Grønnkål smoothie

by Monica Øien

Kale er en cruciferous grønnsak i familie med kål , kålrabi, blomkål og brokkoli. Å spise cruciferous grønnsaker daglig øker sjansen betraktelig for å bli frisk fra brystkreft. De inneholder antioksidanter som beskytter kroppens celler mot skader forårsaket av eksponering av frie radikaler.  I tillegg inneholder disse mye fiber noe som påvirker fordøyelsen.

Grønnkålen er smakfull og inneholder få kalorier og null fett. Grønnkålens bitre smak fjerner du ved å gni den inn med sitron før bruk. Den inneholder viatminene K, A, C, B6 og E. Den hjelper kroppens immunsystem og passer godt i forkjølelsessesongen. Den øker også stoffskifte, noe som er nyttig om man vil ned i vekt. Den inneholder omega 3 fettsyren ALA. Grønnkålen har mange helsefordeler når den spises rå.

Her i California finnes det knapt en restaurant eller kafe som ikke selger varianter av «Kale salad» noe som gjør det enkelt å få sin daglige dose.

Vil du prøve en annen smoothie kan du klikke her:

En smoothie som slanker og bygger immunforsvaret

Min svenske venninne Julia her ga meg denne utrolig friske oppskriften. Jeg er helt hekta og det skal sies at smaken fra solmoden frukt preger smaken noe, men det er virkelig verdt et forsøk – også for dere der hjemme.

img_6666

Det finnes mange varianter av grønnkål

 

Her er oppskriften:

4-5 kvister grønnkål

1 sitron

1 ts kokosolje

1 bit ingefær

litt frossen ananas

kokosvann

vann

1 avokado

Granityr: hempfrø

img_6665

Blend & Drink

 

Julia sier den er så god at selv barna vil ha den….

img_6663

Toppet med hempfrø ser den riktig så lekker ut

BlendGood, DrinkGood & FeelGood

Hilsen fra meg i California

img_6487

Sol, sol, sol

Du kan også like...

Leave a Comment