Parfyme og Øko Beauty i verdensklasse

by Monica Øien

Jeg er heldig som slipper å slite med allergier og oversensitivitet. Like heldig er jeg som har valgt å leve et bevisst liv. Da min venninne Camilla Schjelderup åpnet Norges første økologiske beauty butikk var det i grunnen ren flaks at vi var venner og at jeg kunne ta imot kunnskap om et felt jeg visste lite om.

Camilla er blant mine nærmeste. Vi har forskjellige fagfelt men likevel er vi begge en del av den samme holistiske tankegangen

Tenk at de produktene man bruker går inn i blodbanene vår og blir en del av kroppen vår. Jeg hadde faktisk ikke viet det mange tanker, og sprøtt er det etter at jeg har gjort en holistisk livsstil til mitt levebrød. Men jeg begynte sånn sakte å bytte ut ting jeg hadde i huset. Da minstemann ble født (vi var faktisk gravide samtidig) tok jeg et aktivt valg å bruke naturlige såper og kremer, noen ganger lager jeg dem selv men stort sett velger jeg produkter anbefalt av Camilla (for da slipper jeg å tenke). Til gjengjeld hjelper jeg Camilla med noen treningsråd.

En Hammock og litt tid er alt vi trenger…

Når jeg spør Camilla om hennes lidenskap innenfor øko beauty svarer hun:

«Det forandret huden min for ti år siden. Jeg vinket farvel til rød og irritert hud. Så fordi huden er kroppens største organ, og 80 % av det som smøres på trekker inn i kroppen. Jeg passer på hva jeg spiser, og det er minst like viktig å være kritisk til hva du smører på huden. Jeg er lei, og til tider riktig provosert av alt jukset som selges som hudpleie. Mineraloljer, PEG, SLS, parabener, og andre hormonforstyrrende stoffer. Jeg vil ikke ha det, hverken på meg selv, eller barna mine. Derfor er det lett å velge økologisk og svanemerket hudpleie. »

Dette bildet snikfotograferte jeg på Camillas bad i sommer, det er jo ganske pent når produktene også blir funksjonell pynt!

Jeg handler mye på Gimle Økologiske Parfymeri og betaler for mine varer. Det er viktig for meg å understreke siden bloggere inkludert meg selv ofte mottar gaver. Men i denne sammenhengen er det viktig å melde ifra, da jeg tror «markedsføring» blir mer ekte og sann når den ikke er kjøpt og betalt. Men noen gaver har jeg også fått.

Andrea og Camilla tidligere i høst fra Danish Beauty Award, der Rudolph Care vare nominert til beste hårprodukt.

Den nye parfymen fra  Rudolph Care var en gave til meg fra Andrea og Camilla, ikke på lanseringen men da jeg forrige uke snikåpnet mitt nye holistiske treningssenter Core Balance.

Jeg ble veldig begeistret. Jeg elsker duften og som en jente i en bransje der man beveger seg tett på mennesker ønsker jeg å eie en delikat fremtoning, jeg ønsker å være stelt, ren og ha en mild duft. Jeg liker å bruke både eteriske oljer og parfymer. Rudolph Care`s Signature Notes passer perfekt i denne sammenhengen.

Grunder og designer Andrea Elisabeth Rudolph var i Oslo denne uken da hun lanserte verdens første svanemerkede parfyme.

 

Jeg, Andrea og min venninne Henriette Lien på parfyme lansering

Pressesjef Josephine og Camilla på lanseringen i Oslo

Jeg fikk en prat med Andrea. Jeg har lenge vært nysgjerrig på hva som har drevet henne fremover. Fordi det aner meg hvor beinhard jobbing det kan være, og i en bransje som på toppen av det hele er full av skjønnhetsprodukter og tabuer.

«Grundlæggende er jeg et ret aktivt og energisk menneske med en stor energi og et drive, som kommer af mange ting. Og noget har jeg klart fået med fra min opvækst. Min passion for Rudolph Care udspringer af den oplevelse jeg havde i 2006, hvor jeg blev klar over indholdet af skadelige kemi i mit eget blod. En stor del af den skadelige kemi stammede fra kosmetik og skønhedsprodukter. En øjenåbner som gjorde, at jeg helt naturligt måtte sætte noget i gang, som jeg manglede på markedet. Nemlig ikke bare naturlig og økologisk hudpleje, men hudpleje som var kompromisløst, da det både skulle være eksklusivt og effektivt og på ingen måde efterlade spor af den skadelige slags, hverken i os eller miljøet.»

Hvordan kom ideen opp om å lage en egen signatur økologisk parfyme?

«Jeg har ikke brugt parfume, siden jeg ventede mit første barn Isolde, som i dag er 11 år gammel. Det har været noget, som jeg har savnet, men det var ikke muligt at finde en duft, som var ligeså sikker at anvende som vores hudpleje. Samtidig har vi oplevet en stor efterspørgsel fra den meget loyale kundegruppe vi har, som elsker duften af Rudolph Care. Signature Notes parfumen vi har lavet er ny og alligevel ikke. For det er duften af Rudolph Care, som har været med fra starten og nu har fået lov at gå solo.»

Bildet lånt fra beautyblog.dk

Jeg driver et holistisk yoga og treningsstudio i Oslo, og vi er opptatt av at folk skal dufte rent og godt, men ikke overøse hverandre med sterke lukter. På hvilken måte er dette en parfyme som passer til trening?

«Signature Notes er en duft, man iklæder sig for selv og dem der kommer aller tættest på en. Det er aldrig en duft, som bliver efterladt efter én i et rum eller på gaden. Så derfor vil man i træningssammenhæng heller ikke forstyrre andre med sin duft.»

Hva legger du i begrepet – Kle deg med parfyme?

«Det er netop det, at den er så kropsnær. Den er så personlig og den er flygtig. Den larmer ikke. Den forstyrrer ikke. Den forurener ikke. Den støjer ikke. Det er en stille duft. Vi udspringer af hudpleje, som vel er noget af det tætteste man kan komme på huden. Derfor var det også helt naturligt at udvikle en olieparfume, som man arbejder ind i huden. Iklæde sig en duft er et ritual. Og noget man gør for sig selv.»

Hva er oppskriften din Andrea, på et balansert liv? 

«Opskriften er at have evnen til at kunne mærke efter. Når man har evnen til at mærke efter og tager sig tiden bliver det ikke svært at mærke, om der er balance i tingene. Men selvom jeg har evnen til at mærke efter, er det ikke en let øvelse. Det er en konstant opmærksomhed, jeg har på det. Og det er fordi, at noget af det, som giver mig energi og glæde både er at være sammen med mine børn, familie og have fritid, men i ligeså høj grad mit arbejde og være sammen med mine kollegaer og det at skabe noget. Jeg ville aldrig kunne undvære den ene af delene. Sammen giver de balancen.»

Hva har vi nordmenn å lære av andre skandinavier?

«Det ved jeg ikke, men der er mange ting, vi kan lære af Nordmændene. Og det er dejligt at have det sådan, at man kan lære af hinanden og blive inspireret.»

Hva er din drøm for det neste året?

«Det er, at Arthur kan lære at spise rigtig mad, så han ikke holder mig vågen hele natten. Og så er det at blive ved med at kære om Rudolph Care familien og produkterne og se en udvikling og udfoldelse af alle de ting, vi har sat i gang. Og så har jeg sat et år af til at få min krop tilbage. Det vil sige, at jeg har sat mig selv i fokus det næste år. Så jeg igen kan få en stærk og sund krop.»

…..

Jeg oppsummerer en herlig følelse at vi stort sett alle bærer på de samme behovene og ønskene i forskjellig grad. Vi ønsker overskudd, kvalitet, tid og god helse. Andrea er ikke ulik oss andre, hun ønsker etter barnefødsler og intensiv grundervirksomhet å komme tilbake og på plass i seg selv. Jeg har som grunnleggende filosofi at man skal gi de viktigste drømmene og behovene våre tid. Gjerne et år. En forandring – om det er trening, egentid eller å bytte ut produkter og mat til sunnere alternativer trenger ikke å skje over natten. Men med kvalitet. Et år er en super tommelfingerregel. Så kan hende jeg er så heldig å få besøk av Andrea på Core Balance ved neste besøk…

 

Alt godt fra

Monica

Ønsker du å lese mer om Andrea filosofi kan du sjekke her:

https://www.rudolphcare.dk

Hun er også på instagram med inspirerende poster: @rudolphcare

Du kan også like...

Leave a Comment