Trx arm sirkel

by Monica Øien

Det er virkelig spennende å gjøre en dypere dykk i Amerika der trendene er langt fremme når det gjelder trening. Jeg har funnet mange spennende studioer, og et av dem IM=X Pilates minner definitivt om mitt eget i Oslo.

Jeg har møtt tidligere danser og pilatesinstruktør Chanda Fetter som er eier av IM=X  og har drevet dette studioet i 10 år. Vi har satt sammen et lite TRX armprogram der vi selvsagt koblet på core og lår. Det er ganske utrolig når man legger to hoder i bløt og hva man kommer frem til.

Her har vi satt sammen en liten serie som vil booste hele kroppen Dette er en sirkel som du kan kjøre igjennom og deretter gjøre 3 runder av:

Øvelse 1: triceps, sete og core/en arms gjør en side først og bytt

Starter stående med en hånd i hoften, den andre strekker du strakt ut og holder hånden på begge slyngehåndtakene. Bena har en splitt og er rette.

img_6730

Herifra bøyer du fremstre ben samtidig som du bøyer den armen som er i slyngen og jobber med triceps. Repeter 10-15 ganger og bytt så fot

img_6731

Øvelse 2: Biceps, core og ben/en arms gjør en side først og bytt

Starter nede med å holde en hånd på begge stroppene, motsatt arm plasseres i hoften.

Kom så opp til stående mens du nå trekker denne ene aktive armen bakover langs øret og trigger biceps. Repeter øvelsen squat og opp og bøy arm ca 10-15 ganger i rolig tempo mens du holder begge hofter fremover.

Øvelse 3: skulder, core og lår

Her fortsetter du fra samme utgangsposisjon nede i squat og reiser deg, men denne gangen trekker du en høy albu bakover og skviser rygg sammen. Repeter squat, reis opp og trekk arm bak ca 10-15 ganger.

Øvelse 4: bryst, core og ben

Du starter ned med brede ben og setet like over bakken, rett nakke og en hånd på hver stropp. Herfra trekker du deg opp i en brystpress.

img_6710

Repeter øvelse ned i en bred squat og opp mens du trekker begge albuer bakover og holder hele veien rygg og nakke rett som en strekk. Ca 10 – 15 repetisjoner.

img_6711

Øvelse 5: Biceps, core og ben.

Du fortsetter i samme øvelse med en variasjon, går ned i squat, resier deg opp men denne gangen trekker du begge armer opp langs ørene i en bisepscurl. jobb sakte og kontroller, og repeter også denne ca 10-15 ganger.

img_6713

Øvelse 5: Bisceps, midje og lår/en arms gjør en side først og bytt

Len deg litt sideveis fra slyngen mens du strekker ut foten nærmest slyngen, hold her noen sekunder før du nå flytter strak fot fremover og tilbake igjen til siden. Biceps jobber og du må stabilisere hofter. Repeter 10-15 ganger.

img_6727

Øvelse 6: triceps, lår og sete, alterner

Du starter nede i en dyp squat med begge hender på slyngen ved pannen. I det du reiser deg skjer det to ting,  du strekker en fot ut og bak og armene frem. Husk å senke skuldrene. Repeter ca 20 ganger mens du veksler annenhver fot strakt ut.

img_6735

img_6737

Det er ikke sikkert at du klarer så mange repetisjoner eller runder i starten, men sakte men sikkert bygger du grunnstyrle. Slyngen er fantastisk. Håper du liker den, den gjorde i hvertfall veldig godt i min kropp

Fikk du ikke nok TRX, sjekk denne også:

TRX slynge er digg core booster

SquatGood, StretchGood & FeelGood

 

Klem Monica

Jumpsuit er fra Casall

Du kan også like...

Leave a Comment