Yin – en innover reise

by Monica Øien

Jeg har skrevet om yin yoga før, da jeg tok sertifiseringen i California. Jeg har veldig respekt for yoga yrket og selvom jeg har mange timer utdannelse i yoga, er det ikke dette folk først og fremst forbinder meg med. Men jeg forsøker å praktisere yoga hver uke, da er en yin økt inkludert. Jeg er både rastløs og til tider utålmodig, men jeg er et godt eksempel på at jeg faktisk får bedre treningsutbytte generelt sett når jeg får lagt til en dyp bindevevsyoga en gang i uken.

Core Balance har vi en egen variant av Yin konseptet, vi har to fantastiske lærere, Henriette Lien og Daniella Brosche!!. Jeg er veldig inspirert av min lærermester Braxton Rose og ønsket å inkludere noen flere elementer i yin klassen. Derfor heter den Inward Yin. Forskjellen på denne og andre yinklasser er bare at vi har lagt til flere elementer slik at reisen din blir noe dypere.

Braxton har lært meg at det er 3 fokuspunkter som kan være spennende i en Inward Yin klasse:

  • Den fysiske kroppen. Med det menes det anatomiske i posisjonene, og hvordan øvelsene påvirker bindevevet, muskelavslapning og bevegelsesområde
  • Den energiske kroppen. Øvelsene påvirker energisentrene – meridianene baserer seg på kinesisk medisin som gjennomstrømmer energi gjennom kroppen. Chakraene som representerer forskjellige energiske krefter.
  • Den emosjonelle kroppen. Øvelsene påvirker følelsene dine, minner, traumer og opplevelser.

Mitt salgsargument til dere som søker yoga uten prestasjoner eller for mye belastning er at en Inward Yin klasse kan hjelpe deg å fokusere bedre i livet, håndtere drittsekker som dessverre dukker opp her og der, redusere stress, påvirke søvnen din, og forbedre kvaliteten på treningen din siden musklene får et sunnere spillerom. Bindevevet er som en stram eller slapp supermann drakt som dekker kroppens muskler, det er i balanse når det er mer liv i bindevevet, fordi collagenproduksjonen øker og mer varme stråler ut.

Det er ikke sikkert yin yoga er noe for deg, men jeg tenker følgende: Når du kan svare på hvorfor du ønsker og/eller trenger å bli med fleksibel, ja da er du klar. For en innover reise.

Les mer om Braxton Rose her:

https://monicaoien.no/2017/05/26/yin-yoga-new-york-style/

Namaste,

Monica

Braxton kan du nå her:

www.braxtonroseyoga.com

Instagram: @braxtonroseyoga

Henriette: @henriettelien_yoga

Daniella: @yogibelle

Du kan også like...

Leave a Comment