Ballet workout? det kan vel ikke være trening?

by Monica Øien

De siste årene har klasser inspirert av ballet stått høyt på trendlisten innenfor trening. Vi kjører klasser også på The Room. Personlig har jeg aldri tatt helt av på denne trenden men jeg vet at mange digger hybride varianter av ballet-trening!

Vi finner alle våre treningsfavoritter og for meg er det virkelig ingen trening som slår bodysculpting/pilates. Denne bevegelsesformen er effektiv og skånsom, den utfordrer meg mentalt og fysisk og jeg kjeder meg ikke. Treningen gir meg energi, den er variabel og jeg lærer alltid noe nytt om forbindelser i kroppen. Dessuten gir den synlige resultater og god rygghelse.
Derfor var jeg noe skeptisk da jeg ble overtalt av min venninne Anne Line Leonthin til å trene med Anna. «Det er Ballet Workout» sier hun. «Jo men det har jeg jo prøvd både her og der… Og det er ikke helt min greie.» Anne Line overtalte meg likevel til å prøve, være «openminded» fordi dette var av den gamle skolen!
Så på et studio i den lille spanske byen San Pedro møter jeg Anna Salra Guasch. Hun er 55,  fra Barcelona men med flytende andalusisk aksent og ter seg som en Prima Ballerina. Vakker, bestemt, nådeløs og kraftfull tar hun imot meg på klassen. Da jeg spør om å lage en filmsnutt sier hun bestemt nei. Jeg kan få ta noen få bilder. Etterpå. Hun har satt tonen, tenker jeg med et smil.
38065_103632366357102_5696618_n
Les mer om Anna her:
IMG_0820
Vi jobber med holdning. Pust. Korreksjon. Finpresisjon. Så presist at oppvarmingen i 15 minutter allerede får hele meg til å dirre. (Til tross for at jeg er vant til 100 reps både her og der..).
Da vi vender oss til barren for å innta en 2. posisjon på høy tå og pulser opp og ned til jeg nesten kollapser
må jeg hente tilbake kraftviljen jeg kjenner igjen fra innspurt på stafettløp på skolen.
Vi ender nede – på høy tå – i 2. posisjon med en arm langs øret og så begge armer langs ørene for å bli her- fortsatt på høy tå og pulse og så til slutt dra oss opp med kraft fra lår og quadriceps. Jeg har blodsmak i munnen og kan nesten ikke fatte det da vi skal kjøre 3 runder til. På hver side.
Damene kjører langveisfra for å delta på alle klassene til Anna. Hun er så nett og bestemt, med blikket korrigerende på enhver stump, tå, nakke og bryst- du kan ikke gjemme deg – hun ser alt. Hele treningen føles som en spansk fyrrig og dramatisk teateropplevelse. Jeg koser meg faktisk og blir fascinert av både bevegelsene og kroppspråket.
IMG_0798
Jeg får en innlevelse på hvordan det å trene ballet kan være og ha vært for de hardarbeidende unge drømmende piker i ungdomsårene. Beinhardt.
IMG_0811
Klassen er bygget med streng struktur. Hun kjører klassiske og noe gammeldagse organiske øvelser som lover mer stølhet enn 1000 situps. Hun pirker borti hver og en av oss og når vi tror vi er ferdige er det alltid flere runder igjen.
Sjekk timeplanen her om du vil trene i San Pedro:
Jeg hadde problemer med å bruke bena i  3 dager etter treningen og når den værste stølheten hadde gitt seg måtte jeg tilbake! Fordi det var gøy!!
IMG_0823
Anna hadde inspirert meg, sett meg, pushet meg og belønnet meg. Det ga et ordentlig treningskick. Og nå har jeg fått en liten smak på balletens råe hverdag … Men med skrekkblandet fryd… kommer jeg tilbake… og happy fordi treningen ga meg en opplevelse
IMG_0797
DanceGood, DoGood & FeelGood
Monica

Du kan også like...

Leave a Comment