Hjertemeditasjon

by Monica Øien

Dagene mine har ganske høyt tempo, og jeg føler fra jeg står opp om morgenen og til jeg legger meg at jeg flyter gjennom en tilstand uten pauser. Jeg har nesten ikke hatt overskudd til å lese bøker siden vi fikk en attpåklatt for snart 5 år siden. Jeg er jo en relativt gammel mamma, fikk min første sønn som 26 åring og nestemann som 41 åring. Det var stor forskjell. Likevel har jeg de siste 10 årene trent mer og jevnere enn jeg gjorde i 20 årene. Den gang kunne jeg surfe på ungdommen, nå må jeg jobbe for den. Hver dag.

 

Likevel, leter jeg etter en balanse. Mellom bevegelse, påfyll, næring, spirituell kontakt og meditasjon. Denne hjertesentrerte meditasjonen gir meg mye. Psykologi, kontakt med med hjerte, tilstedeværelse, spirituell kontakt, avslapning, frihet….

Meditasjonen starter først med kroppen fordi det er viktig å finne en god og avslappende sittestilling. Så plasserer jeg hendene og det er flere måter å gjøre dette på. Jeg plasserer først en hånd – høyre hånd rett over hjertechakret (som på bildet). Tommelen peker litt oppover. Så plasserer jeg venstre hånd over slik at tomlene møtes. De forskjellige chakraene jobber i forskjellige stadier i kroppen vår. Men i denne meditasjonen vil vi bruke alt vi kan for å stimulere hjertechakraet.

FullSizeRender

FullSizeRender_4Videre er tanken at du skal prøve å fokusere all energi inn i hendene dine, til hjertet mens du tenker at de skaper et lys inn i kroppen din. Prøv å vende oppmerksomheten til deg selv ved å fokusere på det lyset du kjenner i dine hender. All oppmerksomhet vender du via hendene til hjertet ditt.

Hjerte chakraet har 4 tanke bidrag:

  1. Medfølelse- den er bunnløs og fri, inviter denne følelsen inn. Fokuser på hendene dine mens du tenker på hva medfølelse betyr for deg og hvilken kraft det gir til deg
  2. Den andre følelsen er harmoni. Det er stillheten du ofte søker i ditt eget kaos og roen du lengter etter. Bruk din indre stemmen til å påkalle harmoni til kroppen din via hendene dine slik at harmoni blir en del av deg i denne meditasjonen.
  3. Det tredje bidraget til meditasjonen er healing og tilstedeværelse. Det er ditt ønske om healing og kjærlighet i praksis. Pust inn denne kraften slik at kroppen kjenner healing til deg selv via hendene dine.
  4. Det fjerde og siste bidraget er ubetinget kjærlighet – det er evnen til å akseptere tingene slik de er, uten å prøve å forandre på dem. Si disse ordene til deg selv mens du mediterer.

Meditasjonen starter og varer i 10 minutter. Si til deg selv: Jeg har nå hentet inn disse fire følelsene. Så går du gjennom en og en av dem og praktiserer hver følelse ved å bekrefte dem til deg selv i stillhet. Repeter disse fire ordene og fokuser energien via hendene dine til hjertet. Bruk pusten fritt til å bringe bidragene og budskapet inn til hjertet ditt.

Du kan gjerne bevege deg der du sitter. Dette er ikke en stille meditasjon, men en som skaper bevegelse og følelser i kroppen din. Dette er fordi hjertet ditt er i bevegelse.

Denne hjertemeditasjonen kan du gjøre så ofte og så mye du vil. Jeg kjenner personlig at jeg trenger kun 10 minutter, og noen ganger også bare 5 minutter for å sentrere oppmerksomheten min bort fra omverden og til meg selv. Noen trenger lengre tid, men det er bare å prøve og øve seg.

Meditere med barn:

Ønsker du å ta med barna dine er det helt fint. Da erstatter jeg bidragene med følgende ord for at de skal forstå og praktiser en enklere variant:

  1. å være snill med seg selv og andre
  2. ha sovet godt, spist passe, lekt nok
  3. puste inn med nesen og ut med munnen
  4. å være glad i noen, venner og familie

Videre former jeg da hendene som et hjerte og holder dem foran hjertet, da blir det visuelt og lettere å følge.

FullSizeRender_2

Chakraene: jeg skal skrive mer om chakraene senere fordi jeg har laget et chakra armbånd som du kan sjekke ut her:

http://www.inmotionessentials.com/produkt/chakra-bracelet-silver-silver-chain/

Men litt om hjertechakraet:

Det er det fjerde chakraet som gir energi til hjerte, skuldre, armer, hender, ribben, bryst, øvre rygg, lunger, blodomløp, kretsløpet, hud og lymfer.

Farge: grønn

Egenskap: kjærlighet og evne til å uttrykke den

Utfordringer når hjertechakraet er i ubalanse: depresjon, selvmedlidenhet, frykt for nærhet, smerte, sorg, ensomhet og naivitet.

Fysiske utfordringer: astma, allergier, hjertesykdommer, lungesykdommer, brystkreft, høyt blodtrykk, rygg/bryst/arm og skulder smerter.

 

Jeg har stor respekt for de som jobber med de 7 chakraene, og de skal alle være i balanse for å oppnå harmoni. Jeg har lært masse fra Reikimester Helen Løddesøl – du kan gjerne lese mer her:

https://monicaoien.no/2016/03/23/hva-er-greia-med-reiki/

Håper du liker meditasjonen og kjenner den deilige roen den gir deg etterpå

BreathGood, LoveGood & FeelGood

 

Monica

Kilder: Wheels of Life – Anodea Judith PH.D

 

Du kan også like...

4 comments

Inese 5. juli 2016 - 13:05

Du ser helt fantastisk ut, Monica! Flott å følge bloggen din. 🙂

Reply
Monica Øien 15. august 2016 - 17:56

Tusen takk kjære Inese, Klem fra meg

Reply
Chakra trening – jording | Monica Øien 5. september 2016 - 19:12

[…] Hjertemeditasjon […]

Reply

Leave a Comment