Tips for å støtte immunsystemet

by Monica Øien

Immunsystemet er kroppens forsvarsverk og er designet for å beskytte kroppen mot patogener som bakterier og virus. For at dette maskineriet skal virke godt er det nødvendig for kroppen å kunne skjelne mellom egne bakterier og fremmede bakterier. Når kroppen er i balanse klarer den å differensiere og bryte ned sykdommer.

Det er flere organer som støtter immunsystemet.

Det er 4 faktorer som spiller inn for å støtte et sunt og balansert immunsystem:

  • regelmessig trening
  • balansert kosthold
  • stress reduksjon
  • eteriske olje

Det er mange som ikke føler de rekker å trene, men for å støtte immunsystemet er dette en av de viktigste faktorene, 3 kortere hjemmeøkter med trening er en god start, her er hjemmeprogram du kan teste:

https://monicaoien.no/2017/12/29/balanse-og-styrke-pa-stol/

Videre er stress reduksjon viktig, fordi det øker kortisol stress hormonener som påvirker immunsystemet og gjør oss mer sårbare for sykdommer. Jeg bruker to oljer for å dempe stress, Sandalwood og Balance, jeg masserer på tinningen og drypper en dråpe på pulspunktet og inhalerer tre ganger. Her er dessuten tips på noen fine apper som kan hjelpe om du ønsker å meditere:

https://monicaoien.no/2016/09/17/meditasjons-apper-i-farta/

Om du sliter med søvn er det noen gode tips også her. Selv bruker jeg L-Tryptophan og Melantonin for å hjelpe søvnen, jeg reduserer bruk av blått lys før leggings, og forsøker å ikke spise noe de siste timene før jeg skal sove. Jeg bruker lavendel på hodeputen og under føttene, og gjerne Balance i diffuseren eller i en kopp varmt vann på nattbordet. Her er flere tips som støtter bedre kvalitet på søvn:

https://monicaoien.no/2017/05/06/de-beste-sovntipsene/

Når det gjelder kosthold anbefaler jeg så ren mat som mulig med passe doser fettstoffer, selv tar jeg magnesium, kalsium, vitamin D og C, fettsyrer, probiotika og K2 daglig. Jeg spiser spirer, alger, grønt og proteiner og starter gjerne dagen med korn eller miso suppe  Her er en super oppskrift på miso som tar deg 5 minutter:

https://monicaoien.no/2016/04/04/miso-mirakelsuppe-pa-5-minutter/

Til slutt lister jeg opp gode oljer du kan bruke internt for å støtte immunforsvaret. Jeg anbefaler å bruke kun en dråpe av hver og heller et par ganger daglig. En grunnleggende regel er å aldri bruke mer oljer når du plutselig blir syk – fordi da er kroppen svakere, man har ofte en tendens til å kjøre på når man er nede, men det er den jevne støtten til kroppen som gir best resultater på helsen din.

Cassia, organo, cinnamon, lemon, maleleuca, thyme og wild orange støtter alle immunsystemet, Bruk en dråpe i smoothien din. Noen liker å bruke dråpene i veggiecaps. Min absolutte favoritt er en Blend som heter On Guard, denne beskytter deg mot sykdommer. Jeg liker å legge frukstskiver i vannbad med to dråper On Guard over natten. Eller bruker jeg 1-2 dråper i smoothien min. Når jeg trenger litt ekstra boost tar jeg 1-2 dråper hver 4 time.

Jeg har neste oljekurs i Oslo 5 april og påmelding skjer her:

Kurs i eteriske oljer – torsdag 5. april. 2018 kl 19:00-21:30

Ønsker du å bestille noen oljer, kan du selvsagt kontakte meg eller logge deg inn på min ID: 4809131 – da får du 25% rabatt. Slik gjør du:

  1. gå til http://mydoterra.com/corebalance1
  2. Klikk på Join&save
  3. Vela Wholesale customer om du bare skal kjøpe til eget bruk, eller Wellness advocate om du ønsker å bli forhandler
  4. Følg instruksene
  5. Bruk ID: 4809131

Hjemmelaget grønnsakspizza med blomkålbunn…..

Ønsker deg en nydelig uke,

Hilsen Monica

Du kan også like...

Leave a Comment