Hva er greia med Reiki?

by Monica Øien

Lykke. Et ord. Fem bokstaver og milliarder av tolkninger. Kanskje en unik tolkning for hvert levende menneske på denne planeten. Det er sammenheng mellom følelser og nevrovitenskap. Lykkenivået vårt er genetisk bestemt med opptil 50 %. Kun 10 % av vår lykkefølelse kommer utenfra via materie og resten altså rundt 40% handler om hvordan vi oppfatter omgivelsene, lever ut drømmer og søker forståelse gjennom væren og sfæren.

Mange av oss søker åndelig tilhørighet om dagen og mange trener på tilstedeværelse for å få et liv i balanse der sunnhet, glede og friskhet er nøkkelord. Når blokkering av ulike slag oppstår i kroppen vår føler vi oss ofte triste og syke. I Oslo har jeg møtt Helén Røren Løddesøl – hun er reikimester, yogainstruktør og kursholder. Reiki er gammel tempelkunnskap, og har eksistert like lenge som det har vært templer på jorden.

IMG_9410

 

Men hva er egentlig greia med Reiki som så mange søker trøst (lykke) i?

«Vi mennesker er så mye mer enn vi tror vi er, Reiki er et praktisk verktøy som alle kan bruke for å komme i kontakt med dette ‘mer’. Som mye annet blir det hva du gjør det til, enten om du bare trenger litt påfyll av energi, eller om du velger å følge hele veien, til ditt sanne selv. Det er en vei til opplysning, som møter deg der du er og tar deg dit du skal.

Rei kan bety universell, hellig og spirituell, Ki er det samme som Chi og oversettes med livskraft. Det er mange lag av betydning, Reiki kan bety universell livskraft, og også ‘sant selv’. Reiki er både metode, energi og tilstand.» forklarer Helén Røren Løddesøl.

Hva gjør en Reikimester? 

«En Reikimester kan gjøre veldig mange ting, jeg underviser Reiki på alle nivåer og gjør mange forskjellige former for energiarbeide. Vi mennesker har en svært kompleks fysisk anatomi, vi har også en minst like kompleks ‘ikke synlig anatomi’, Reiki og andre sanne systemer (f.eks yoga, chi gong, akupunktur, reflexologi for å nevne noen) søker å skape balanse på alle plan, i hele mennesket….. når vi er i balanse har vi det bra på alle måter, alt henger jo sammen.»

Som kroppsarbeider, instruktør og inspirator søker jeg balanse mellom kropp, hode og hjerte. Noen ganger kan det være så banalt som at et litt for stort måltid kan ødelegge treningsopplevelsen. En annen ting er at når man føler ro og tilstedeværelse der man er i treningen, vil det totale påslaget føles mer effetivt. Man vi kjenne seg gladere, roligere, sterkere og ja til og med negative tanker og følelser kan bli redusert etter en god treningsøkt. Men hva om vi kunne nå enda dypere i oss selv?

IMG_9413

Hvordan utføres reiki og hvilke verktøy benyttes (chakraene)?

«Reiki kan utføres på mange forskjellige måter avhengig av hvilket nivå du er på, men grunn-teknikken er en egenbehandling der du legger hendene på forskjellige steder på kroppen. Det blir som en meditasjon med kroppskontakt, men vi kan komme ‘dypere’ enn i en vanlig meditasjon; vi trekkes forbi viljen, som egoet styrer. En times egenbehandling tilsvarer 3-4 timers god søvn. Det er gjennom chakraene vi mennesker tar inn og fordøyer livskraft – KI. Som Reikimester er det også gjennom chakraene jeg kan være med på å åpne deg til din Reiki.»

image2

 

Hva er Fordeler med reiki, i nuet og på sikt?

«For meg har Reiki vært helt genialt! Det er det verktøyet jeg alltid har tilgjengelig, og som jeg lett kan hente kraft og overskudd med. Det gir meg indre ro og styrke, får meg i vater om jeg har ‘veltet’. Gjør meg til mer av det jeg er = nærmere mitt sanne selv. Når jeg har gitt meg selv Reiki er jeg i harmoni, og det hever min livskvalitet – om alle er i harmoni tror jeg verden blir et bedre sted!» sier Helén.

Okey, jeg tar gjerne hele pakken jeg og jeg har faktisk forsøkt jevnt en ukes tid med en app (Guidet Reiki healing) jeg skriver om lengre nede på bloggen her som Helén også har laget. Det oppleves avslappende, frigjørende, nesten som en mental massasje eller healing meditasjon. Jeg kan ikke si det har påvirket søvnkvalietetn min, men det har absolutt roet ned nervesystemet.

Hvordan anberfaler du folk å komme i gang, jeg fikk jo en intro av deg før jeg brukte appen?

«Jeg anbefaler folk å melde seg på Reiki 1 grunnkurs! Finn en Reikimester som resonnerer med deg, en som har brukt alle årene det faktisk tar å bli en ordentlig mester (det er ikke en beskyttet tittel). Ta et grunnkurs som går over mer enn 10 timer, fordi tid er essensielt for å integrere denne formen for kunnskap.»

Vil du gå på kurs kan du sjekke:

www.reiki-network.no for å finne en kvalifisert mester med kurs i nærheten av deg, eller Helén sin side www.reikimester.com

 

 

ReikGood, LiveGood & FeelGood

 

Monica

 

Kilder: wikipedia

Du kan også like...

1 comment

Leave a Comment