Beach Picnic

by Monica Øien

Jeg husker følelsen fra den internasjonale skolen i Stavanger. Alle foreldrene som gjorde sin flid på kjøkkenet og tryllet frem deilige retter til skoletreff. I dag har vi hatt Beach Picnic på Johans (stesønn) skole, og foreldregruppene fikk forskjellige ansvarsområder – vårt ble hovedrett til 12 personer.

Først tenkte jeg noe norsk, men siden vi skulle ikke grille men ha med ferdig tilberedt mat – fant jeg det litt komplisert. Jeg lette i Donna Hays utrolig digge kokebok «The new classics» og fant en drømme Frittata som jeg tolket litt på min måte. Den ble en hit blant pasta, lasagne og pizza og så god at jeg vil dele den her på bloggen.

img_5667-2

Dette trenger du til retten og til 6 personer:

2 store søtpoteter

1/2 rødløk

250 gram myk geiteost

100 gram grønnkål (uten stilk)

400 gram kylling

8 egg

1/2 kopp fløte etter smak ( jeg bruker risfløte)

3 fedd hvitløk

Havsalt og pepper

olivenolje

 

Slik gjør du det (super easy):

Hakk søtpotet og rødløk i terninger, bland inn litt hakket hvitløk, dekk ildfast form med litt olje og legg dette i formen. Stek 15 minutter på 220 grader.

fullsizerender-21 fullsizerender-8

Men formen står i ovnen steker du kylling i noen minutter, men beholder dem litt råe inni. Skjær disse i chunky terninger.

fullsizerender-4

Riv opp grønnkål i passende biter.

fullsizerender-5

Skjær myke geitost i terninger.

fullsizerender-2Ta nå ut formen og reduser varmen til 200 grader. Miks nå inn grønnkål, litt ekstra hvitløk, geitost og kylling.

fullsizerender-7

Videre rører du eggene med litt veske, jeg bruker risfløte, men ta gjerne melk eller vanlig fløte, litt salt og pepper inn.

fullsizerender-12Hell over formen.

fullsizerender-11Nå steker du Frittaten i ca 30 minutter, eller til det puffet gult og sprøtt.

img_5666-2

La retten hvile og nyt til litt brun ris, quinoa eller pasta.

img_5669-2

Dersom du ikke liker kylling kan du erstatte den med chorizo eller kalvekjøtt, eller lage en vegetar variant. Om du ikke vil ha søtpotet er det også spennende å bruke gresskar.

 

CreateGood, EatGood & FeelGood

Hører gjerne fra deg om du lager din egen variant.

 

Klem fra meg i California

Du kan også like...

Leave a Comment