker «hårtutt-inni-en-strikk»-frisyre. Fint er det i alle fall ikke, men praktisk.

–          Hva gjør du for å få en rask trening når du ikke rekker å gå på klasse?

Ut av døra å løpe!

–          Hvordan slapper du av?

Ligge nydusjet på sofaen og se verdens mest hjernedøde reality: «Keeping Up With The Kardashians».

–       ditt treningsmantra

Ikke tenk, gjør!

gyr-1

Du kan følge Gjyri Helén på instagram @werpvintage

Beste hilsen Monica

Foto: privat

Du kan også like...

2 comments

Silje Pedersen Jordell- i gymbaggen | Monica Øien 5. oktober 2016 - 00:06

[…] Gjyri Helén Werp – i gymbaggen […]

Reply

Leave a Comment