Eteriske oljer for å redusere stress

by Monica Øien

Tenk at noen små flasker med olje kan bidra til så mye godt i hverdagen? Fremst av alt kan de balansere deg når du er stresset, nervøs, sliten eller synes dagene er for krevende. Det er mange måter å bruke oljer på. Jeg har lært fra California men mest fra Hawaii der jeg har fått tilgang på endel gamle og spennende yogadrikker. Hele målet med oljene for meg har vært å bruke dem i så mange forskjellige settinger som mulig.

Jeg kom borti oljer ved en tilfeldighet vil jeg si. Jeg var på vei inn til en Kundalini klasse og det siste jeg tenkte på var eteriske oljer. Det duftet deilig i rommet, ikke overveldende, men mildt og friskt. I Savasana fikk jeg en berøring med olje på hendene som gjorde inntrykk.. fordi duften kom nærmere. Det ga velbehag. Så bestemte jeg meg forålære mer og målet var å lære å lage egne trenings sprayer som skulle kunne forsterke opplevelse av treningen.

Jeg lærte å lage yogasprays i California

Her er noen måter man kan bruke oljer på:

 1. lukte på dem, du kan dryppe en dråpe i hendene dine og ta 3 gode inhaleringer, på morgenkvisten, i løpet av dagen og før du legger deg. Allerede her har du skiftet fokus fordi duften registreres i hjernen
 2. Bruk i dusjen. Du kan rett og slett dryppe et par dråper på gulvet i dusjen og hele kroppen vil trekke til seg oljen via dusjdampen. Det sies at du slik sett renser din egen aura og vil roe ned følelsene. Du kan også dekke til sluken med foten din et par minutter for å forsterke effekten
 3. Drypp litt olje på et lommetørkle eller en bomullsdott og ha i vesken. Jeg lager armbånd med perler som trekker til seg oljen, da varer oljen ca en dag.
 4. Lag noen favoritt produkter med oljer, lipbalm, parfyme eller body butter eller en frisk spray.
 5. Drypp en dråpe olje i din kaffe eller matcha. Spicer opp smaken og jobber fra innsiden
 6. Invester i en diffuser. Barna her hjemme sier det lukter så godt, og jeg varierer hvilke oljer jeg bruker.

Her er oppskriften på Body Butter som jeg laget sammen med Cecilie Mevatne i høst:

DIY BODY BUTTER

Først og fremst anbefaler jeg alle å  lære seg bruken av tre oljer først. Gjør det enkelt for deg selv. Etterhvert når du har kunnskap om noen få oljer vil nysgjerrigheten din mest sannsynlig lede deg til flere oljer…

Her er noen favoritter som roer ned og avstresser, og ikke minst trigger sansene og krydrer hverdagen litt:

 1. Rose: sies å være dronningen av alle oljer og hjelper å redusere stress
 2. Frankincense: sies å være kongen av alle oljer, er både avstressende og velgjørende
 3. Lavendel: klassiker, bygger styrke og solidaritet
 4. Lemon: oppfriskende, mild og basisk
 5. Chamomile: Beroligende og terapeutisk
 6. Vetiver: har en jordende effekt og kjøler ned opphetede følelser
 7. Bergamot: beroligende og kan redusere angst
 8. Fennel: Hjelper deg å lytte til deg selv
 9. Ylang Ylang: demper sinne og frustrasjon
 10. Rosewood: Åpner hjertet

Vil du bli med på workshop?

Ønsker du å lære mer kommer jeg til å holde kurs med DIY fremover. Mitt mål for deg er ikke bare å snakke om oljene, men putte dem inn i en sammenheng der du kan bruke dem på spennende måter…

Les mer her:

WORKSHOPS OG KURS

Kanskje vi sees,

Beste hilsen Monica

Du kan også like...

Leave a Comment