Hvorfor Core Sculpt trening er så bra

by Monica Øien

Alt til sin tid, tenker jeg ofte. Jeg har rotet meg vill i dietter og ulike treningsformer, og noen ganger har det vært ekstremt, jeg prøvde meg på vekter også en periode, og laange løpeturer, jeg vet bedre nå. Det er deilig å få såpass oversikt over hva som virker, hva som gir og hva som i motsatt fall bare tar energi, sliter på ledd og demotiverer.

Når folk spør meg hva de skal trene, svarer jeg som oftest, du bør gjøre det du liker. Men så sier de ofte, jo men jeg synes alt er kjedelig, og da ber jeg dem teste noen av mine konsepter. De fleste jeg kjenner og de fleste som kaster seg på denne low impact-bølgen jeg fronter får dilla og ny treningsglede. Det er ikke akkurat nytt det jeg gjør og fronter, jeg har latt meg inspirere av dansere, vekttrening, yoga og Jane Fonda. Så har jeg satt sammen en rekkefølge med øvelser som jeg mener funker, som jobber på absolutt hele kroppen og som de fleste som kommer ser resultater av. Det er gøy fordi vi leker frem mange nye bevegelser og rotasjon, samtidig som dette er satt i et system.

Alette Sophie Aubert har vært ved min side i lang tid og er Core Sculpt lærer..

Jeg har holdt på med dette i snart et 10 år, men jeg merker at det er først nå folk virkelig digger treningen. Stemningen i en klasse, atmosfæren i studio og opplevelsen av de fysiske bevegelsene er avgjørende for å lykke i din treningshverdag. Jeg liker også å krydre med digg musikk og eteriske oljer som stimulerer sansene. En klasse med meg skal være en totalopplevelse. Og jeg liker å kle meg til bevegelse, jeg representerer altså med fint treningstøy i en klasse slik man kler seg til et forretningsmøte. Å trene er også et viktig møte. Med deg selv, din egen helse og livsgnist.

Og Malaen er alltid med, fordi vi setter intensjon for dagens klasse, dagens innsats, dagens egenkjærlighet

Jeg kaller det low impact trening fordi vi ligger på en jevn puls gjennom hele klassen, på et sted mellom 120-140. Du blir lett svett og intensiteten er jevn i 55 minutter. Du forbrenner godt med kalorier og som jeg alltid sier, tiden oppleves å fly avsted ettersom man har det såpass gøy. Du skal glede deg til en time med oss.

På det nye holistiske treningssenteret Core Balance jeg  nylig åpnet sammen med Celin Backer Roppen kaller vi disse klassene for Core Sculpt. De er altså Core – baserte, og vet du hva, core er ikke bare mage og midje, Core starter med tærne og strekker seg helt opp til ribbekassen. I en Core Sculpt klasse jobber du med alle muskler stort sett gjennom hele timen med masse digge repetisjoner, det kan værer passe tungt eller beintøft, det avhenger av om du benytter ankel og håndvekter eller ei. Jeg har hundrevis av øvelser i repetoaret og en klasse er aldri helt lik, og definitivt ikke kjedelig. Det fineste er at når du trener slik jeg anbefaler kommer du hjem til deg selv, til din egen ungdommelighet fordi du blir mer mobil, fleksibel, åpen og sterk. Klassene kan gjøres 5-6 dager i uken, og ettereffekten er et løftet humør, varme og litt strammere kropp over det hele.

Velkommen innom en dag du har lyst til å teste eller om du vil bli med på workshops. Vi starter også fra høsten sertifisering i Core Sculpt om du vil lære å undervise selv.

Klem fra Monica

Du kan også like...

Leave a Comment