Hva er meningen med det vi gjør?

by Monica Øien

Vi leter alle etter forståelse og mening med det vi holder på med.  I hvertfall har jeg det sånn om dagen. Det er ikke til å legge skjul på at jeg gikk litt i kjelleren etter at jeg flyttet hjem fra USA.  Jeg tenker det er mye Jantelov her hjemme, mange grå dager og smakløse grønnsaker. Samtidig ser jeg og vet jeg at jeg er heldigere enn de fleste som fikk et helt år ute, med solnedganger som vibrerte inn i ryggmargen og spredte ro og lykke! Likevel er jeg tilbake i Norge, det er her jeg skal bo. Akkurat nå er jeg super travel, ikke bare sånn rent fysisk med å pusse opp og åpne et nytt studio. Det ligger i sakens natur. Men også emosjonelt og spirituelt, det er mange utfordringer og det er klart jeg noen ganger tviler på om jeg skal klare dette. Ting går ikke på skinner (av seg selv) for å si det mildt. Men jeg mediterer, ofte opp til to ganger om dagen akkurat nå.

Så tilbake til innledningen min om å finne mening i det vi gjør. Dersom det du opplever som meningsfullt også sliter deg noe, er det likevel noe du skal gjøre? Svaret er både ja og nei. Dersom det du gjør oppleves å være meningsløst vil det ihvertfall slite deg ut. Så, ja jeg finner livsglede i å skape, i beste fall inspirere andre, men prisen er også litt høyere.

Uansett hva du tenker tror jeg vi alle søker forskjellige måter å finne svar på dette på, vi gjør det gjennom trening og yoga, gjennom samtaler, gjennom bøker og gjennom coaching. Men tenk om vi kunne finne et slags LIVS-kart som hjalp oss å navigere gjennom alle disse eksistensielle spørsmålene som stadig dukker opp?

Det er mange som har hørt ordet Chakra og som ikke aner hva dette dreier seg om. Jeg har studert dette i over et år, men er stadig på en begynnende reise. Da jeg møtte Seane Corn i LA tidligere i år (hun har jobbet med chakraene i over 20 år) sa hun til meg: «Monica, fortsett reisen din men ha respekt for chakraene, jobb med dem daglig, det tar lang lang tid å virkelig forstå dem.»

Chakrasystemet er et LIVS- kart som snakker til deg! Fordi det binder seg til det menneskelige nervesystemet og ryggraden, til nervene og kjertlene som forbinder organene dine i nervesystemet. Litt banalt formulert kan man si at Ckakraene forbinder oss til den indre og den ytre verden. Og det beste av alt er at Chakrasystemet står fritt fra en religion eller filosofi, det er for oss alle fordi vi alle har denne basiske strukturen i oss, i kroppen vår, i ryggraden vår. Chakraene forbinder oss til de hellige elementene, jord, vann, ild, luft, lys og tanker. Alle disse elementene finnes i oss mennesker, men også i den ytre verden. De er en vertikal kolonne av energi, de er en regnbue bro.

Jeg er ydmyk og litt redd når jeg lanserer et Chakra kurs denne høsten, men jeg ønsker å lære deg helt konkret om hva hvert enkelt chakra kan bety, hvordan man selv kan finne ut hvor det er blokkeringer og hvordan man kan åpne og balansere disse. Jeg knytter en eksistensiell meditasjon til kurset, integrerer eteriske oljer, musikk, massasje, mudra og yogaøvelser for hvert chakra. I tillegg får du en egen Chakra krystall med deg hjem slik at du kan praktisere, og jeg lover deg at du blir overrasket. Jeg ønsker at kurset skal gi deg noe du kan ta med hjem! Slik at du har et nytt verktøy som hjelper deg å finne svar du leter etter. Jeg legger inn link til kurset her under og melder samtidig inn at ja dette er egenreklame:-) Hopp bare videre om du ikke er interessert i kurs, under gir jeg deg en herlig ryggrad meditasjon som snakker til hele deg.

Chakra-balanserende Workshop – 16. nov. 2017

Basic alignment meditation:

Sett deg på tuppen/kanten av en stol slim at du kjenner at ryggraden din er rett.

Forestill deg nå at hele ryggraden din er en stor og lang bokstav I. Dette er deg, du er unik og mens du puster inn luft i ryggraden kjenner du at kroppen slapper av. Men når du puster ut igjen kjenner du at du omfavner og klemmer ditt eget senter, din core . Omfavner dette område med kjærlighet. Nå gir du Core din fulle kjærlige oppmerksomhet.. Du sitter rett på en stol, og fokuserer nå på at halebenet jobber nedover og litt frem mens du tenker at toppen på hodet trekker deg oppover.  Jeg vil at du skal kjenne på denne lengden fra det første chakraet (roten) til det siste chakraet (kronen). Halebenet trekker deg ned mot jording og røttene dine og hjelper deg å være mer deg selv, mens, hodet strekker seg opp mot himmelen nesten som en tv kanal og hjelper deg å fordype kontakten med din spirituelle (eksistensielle) side.  På denne måten er du nå plugget inn. Du sender røtter ned og samtidig forlenger du kronen oppover. Her skaper du en kroppslig bevisst sammenheng mellom himmel og jord.

Her skal du sitte med denne tilstedeværelsen og kunnskapen om ryggraden din og puste, du skal male pusten med ditt indre som et regnbuefarget penselstrøk fra roten til kronen. Du puster inn og starter nedenfra og langsomt når du kommer til kronen (toppen av hodet) starter du utpusten og fokusere på den helt ned til roten. Gjenta denne øvelsen flere runder.

 

Chakraene er på en måte ditt senter av mysteriene. Noen tenker på dem som metaforer, fordi de er som følelser, man kan ikke ta dem ut av kroppen og vise frem.. De er møtepunktet ditt mellom kropp og sinn. Jeg gleder meg, når alt praktisk og emosjonelt strev legger seg, til å ta med meg disse tankene inn i nytt treningsstudio om noen uker….

Om du ønsker å lese mer om Chakraene kan du klikke under her:

https://monicaoien.no/2016/09/05/chakra-trening-jording/

Beste Hilsen

Monica

Du kan også like...

Leave a Comment