Chakra trening – jording

by Monica Øien

Dette er en bloggserie i 7 deler der jeg til hvert innlegg vil skrive og forklare på en forenklet måte hva de enkelte 7 chakraene står for og hvordan de virker i oss. Mitt hovedfokus siden jeg driver med mindfulness, mat og trening vil gjennom hele serien være «bevegelse» der jeg vil dele et treningprogram som passer til hvert chakra. Jeg har laget et armbånd med alle de 7 chakraene – både med symbol på den ene siden og med det ordet som representerer hvert chakra på baksiden. Chakraene jobber nemlig best sammen, men alle har sin helt unike egenskap i oss, det betyr at vi kan mangle eller trenge mer balanse i en eller flere chakraer.

image

http://Www.inmotionessentials.no

Det sies at å arbeide med chakraene vil hjelpe deg med følgende:

  • jorde deg og sentere energien din
  • balansere seksualiteten
  • øke styrke og energi
  • åpne hjerte for kjærlighet og medfølelse
  • øke bevisstheten
  • utvikle din intuisjon
  • utvikle din even til tilstedeværelse

Dette første treningsprogrammet presenterer øvelser som hjelper deg å bli mer jordet. Ordet «survival» handler om å vekke bevisstheten,  se og lytte til hva din kropp trenger for å «overleve». Og da mener jeg overlevelse på et mentalt plan. Når man bli kjent med den siden vil også vår oppmerksomhet til øvelsene beskytte deg og minne deg på den daglige helsen din. Fra gammelt av levde man i «survival» modus hele tiden, fight/flight, fulltidsprosjekt i jakt, finne mat etc. I dag er situasjonen selvsagt anerledes og mer indirekte. Vi fanger verken maten vår eller fyrer bål for å holde varmen. Våre bekymringer handler mer om for eksempel tid, bilreparasjoner, betale regninger og blind vold. Men instinket er fremdeles der og om vi lever på kanten for lenge påvirker dette helsen vår og immunsystemet vårt. Ved stress reagerer kroppen automatisk, vi merker det på pulsen, hjertet, sansene og underbevisstheten våkner.

Treningen og øvelsene: Vi trenger støtte og jording.

ord: overlevelse og jording

Elemenet: jord

Indre tilstand: stillhet, trygghet og stabilitet

Mat: proteiner og kjøtt

Yoga trening: Hatha Yoga

Fysikk: vektproblemer, hemorider, forstoppelse, artritt, knetrøbbel

Meditasjon: Sitt på en stol på kanten av setet med begge bena plantet i gulvet foran deg. Pust inn mens du utvider ribbena sideveis og kjenner at du blir «større». Pust ut. Kjenn at føttene er i kontakt med jorden og grunnen under deg. Kjenn kontakten til stolen, vekten din og at du sitter stødig. Kjenn at kraften drar deg nedover.

 

Treningen: (disse er fra Hatha Yoga, men min variant er med utgangspunkt i pilates)

 1. Kne til bryst

 

2. Bridge

3. Hode til kne strekk

4. Pilvariant med et og to ben

Bevegelsestrening:

 1. Elefanten

2. Push føtter mot tak

Egentrening som styrker rotchakraet:

 1. hopp opp og ned. Hjelper å få kontakt med grunnen. Gir energi til leggene. Best på grus eller jord.
 2. Kicks. Frigjør spenninger fra legger, gjør små spark mens du for eksmepel ligger i sengen. Forsøk varianter der du har bøyde knær og strake ben.
 3. Jogging: Gir energi til bena, leggene, torso. Øker metabolismen og puksen
 4. Ridning. Om du ikke rir på en hest, kan du ta trikken eller bussen og stå på ujevnt underlag for å balansere. Kanskje trenger du å bøye knærne for å se hvor du finner din egen tyngdevekt.
 5. Sove: å sove hjelper kroppen til å finne stillhet eller en lang dag med mange inntrykk.

Ønsker deg lykke til med å finne din ro og jording. Ønsker du å gjøre en fin hjertemeditasjon kan du klikke her:

Hjertemeditasjon

Neste chakra jeg skal skrive om  handler om glede, forandring, følelser og bevegelse

 

GroundGood, ConnectGood & FeelGood

Klem fra Monica

klær er fra Casall Norge

 

Du kan også like...

Leave a Comment