den nye superfooden – sort fermentert hvitløk

by Monica Øien

Det høres kanskje litt kleint ut med hvitløk som har ligget å råtne i lang tid gjennom en naturlig fermenteringsprosess. Men sannheten er at den smaker himmelsk. En blanding av ristet hvitløk, lakris og blåbær. Den kan spises som den er, eller slik du bruker vanlig hvitløk- både rå og kokt. Du finner mange spennende oppskrifter med sort hvitløk og den passer til pasta, kjøtt, fisk grønnsaket og ris.

Jeg gjør en enkel variant av den og har den som tilbehør til middagen.

FullSizeRender_4

Jeg deler hvitløken i to og skviser ut med fingrene all innmaten i en liten bolle.

black-garlic

Så knuser jeg den lett med en gaffel, tilsetter litt havsalt (fordi den er i utgangspunktet mye søtere enn hvitøk). I tillegg blander jeg inn litt olivenolje og topper med ristet sesamfrø.

FullSizeRender_2

Til slutt blir det lekre næringsrike tilbehøret seende slik ut:

FullSizeRender

Dette må bare prøves, og når du tenker på hvor sunn den er, uten tilsetningsstoffer, at den er naturlig fermentert som hele knoller og har 10 ganger mer antioksidanter enn vanlig hvitløk vil du nok prøve. Det høye innholdet av antioksidanter beskytter cellene fra sykdom og slik sett er den sorte hvitløken en ekte «antiaging food».

Her ser du et bilde av sort hvitløk (til venstre) og vanlig hvitløk (til høyre).

FullSizeRender_3

Du får kjøpt den sorte hvitløken på Helios Colosseum og det er økokompaniet som importerer. Adressen til Helios på Frogner er Middelthinsgate 23.

 

TasteGood, EatGood & FeelGood

 

Monica

 

 

Foto: blackgarlic.sg

 

Du kan også like...

Leave a Comment