sommerferie rumpe

by Monica Øien

Da jeg flyttet hjem fra California måtte jeg legge igjen en hel del med Bodysculpting utstyr der. Heldigvis har jeg mange gode venner som fikk arve. For er det en ting jeg med glede gir folk i gave er redskap til bevegelse. Jeg har med meg mine greier uansett hvor jeg drar. Fordi det er nettopp denne lille innsatsen som hjelper oss når rutiner sklir ut slik som i ferier. Jeg trener mindre i ferien, men ikke sjeldnere. Jeg bruker ferre minutter, men akkurat nok til å holde styrke, mobilitet og balanse ved like.

Her kommer en 10 minutters session med vektmansjetter. Om du klarer dobler du gjerne med to stk på foten, så lenge du har styrke nok i core og korsrygg skal det går bra!!

Alle øvelsene gjør du 25 repetisjoner i sakte tempo på en side, deretter bytt fot. Vær oppmerksom på at du kjenner hvor i musklene du jobber, altså ikke bare gjøre unna, men føle arbeidet!

Øvelse 1: Stående knesving

Balanserer på ståbenet og løft nå høyre ben til 90 graders vinkel. Sving løftet ben ut til siden og til sentrum igjen.

Øvelse 2: Stående benhev

Fortsett i samme stilling, men nå svinger du bøyd ben ut til siden, inn og ut

Øvelse 3: Balanse rumpekick

Sett hender i Namaste foran pannen, crunch kne inn og med bøyd ben skyv bak og litt opp, armer beveger seg frem. (Dropp armer om det blir for vanskelig)

Øvelse 4: Rumpe pulser – ps kjør 50 av disse:

Øvelse 5: Innside lår brenner

Stå på arm i sideplanke posisjon, bøyd bakerste ben i gulvet, løft nå hoften opp fra gulv med det nederste benet strakt og senk igjen.

Øvelse 6: Utside lår løft

Ligg på siden, nederste ben er bøyd i matten, løft strak fot opp og ned, hold litt på toppen

Øvelse 7: sirkler

Bli i samme stilling som over med strak fot løftet og gjør 25 sirkler hver vei

 

Du kan kan gjerne gjøre programmet hver dag i ferien! Håper det kjennes.

 

Beste hilsen Monica

Klærne på bildet er fra Casalls høstkolleksjon og kommer snart i butikk. Jeg er ambassadør. Malaen har jeg laget selv og består av Amazonite og Rå Koral!! Foto: @maxbarel

Du kan også like...

3 comments

Knut Magne Hansen 29. juli 2017 - 23:22

Monica!
Ser sunn flott og godt trent ut. Gode veiledende stryke trening bilde øvelser. Der jeg om ikke alle tilsvarende like styrke trenings øversøler trent! Så trent noen tilsvarene styrke trenings øvelser! Siden 15 års alderen ved Kopervik Atletklubb. Der jeg trente styrketrening. Men ikke vektløfter trening, da jeg spilte fotball på Kopervik Idrettslags Juniorlag. Men var med på flere vektløfter stevner i Stavangers gamle turnhall. Og tilstede der var Stavanger grand old man, bokse og vektløfter trener Palmer Stangeland. Der flere kjente vektløftere fra Stavanger og Vigrestad og Haugesund og fra andre steder vektløftere på Vestlandet. Stavanger vektløfterne brødrene Bjørnsen – brødrene Gjøvåg – brødrene Mathiesen. Der en av dem drev Madla helsestudio! Når jeg jobbet mye i Sør-Rogaland innen markedsføring og salg. Trente jeg noen ganger der!

De seneste 10 årene! Trente vel 6 år på Artic helsestudio i Karmøyhallen. Så fra den 04.03.2014 medlem og trent på Albatross Fitnessenter & Spa – like ved min leilighet i Håveåsen Panorama II – overfor Sveio Golfpark – Haugaland Golfbane! Men ikke spilt golf, men brukt turløypene en god del aktivt de 3 1/2 årene jeg har bodd her.

Men grunnet mye arbeider med oppussing og utbygningen av leiligheten og uteområdene! Ikke fått tid til like jevnlig styretreing som på Artic i Karmøyhallen a 3 ganger i uken + ett par ganger i uken ca i gå joggeturer i Liarlunds lysløyper i Kopervik. Men de siste 6 ukene kommet godt igang, og trent 3 ganger styrketrening ved Albatross Fitnessenter & Spa. Samt jevlig jogge eller gå og foto turer rundt turløypene i Sveio Golfpark, og flere søndags lokale Haugaland tur og topp tell turer.

Trent nå de siste ukene, en del mage – hofter – rygg – supersett! 3 øvelser a 15 repitisjoner etter hverandre uten pause! Samt slynge trening! Foruten resten av kroppen vanlig styrketrening a 3 samme øvelse a 10 repitisjoner! Men lett styrke vekter grunntrening program. Men ei bodybuilder målsetning! God styrke og kondisjon. Litt lettere bli, og magemuskler skal via styrketreningen og sunt kosthold, minske magen, men ei sixpack målsetning.

Tar morgen og kveld medisiner mot epilepsi, senskade etter alvorlig trafikkulykke våren 1983. Redusere forbrenningen og en del litt andre bivirkninger. Som nevnt, munn og leppe tørrhet til tider! Må derfor trene jevn lett grunn styreketrening, og øke gradvis! Men ikke hatt epilepsi anfall siden mai 1991. Men lang tid tatt, før rett medisiner ta daglig! Som min kropp, aksepter uten for mange bivirkninger.
For når medisiners bivirkninger er større enn,
lidelsen en må ta daglig medisiner for livet ut!
Om ikke livet står på spill! Har jeg vært og er en krevende pasient, som iløpet av mine livserfaringer kjenner kroppen min godt.

Få kjente personlige coach styrke trenere, og deres styretrenings programmer og kosthold.
Jeg har lest, tar hensyn til mennesker, som daglig livet ut, må ta ulike medisiner. Også dette slankerådet! Senk blodsukkeret så rennet kiloene av det! Hva da med med mennesker med – epilepsi – diabetikere – hjertelidelser – og ikke minst de som tar blodfortynnende medisiner!

Noen delte trening, livserfaringer, og medisinsk psykisk og fysikk erfaringer
Monica!

Må nok studere en god del nærmere din Internett web side og dine ulike tilbud!
For å bedre produktutvalg innsikt få og forstå!

HMS ulike produktet i mange år, som innovatør – oppfinner – patenter – og design/- mønstetbeskyttelse i Norge – EU utvalgte land tildelt. (Nå får en hvis valid PST – søknad også EU – patent for alle EU medlemslandene kun for Kr 15.000,- Også 1. USA patent oppnådd.

Men for en del år siden, solgte jeg alle mine immaterielle patent og disign/- mønsterbeskyttelses rettigheter.

Men forsetter nå litt mer aktivt som innovatøtør og innovasjon av ulike nye HMS
produkter og løsninger!

Reply
Camilla 30. juli 2017 - 22:46

Takk for fine tips. Hvor har du kjøpt vektmansjettene dine? Fortsatt god sommer, C

Reply
Monica Øien 28. august 2017 - 23:10

Hei Camilla, mine er fra Casall Norge, jeg synes de lekker minst og er stabile i borrelåsen.

Reply

Leave a Comment