3 digge oljer for vekttap

by Monica Øien

Det er klart det ikke finnes en rask løsning på å gå ned i vekt. Men man vet at noen små grep kan hjelpe indirekte. For eksempel kan man redusere sukker cravings, dempe betennelser i kroppen og forsøke å øke forbrenningen. Kosthold spiller selvsagt inn, og trening. Men noen av de eteriske oljene vil også kunne ha denne effekten på kroppen. Men det er viktig å understreke at du ikke vil bli tynn av å smøre deg inn med oljer eller lage din egen bodylotion, men noen oljer kan hjelpe å dempe noen symptomer.

Bildet er lånt fra Beliefnet.com

Her er tre oljer som virker bra:

  1. Grapefrukt olje:  Denne aktiverer enzymer i spyttet som igjen hjelper kroppen å bryte ned kroppsfett. Grapefruktolje støtter metabolismen og bidrar til å rense lymfesystemet.
  2. Kanel olje: Oljen regulerer glukosenivået, og det hjelper mot sukker cravings, oljen kan være bra om du har diabetes fordi den kan balansere blodsukkeret.
  3. Ingefær olje: Oljen hjelper også å redusere sukker cravings. Den demper også inflammasjon i kroppen som er viktig for vekttap,  fordi da opptas næringsstoffer lettere og bedre i tarmene og energi på cellenivå forbedres.

Imorgen flyt jeg til Stavanger for å holde først et Mala kurs på www.jivamuktiyioga.no – og på søndagen skal jeg ha en workshop i hvordan man bruker oljene på kjøkkenet, til kroppsprodukter og i treningen bl.a

Her er et par tips på hvordan du kan benytte de tre oljene når du vil fokusere på sunnhet og vekt.

Internt:

Om du har testet at du tåler oljene kan du blande en dråpe av hver i morgen smoothien din. Det er lurt å tilsette noe fett i smoothien siden oljer ikke er vannløselige – jeg bruker litt kokosfett, avokado eller honning.

Diffuser:

En rask og enkel måte å bruke disse tre oljene på, men den minst effektive. Tre dråper av hver i diffuseren. Oljene vil da fordele seg i luften du puster inn. Du kan også dryppe et par dråper av hver i dusjen og inhalere dem via dampen der.

På huden:

Siden huden er vårt største organ vil oljer på huden absorberes effektivt og gå rett inn i blodbanene. Bland noen dråper av hver av disse med en carrier olje som for eksempel fraksjonert kokosolje, mandelolje eller jojobaolje. Bruk som kroppsolje.

Om du ønsker å lære mer om oljene er det bare å ta kontakt med meg så sender jeg deg oversikt på hvor jeg holder kurs,

 

Klem fra 

Monica

Sitronbildet er lånt fra natural living ideas.

Du kan også like...

1 comment

Marianne Fredriksne 16. april 2018 - 10:55

Hei. Jeg var på kurset om oljer i Drammen. Lurer på hvor jeg kan kjøpe noen oljer!
Med hilsen fra Marianne Fredriksen

Reply

Leave a Comment