Victoria Beckhams skjønnhetstricks

by Monica Øien

Okey når Victoria Beckham sier det, så må vi da ihvertfall «dig into it». Jeg har hatt Epsom salt (magnesium sulfat) stående på badet et års tid. Men de siste månedene er det blitt litt mye bølger igjen rundt dette saltet. Gwyneth Paltrow bader i det hver dag, Kate Hudson, Cameron Diaz, Reese Whiterspoon… de store livsstilsprofilene som bruker store deler av døgnet sitt på å perfeksjonere helsen, treningen og maten. Ja da lytter jeg gjerne. Disse damene har tilgang til og testet ut det meste.

Vel, de siste ukene har jeg ihvertfall badet i Espom salt, og det som skjer hver gang er at jeg blir kvalm og litt svimmel. Ergo så er det noe som skal ut av kroppen. Slik gjør jeg det.

Jeg dusjer og er ren fra såpe før jeg dukker nedi et så kokende bad jeg orker der jeg allerede har hellet en kopp med salt – i tillegg tilsetter jeg eteriske oljer, min favoritt er denne fra Neom som jeg fikk til bursdagen min med lavendel, jasmin og brasiliansk rosewood.

mon3

 

Her er en haug med helsefordeler og jeg lister dem opp:

 • løser opp stiv muskulatur
 • trekker giftstoffer ut av kroppen
 • Epsom-saltet absorberes gjennom huden og tilfører kroppen magnesium
 • har en beroligende effekt på nervesystemet
 • lindrer hodepine/migrene/muskelsmerter
 • gir økt energi
 • reduserer vann i kroppen
 • bedre sirkulasjonen

Jeg bader ca 10 minutter, men det er helt OK å øke på til 20 minutter når kroppen er tilvendt.

mon4

Jeg merker at jeg reagerer mer når jeg er sliten, for eksmepel etter at jeg har vært på fest fordi kroppen trolig har en avgiftningsrekasjoner i form av f.eks økt svette og hodepine. Noen ganger kan man også oppleve kvalme og svimmelhet.Man kan også bli litt trett og derfor har et slikt bad en utrolig god effekt på nattesøvnen før du skal legge deg.

epsomsaltspic

Victoria sverger til Epsom

Så tilbake til Victoria Beckham. Hun mener at hun kan gå ned hele 3 kg etter hun har tatt et slikt bad, det skjer altså aldri med meg men jeg skal her liste opp den effekten jeg faktisk opplever:

    • mykere hud (dropper kroppsoljer)
    • demper hudirritasjoner
    • beroligende og avslappende
    • noe økt forbrenning
    • lindrer sår (gnagsår)
    • demper blåmerker
    • mykgjør hard hud på treningsføttene
    • reduserer oppblåst mage

 

mon2

Jeg har kjøpt mine produkter på Gimle Økologiske Parfymeri (ikke sponset):

www.parfymeri.no

SmoothGood, RelaxGood & FeelGood

 

Monica

Foto: Max Øien Barel @maxbarelphoto

Du kan også like...

2 comments

Gunn Helen Kolstad 19. mai 2017 - 01:58

Hei! Dette med Epson salt skulle jeg så gjerne ha prøvd fordi jeg har så mye vann i kroppen.Jeg har lavt stoffskifte, og samler på vannet. Problemet er bare det at jeg har ikke badekar. Hva gjør jeg da? Setter stor pris på svar. Sikkert mange med meg.

Reply
Monica Øien 12. juni 2017 - 18:36

Hei Gunn Helen
Du kan ta fotbad med Epsom salt og sitte 20-30 minutter. Og du kan også dyppe hender/armer ned i en bøtte vann og la saltet trekke inn!! Lykke til da, Klem Monica

Reply

Leave a Comment