Stopp opp litt

by Monica Øien

Nå tar jeg en pause –  fra hverdagslivet, fra den daglige undervisningen på The Room, fra de forpliktelsene som jeg er vant til, ja som er blitt en vane. Fra venner og familie jeg elsker overalt på denne jord.

Er det lett eller vanskelig?

Vel, det er litt begge deler. Det er skremmende å reise fra noe som oppleves trygt og godt, og det er en enorm jobb å komme dit jeg er nå, på reise. Samtidig kribler det av eventyrlyst og spenning. Jeg føler meg levende og åpen og nysgjerrig.

bilde 3

Farewell beach party med mening

 

Folk spør meg hva jeg skal gjøre i California, og jeg kommer til kort. Jeg vet sannelig ikke. På en måte er det et sabbatsår, men så trer «flink pike» vanen min frem og jeg føler jeg må prestere. Skryte på meg all slags gjøremål.

Litt lengre nede skal jeg dele med dere hva jeg faktisk skal gjøre, men først noen tanker om hvorfor et sabbatsår kan være den største gaven en person kan gi til seg selv.

 • Min reise er en drøm jeg planlegger og realiserer
 • Det handler om å «sjekke inn» og ikke å «sjekke ut»

Videre har jeg tenkt endel på formålet med min reise uten å ha et helt tydelig svar enda.

 • hva er hensikten med reisen?

Jeg må være ærlig med meg selv om hva jeg forventer og tror reisen skal innebære. Trenger jeg hvile? Avstand? Inspirasjon? Flykter jeg fra noe?

Klarer jeg å slippe jobben min et år, og er jeg redd for å miste kunder eller kredibilitet i forhold til det jeg har brukt flere år på å bygge?

 • Jeg har planlagt nøye, hatt jevn coaching og dialog med mine Bodysculpting partnere, og mitt Inmotion (smykker) team
 • Jobben er «tatt» vare på i Norge, men jeg skolerer  via Skype og mail
 • Jeg satser og håper og tror at jeg har et arbeid å komme tilbake til og folk fortsetter å trene med meg og sette pris på det jeg gjør

….

Jeg har tatt mange runder og år med fundering før den endelige beslutningen ble tatt. Jeg tror jo flere spørsmål man stiller, jo flere runder man går med seg selv jo sannere vil svaret ditt bli på hva du egentlig trenger og vil.

Mikkel på 5 år begynner på skolen neste høst, det betyr i praksis at det er nå tiden er her for å følge drømmen. Jeg føler jeg er på min topp innenfor trening og coaching, har fått en egen blogg og kjenner at det å komme til et sted på denne kloden der mange av mine eksistensielle spørsmål i livet kan få virke i meg.

Dette skal jeg gjøre på tur:

 • filme nye webtreningsklasser fra nye locations
 • skrive blogg
 • fortsette å lage nye Bodysculpting klasser (har vel over koreograferte klasser 40 til nå…)
 • Streame LIVE til The Room hver torsdag 1 time (norsk tid kl 17.00)
 • utdanne med i Chakra og Tantra
 • skape et nytt konsept som jeg håper å ta med meg i kofferten hjem
 • dyrke grønnsaker
 • egentrening og fordypningskurs i Kundalini og Pilates/Dans
 • kvalitetstid med familien
bilde 1

Det er mange venner og familie der hjemme jeg vil savne

Nå blir du kanskje matt og tenker at dette var mye. Men se på det slik; ved å reise til et nytt sted vil man åpenbart få et enklere liv. Jeg vil bruke tid på å bli kjent, finne lokale forhandlere og butikker, skape rutiner, se og sanse og lære om nye steder. At jeg skal dyrke grønnsaker vitner om at jeg skal øve meg i tilstedeværelse og tålmodighet og høste fra markens grøde.

 

DreamGood, DoGood & FeelGood,

 

Det handler om å være ærlig med seg selv,  være stolt over valg man tar og ikke lytte til negative tanker!!

Klem fra Monica

 

Du kan også like...

4 comments

Janne Skarpeid Hermansen 2. september 2016 - 18:07

Kjære skjønne Monica. Jaaaaaaa..livet er for kort til å ikke ta en periode ut av hverdagen. Så spennende dette høres ut, kvalitetstid med familien, det er så verdifult. Dere vil ta denne perioden med dere livet ut, både i gode og dårlige dager. Men husk å legge igjen litt av snill / flink pike syndromet hjemme før du drar, det er lov å gi faen og ikke gjøre noe. Snakker av erfaring etter familiens mitts friår:-) Hils han kjekke,hyggelige mannen din.GOD TUR !!!!! Stor klem Janne

Reply
Monica Øien 5. september 2016 - 17:53

Jaaa Janne. Jobber med dette hver dag og forsøker å være mindre flink. Jeg har godt av det og sikkert alle rundt – også. Vi sees i Spania neste år. Gode klemmer fra meg

Reply
Kristin Moe 2. september 2016 - 22:15

Jeg ønskerdeg lykke til,Monica. Det er en modigere og befrielse i det du skriver. Det er ikke overraskende. Du er en eksperimenterende sjel som tør prøve og feile; søke nye veier. Jeg gleder NEG til du kommer tilbake. Jeg håper jeg er her.
Jeg ønsker deg og dine et fantastisk år.

Reply
Monica Øien 5. september 2016 - 17:51

Kjære Kristin. Takk for varmende ord. Det er klart du er der når jeg kommer hjem så skal jeg lære deg litt om chakra healing. Sender deg mange gode tanker og håper det går bra hils Patric. Varm klem

Reply

Leave a Comment